Informace pro fanoušky do Razgradu | SK Slavia Praha
Více

Informace pro fanoušky do Razgradu

První zápas nového ligového formátu Evropské ligy začnou slávisté zápasem proti Ludogorci, hrát se bude v Razgradu 25. září od 21:00. V článku si přečtěte důležité informace k výjezdu.

Prodej vstupenek

  • V pátek 13. září začne volný prodej vstupenek, v aplikaci Slavia ve 14:00, na webu Ticketportalu od 16:00
  • Ukončení volného prodeje bude v neděli 22.9. ve 20:00
  • V rámci jednoho nákupu bude možnost pořídit si až 6 vstupenek
  • Nákup bude probíhat pořízením online voucheru
  • cena jednoho voucheru je 190,- Kč
  • Pro nákup není vyžadován jmenný ticketing
  • Vstupenky budou zaslány na email, ze kterého byl zakoupený voucher. Prosíme o kontrolu místa ve vašich emailových schránkách, abychom předešli problému s doručením lístků
  • Distribuce vstupenek bude probíhat od 18. do 23. září 2024
  • Pokud by vám vstupenka na email nepřišla do 23. 9. 2024, ozvěte se, prosím, na email: vstupenky@slavia.cz

Následně si vstupenky vytiskněte, v Bulharsku bude vstup umožněn pouze fanouškům s vytisknutým lístkem!

Let do Bulharska

Slavia ve spolupráci s agenturou Czech Sport Travel pořádala letecký zájezd na zápas Evropské ligy proti bulharskému Ludogorci Razgrad. Pro nedostatečný zájem byl zájezd zrušen. Pro fanoušky, kteří si zájezd koupili, hledáme alternativní možnosti dopravy, nabízíme možnost převedení objednávky na jiný let, popřípadě nabízíme zrušení a vrácení peněz.

Razgrad

Celkový počet obyvatel města na severovýchodě Bulharska lehce převyšuje 30 tisíc, město leží v oblasti Dolnodunajské nížiny zvané Ludogorie, odkud tedy název domácího celku, Ludogorce Razgrad. Městská populace je z 80% tvořena místními Bulhary, zbytek doplňují Turci, kteří zde mají druhé nejpočetnější zastoupení v Bulharsku. Ve městě samotném mnoho pamětihodností nenajdeme, za zmínku stojí pozůstatky pevnosti Abrittus, které připomínají krutou porážku římského vojska v roce 251. Za zmínku dále stojí Hodinová věž či mešita Ibrahima Pašy. Město je více vnímáno díky svým fotbalovým úspěchům, Razgradu se podařilo v minulosti vyhrál bulharskou ligu třináctkrát za sebou a to mezi lety 2012 a 2024. Ludogorec je též ostříleným celkem i v Evropě, kde sehrál přes 150 zápasů s několikanásobnou účastí ve skupinách Ligy mistrů a Evropské ligy.

Směna peněz

Pro cestující na výjezd je dobrou informací skutečnost, kdy spousta z místních podniků přijímá pouze platbu v místní hotovosti - Bulharském lvu. Zvýšenou pozornost je třeba věnovat při výměně valut - zde je nutné využívat pouze služeb solidních směnáren nebo bank. I ve směnárnách je však třeba si před vlastní výměnou ověřit skutečný kurz (pro orientaci v případě výměny EUR by se nabízený kurz BGN měl co nejvíce blížit číslu 1,96, což je oficiální pevný poměr obou měn). Vždy je třeba se vyhnout pouliční směně valut nabízené či vnucované podezřelými osobami..

Ludogorec Arena

Oficiálně se stadion jmenuje Huvepharma Arena, domácí zápasy zde hraje Ludogorec Razgrad, jeho kapacita je 10 423 míst a sektor hostů čítá 425 míst. Původní stadion zde stál od roku 1954, poslední velká rekonstrukce proběhla v roce 2011.

Parkování

Razgrad je malým městem, po 17 hodině je prakticky možné parkovat kdekoliv. U stadionu bude místní policii vytyčeno místo, kde budou moci parkovat auta či autobusy po zaplacení parkovného.

Pochod na stadion

Informace k pochodu zveřejníme v týdnu před zápasem.

Vstup a pobyt v sektoru

Stadion se pro fanoušky otevře dvě hodiny před zápasem, pro příznivce Slavie bude otevřen sektor G se vstupem číslo 1. Před vstupem na stadion proběhne prohlídka. Místní policie provede kontrolu každému z fanoušků, následně stevardi zkontrolují lístek na stadion. Je důležité, aby fanoušci měli lístky fyzicky vytištěné, lístky v telefonu nebudou akceptovány. Na stadionu se dá platit pouze v hotovosti, platby jsou přijímány v Eurech a v místní lvu. Zároveň platí, že na stadionu nejsou servírovány alkoholické nápoje.

Do sektoru hostů je možné vnést vlajky a bannery o rozměrech 2x1 metr maximálně, dále pak malá osobní zavazadla jako malé tašky, kabelky či batohy. Zakázány jsou pak alkoholické nápoje, plechovkové nápoje, notebooky, tablety, nápoje v kartonových boxech, skleničky, skleněné lahve, termosky, videokamery, pochodně, parfémy a deodoranty, jídlo, kufry a objemnější zavazadla, nářadí, zapalovače a pyrotechnika.

Po skončení zápasu

Při odchodu fanoušků ze stadionu by nemělo být žádné větší zdržení, budeme blíže informovat v týdnu před zápasem.

Důležité informace do Razgradu

Stejně jako na každém výjezdu, i zde pamatujte na základní "výjezdová pravidla":

  1. Respektujte místní zákony - ve městě platí zákaz konzumace alkoholických nápojů na veřejnosti včetně případných „zásob“ dovezených z Česka, neplatí pro restaurace, předzahrádky atp. Stejně tak není dovoleno vylepovat samolepky na veřejném prostranství.
  2. Chraňte si své věci - doporučení směřuje nejen na peněženku a doklady, které by si měl každý chránit kdekoliv, ale i na slávistické oblečení včetně šál
  3. I vy reprezentujete Slavii - každý fanoušek je zodpovědný sám za sebe, ale mějte na paměti, že reprezentujete i červenobílé barvy, konzumujte alkohol před zápasem či po něm s mírou
  4. Fanděte, ale zachovejte si tvář - všichni podporujeme Slavii a naopak nepodporujeme žádné nenávistné či xenofobní projevy

SLO k dispozici

Na výjezdu v Razgradu budou k dispozici dva SLO a dva stevardi, SLO budou označeni a stevardi budou mít rozlišovací vestu. V případě jakéhokoliv dotazu či problému se na ně neváhejte obrátit.

SLO můžete také kontaktovat na sociálních sítích Twitter / X a na Facebooku Slavia výjezdy.

Kontakty pro případ nouze

Pro všechny případy je fanouškům k dispozici Velvyslanectví České republiky v Sofii (adresa: G.S. Rakovski 100, 1000, Sofia), Veškeré informace naleznete na jejich webových stránkách.

Aktuálně

Skvělý pohyb i synergie. Lingr se chytí rychle

17. 9. 2024
Jindřich Trpišovský po výhře 2:0 v Mladé Boleslavi hovořil s novináři o předvedené hře, spolupráci Mojmíra Chytila s Tomášem Chorým, výkonu Malicka Dioufa nebo návratu Ondřeje Lingra.

Souhra s Chorým? Když hrajeme spolu, dávám góly

17. 9. 2024
Mojmír Chytil přišel po vítězství (2:0) nad Mladou Boleslaví odpovídat na dotazy novinářů. Hovořil o spolupráci s Tomášem Chorým, práci v křídelních prostorech i o prvním místě v tabulce.

Nejradši bych hrál pořád. Na obraně pečlivě pracujeme

17. 9. 2024
Igoh Ogbu v letošní sezoně nechyběl ještě ani minutu a v Mladé Boleslavi dovedl defenzivu sešívaných k dalšímu čistému kontu. Už šestému po sedmi odehraných kolech. Nejen o kouzlu obrany a svém vytížení mluvil exkluzivně pro #SlaviaTV.

Další články