Úspěšné debuty Dioufa a Zafeirise v národních týmech | SK Slavia Praha
Více

Úspěšné debuty Dioufa a Zafeirise v národních týmech

Slávisté napříč věkovými kategoriemi se během reprezentační pauzy připojili ke svým národním týmům a bojovali v mezinárodních soutěžích. Přehledně se podívejte, jak si vedli a jaké výkony předvedli v zápasech za své reprezentace.

Česko

Lukáš Provod: V prvním duelu proti Gruzii nastoupil v základní sestavě, ale česká ofenziva nebyla příliš nebezpečná. V 76. minutě byl vystřídán. Výběr Ivana Haška prohrál 1:4. Ve druhém utkání proti Ukrajině hrál opět od první minuty. V 15. minutě se dostal ke střele, která po teči obránce skončila v náruči Anatoliye Trubina. V 65. minutě ho nahradil Ondřej Lingr. Díky vítězné trefě Tomáše Součka porazila Česká republika Ukrajinu 3:2.

David Zima: Proti Gruzii odehrál plný počet minut, ale ani on nedokázal spolu s obrannou řadou zastavit soupeřovu ofenzivu. V domácím zápase proti Ukrajině zůstal na lavičce náhradníků.

Ondřej Lingr: V prvním duelu odehrál celý druhý poločas. Dostal se ke střele z dobré palebné pozice, ale brankář Giorgi Mamardashvili jeho pokus vychytal. V domácím zápase odehrál závěrečných 26 minut a podporoval útočné pokusy.

Tomáš Chorý: V zápase s Gruzií nebyl v nominaci. Proti Ukrajině nastoupil v základní sestavě, zapojoval se do útočných akcí, ale soupeřova defenziva ho dobře hlídala, takže se nedostal k vážnější šanci. V 80. minutě byl stažen ze hřiště.

Česko U21

Antonín Kinský: V utkání s Litvou neměl příliš práce. Většinu střel směřujících na jeho branku obětavě zblokovala česká defenziva. Lvíčata zvládla první duel na půdě soupeře výhrou 2:1. Na střet s dánským výběrem by on i celý tým nejraději brzy zapomněli. Výběr Jana Suchopárka podlehl na severu 0:5.

Denis Halinský: S Litvou byl připraven pouze na lavičce náhradníků. Proti Dánům nastoupil se svým kolegou ze Slavie Filipem Prebslem do stoperské dvojice, ale ani pro Halinského to nebylo šťastné utkání.

Filip Prebsl: Oba zápasy odehrál plnou minutáž. V duelu s Litvou hrál svou klasickou tvrdou hru na pozici středního obránce. Několikrát se dobrými centry pokoušel najít spoluhráče ve velkém vápně. Proti Dánsku měl hodně práce se svými kolegy v defenzivě.

Lukáš Vorlický: V obou zápasech chyběl kvůli zdravotním problémům.

Slovensko

Michal Tomič: Nefiguroval na soupisce v obou duelech Slovenska, které si připsalo dvě výhry. V prvním zápase porazili na venkovní půdě Estonsko 1:0. V domácím střetnutí v Košicích porazili Ázerbájdžán 2:1.

Řecko

Christos Zafeiris: Debut v řecké reprezentaci si odbyl v domácím utkání proti Finsku, kdy nastoupil na posledních 26 minut. Řecko pohodlně porazilo Finsko 3:0. Dalších 24 minut si připsal ve venkovním duelu s Irskem, který skončil ve prospěch hostů v poměru 2:0.

Libérie

Oscar Dorley: Kapitán Libérie si v obou duelech připsal plnou porci minut. První utkání na venkovní půdě Toga skončilo remízou 1:1. Domácí zápas proti Alžírsku skončil prohrou 0:3.

Senegal

El Hadji Malick Diouf: Střetnutí Senegalu proti Burkině Faso skončilo remízou 1:1. Malick Diouf byl připraven na lavičce náhradníků. Druhý duel Senegal bodoval naplno po výhře 1:0. Devatenáctiletý slávistický wingback nastoupil na poslední minutu a odbyl si tak premiéru v seniorské reprezentaci.

Černá Hora

Vladimír Perišić: Černá Hora prohrála na Islandu 0:2 a doma podlehla Walesu 1:2. Perišić zůstal v obou zápasech na lavičce náhradníků.

Mládežníci

Do přátelských utkání s Itálií a Tureckem nastoupili za reprezentaci U20 i slávisté Matěj Zachoval, Daniel Toula, Štěpán Beran, Alexandr Bužek a kapitán B-týmu Eric Hunal. Národní tým podlehl Italům 1:2 a s Tureckem remizoval bez branek.

Dvě výhry v přípravných utkáních nad Estonskem si připsali i mládežníci U19 Mikuláš Konečný, Dominik Pech, Samuel Pikolon, Eliáš Piták a Karel Belžík. Slávisté v obou případech vystřelili svému týmu vítězství. Záložník Pech se prosadil dvakrát, útočník Pikolon rozvlnil síť jednou.

Výsledkově nepovedený Memoriál Václava Ježka má za sebou výběr U18 i s Jáchymem Palivcem, Štěpánem Beranem, Šimonem Slončíkem a Markem Naskosem. Poslední jmenovaný se však dvakrát trefil do sítě Němců.

Při utkáních s Belgií a Nizozemskem se v národním týmu U17 představili i mládežníci Adam Paar, Petr Potměšil, Martin Kovář a Jakub Šmiga. Obránce Kovář se navíc ve druhém zápase gólově prosadil.

I přes herní převahu si reprezentace U16 přivezla z Rumunska remízu a porážku. Ze slávistické sestavy David Barčot, Matouš Srb, Ondřej Mašek, Jan Kuneš a Ondřej Suchý se do výsledkových listin gólově zapsal kanonýr Srb.

Aktuálně

Slávistky odcestovaly na Ligu mistryň

18. 9. 2024
Fotbalistky Slavie odcestovaly do Turecka, kde je čeká třetí pokus o postup do skupinové fáze Ligy mistryň proti tureckému Galatasaray. Úvodní utkání se odehraje ve čtvrtek 19. září od 20:00.

Lístky na derby jsou aktuálně vyprodané

18. 9. 2024
Vstupenky na 312. derby jsou aktuálně vyprodány. V prodeji budou už pouze místa případně uvolněná majiteli permanentních vstupenek.

Skvělý pohyb i synergie. Lingr se chytí rychle

17. 9. 2024
Jindřich Trpišovský po výhře 2:0 v Mladé Boleslavi hovořil s novináři o předvedené hře, spolupráci Mojmíra Chytila s Tomášem Chorým, výkonu Malicka Dioufa nebo návratu Ondřeje Lingra.

Další články