Martin Berkovec se po šesti letech vrací do Slavie | SK Slavia Praha
Více

Martin Berkovec se po šesti letech vrací do Slavie

Po šesti letech se do Slavie vrací pětatřicetiletý brankář Martin Berkovec. Mistr ligy z roku 2017 přichází do B-týmu, kde bude plnit roli náhradního brankáře.

„Díky příchodu Martina Berkovce jsme mohli uvolnit některé z našich mladých brankářů do třetiligových klubů, kde budou sbírat zkušenosti,“ komentuje příchod Martina Berkovce sportovní ředitel Jiří Bílek.

Martin Berkovec přichází do Slavie ze Zbrojovky Brno, kde nastupoval od sezony 2020/2021. Po vypršení smlouvy ve Zbrojovce se v průběhu letní přípravy připojil k slávistickému B-týmu. S rezervou sešívaných rovněž absolvoval předsezonní soustředění v Nymburce.

„Slavia mě vychovala. Byl jsem tady od čtrnácti let. Teď přicházím do B-týmu už jako zkušený brankář. Má role je taková, že budu krýt záda mladým gólmanům, kteří budou ve druhé lize dostávat šanci. Když by se někdo zranil, nebo nemohl jít nikdo z A-týmu, tak budu připraven,“ říká Martin Berkovec.

Pětatřicetiletý zkušený brankář působil ve Slavii v dospělém fotbale v letech 2010 – 2018 a získal mistrovský titul v sezoně 2017/2018. Prošel několika hostováními, v Bohemians 1905, nebo Karviné, do které následně přestoupil. Z moravskoslezského celku zamířil do litevského Žalgirisu, se kterým má rovněž titul mistra ligy z roku 2020. V roce 2021 se vrátil do Čech, konkrétně na Moravu do Zbrojovky Brno. Nyní po šesti letech znovu oblékne dres s hvězdou na srdci.

Aktuálně

Jsme připraveni. Atmosféra UWCL mě pohltila

19. 9. 2024
Fotbalistky Slavie nastoupí k úvodnímu zápasu 2. předkola Ligy mistryň proti tureckému Galatasarayi. Pro trenéra Jiřího Vágnera to bude premiéra na lavičce v této prestižní soutěži. Zápas začíná v 19:00 a můžete ho sledovat živě na YouTube kanálu Galatasaraye.

ONLINE: Od 19:00 UWCL proti Galatasaray

19. 9. 2024
Fotbalistky Slavie vstupují do úvodního utkání 2. kola Ligy mistryň! Dnes se od 19:00 představí proti tureckému Galatasaray. Jakou sestavu zvolil pro tento důležitý zápas trenér Jiří Vágner?

Slávistky odcestovaly na Ligu mistryň

18. 9. 2024
Fotbalistky Slavie odcestovaly do Turecka, kde je čeká třetí pokus o postup do skupinové fáze Ligy mistryň proti tureckému Galatasaray. Úvodní utkání se odehraje ve čtvrtek 19. září od 19:00.

Další články