Dorostenecká liga je zpět. Mládežníky čeká Zbrojovka Brno | SK Slavia Praha
Více

Dorostenecká liga je zpět. Mládežníky čeká Zbrojovka Brno

Ligové povinnosti na dva týdny přerušila reprezentační přestávka. Dorostence čeká v dalším kole těžké utkání proti Brnu. Utkání se odehrají v sobotu 14. září netradičně v Edenu. Tým U19 vykopne duel v 11:00, U17 nastoupí hned poté ve 13:15.

U19

Starším dorostencům se nepovedlo poslední domácí utkání se Zlínem, kdy podlehli 0:2. V neúplné tabulce jim patří 6. místo se ziskem 9 bodů. Další vítězství by je vrátilo do boje o čelo soutěže. Nejlepším střelcem sešívaných je Gabriel Holub, který má na kontě dva úspěšné zásahy. Svěřenci trenéra Machače vyběhnou na trávník proti Brnu v sobotu 14. září od 11:00 v Edenu.

Zbrojovce se vstup do ročníku nevydařil. Ze čtyř utkání zatím vytěžila pouze jediné vítězství a to 2:1 nad Jihlavou. Největší útočnou hroznou Moravanů v dosavadních zápasech byl Marek Souček, který vstřelil dva góly.

U17

Týmu Milana Titěry naopak zápas před přestávkou proti Zlínu vyšel na výbornou. Na vítězství 9:1 se podílel i nejlepší střelec soutěže Petr Potměšil a navýšil svůj gólový účet na 9 branek. Slávisté jsou aktuálně v čele soutěže díky lepšímu skóre před Spartou a Sigmou Olomouc. O další body budou hráči U17 bojovat v sobotu 14. září od 13:15 v Edenu.

Brno má odehráno o utkání méně než sešívaní se ziskem devíti bodů za tři výhry a jednu porážku. Další body by Zbrojovku přiblížily čelu tabulky. Slávisté by si měli dát pozor především na Daniela Klímu, který se do sítí soupeřů trefil už pětkrát.


Aktuálně

Skvělý pohyb i synergie. Lingr se chytí rychle

17. 9. 2024
Jindřich Trpišovský po výhře 2:0 v Mladé Boleslavi hovořil s novináři o předvedené hře, spolupráci Mojmíra Chytila s Tomášem Chorým, výkonu Malicka Dioufa nebo návratu Ondřeje Lingra.

Souhra s Chorým? Když hrajeme spolu, dávám góly

17. 9. 2024
Mojmír Chytil přišel po vítězství (2:0) nad Mladou Boleslaví odpovídat na dotazy novinářů. Hovořil o spolupráci s Tomášem Chorým, práci v křídelních prostorech i o prvním místě v tabulce.

Nejradši bych hrál pořád. Na obraně pečlivě pracujeme

17. 9. 2024
Igoh Ogbu v letošní sezoně nechyběl ještě ani minutu a v Mladé Boleslavi dovedl defenzivu sešívaných k dalšímu čistému kontu. Už šestému po sedmi odehraných kolech. Nejen o kouzlu obrany a svém vytížení mluvil exkluzivně pro #SlaviaTV.

Další články