Trpišovský před Baníkem: Evropský zápas se vším všudy | SK Slavia Praha
Více

Trpišovský před Baníkem: Evropský zápas se vším všudy

O své postřehy před sobotním 8. kolem Chance Ligy, v rámci kterého se sešívaní představí od 16:00 na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích proti Baníku, se podělil hlavní trenér Jindřich Trpišovský.

Poslední vzájemný zápas, který se odehrál 4. května v Edenu, skončil výhrou sešívaných 5:0.

Společně s hlavním trenérem Slavie jsme probrali návraty hráčů z reprezentačních srazů, zdravotní stav kádru i sílu soupeře.

„Byla to klasická první reprezentační pauza. Většina hráčů byla na srazech, v minulém týdnu jsme trénovali se sedmi kluky. Někteří se uzdravovali, třeba Tomáš Holeš, Mojmír Chytil a Matěj Jurásek. Skupina zraněných měla své individuální programy. Postupně se k nám vraceli reprezentanti. Dnes je středa, máme k dispozici české reprezentanty i Christose Zafeirise. Ve čtvrtek dorazí hráči z jednadvacítky a z Afriky přiletí Diouf a Oscar, takže budeme kompletní a v pátek odjíždíme do Ostravy,“ uvedl Jindřich Trpišovský.

Baník Ostrava se po sedmi kolech drží na šesté příčce tabulky se ziskem jedenácti bodů, stejně jako Sigma Olomouc a Jablonec. Ostravané zaznamenali vítězství nad Hradcem Králové, Jabloncem a Slovanem Liberec. V posledních dvou utkáních si připsali remízy s Karvinou (0:0) a Sigmou Olomouc (2:2). Nejlepším střelcem týmu je Ewerton s bilancí 2+2.

„Baník neustále posiluje kádr a je o krok dál než před půl rokem. Je to tým, který bude bojovat o první pětku, možná čtyřku. Ukázali svou sílu ve dvojzápase s Kodaní, kde byli lepší po většinu utkání, ačkoli vypadli až na penalty. V brance chytá Jakub Markovič, který začínal ve Slavii. Máme ho v portfoliu hráčů, se kterými chceme do budoucna počítat. Mezi další klíčové hráče Baníku patří Michal Frydrych, Ewerton a Jiří Boula. Tým je velmi dobře složený, mají široký kádr a velkou rozmanitost směrem dopředu. Věřím, že jejich výkony v této sezóně budou ještě gradovat,“ řekl šéf sešívané střídačky a nastínil i očekávání od kulisy, ve které sobotní duel proběhne.

„Zápasy na Baníku jsou jedny z nejlepších v lize. Dnes jsem hráčům řekl, že nás čeká v podstatě evropský zápas. Atmosféra, prostředí a kvalita Baníku z něj dělají velmi těžký duel, podobný těm, které nás čekají v Evropské lize. Je to pro nás skvělá průprava na náročný program, kdy nás čekají tři venkovní zápasy a doma Plzeň,“ uzavřel hlavní trenér.

Zápas proti Baníku začíná v sobotu v 16:00, přímý přenos nabídne O2 TV Sport.


Aktuálně

Skvělý pohyb i synergie. Lingr se chytí rychle

17. 9. 2024
Jindřich Trpišovský po výhře 2:0 v Mladé Boleslavi hovořil s novináři o předvedené hře, spolupráci Mojmíra Chytila s Tomášem Chorým, výkonu Malicka Dioufa nebo návratu Ondřeje Lingra.

Souhra s Chorým? Když hrajeme spolu, dávám góly

17. 9. 2024
Mojmír Chytil přišel po vítězství (2:0) nad Mladou Boleslaví odpovídat na dotazy novinářů. Hovořil o spolupráci s Tomášem Chorým, práci v křídelních prostorech i o prvním místě v tabulce.

Nejradši bych hrál pořád. Na obraně pečlivě pracujeme

17. 9. 2024
Igoh Ogbu v letošní sezoně nechyběl ještě ani minutu a v Mladé Boleslavi dovedl defenzivu sešívaných k dalšímu čistému kontu. Už šestému po sedmi odehraných kolech. Nejen o kouzlu obrany a svém vytížení mluvil exkluzivně pro #SlaviaTV.

Další články