O postup do skupiny Ligy mistryň proti Galatasaray | SK Slavia Praha
Více

O postup do skupiny Ligy mistryň proti Galatasaray

Fotbalistky Slavie čeká ve 2. předkole souboj o třetí postup v řadě do základní skupiny Ligy mistryň proti tureckému Galatasaray! O své dojmy z pondělního losu se podělily Klára Cvrčková a Tereza Szewieczková.

První zápas odehrají slávistky v Turecku 18. nebo 19. září, domácí odveta je na programu o týden později. Přesné termíny zveřejníme v následujících dnech.

„Los nám přidělil bezpochyby silného soupeře s bohatou fotbalovou historií. Respektujeme jejich sílu, ale zároveň věřím v kvality našeho týmu. Na takovéto zápasy se připravujeme s maximálním nasazením a víme, že nás čeká těžký dvojzápas. Jsme odhodlaní podat co nejlepší výkon a věříme, že to dopadne v náš prospěch,“ říká Klára Cvrčková.

„S losem jsem spokojená, Galatasaray jsem si přála. Poletíme se poprat o postup se zvučným tureckým klubem. Zatím nevím, co přesně očekávat, kvalitu tureckého fotbalu neznám, ale Galatasaray loni vyhrál ligu a dokázaly uspět i v prvním předkole Ligy mistryň, nečeká nás určitě nic jednoduchého. Náš cíl je jasný – postoupit do skupinové fáze,“ dodává Tereza Szewiezcková.

Úřadující mistryně Turecka zakončily uplynulou sezonu s náskokem dvou bodů na Fomget GSK, v předminulém ročníku obsadily třetí místo.

Možnost vyzvat Slavii si vybojovaly v kvalifikaci, kde porazily kazašský Shymkent (5:0) a Racing Luxembourg (4:1). V obou utkáních se prosadila nová posila Galatasaray Andrea Stašková, česká reprezentantka zamířila do Turecka po konci angažmá v AC Milán.



Aktuálně

Slávistky odcestovaly na Ligu mistryň

18. 9. 2024
Fotbalistky Slavie odcestovaly do Turecka, kde je čeká třetí pokus o postup do skupinové fáze Ligy mistryň proti tureckému Galatasaray. Úvodní utkání se odehraje ve čtvrtek 19. září od 20:00.

Lístky na derby jsou aktuálně vyprodané

18. 9. 2024
Vstupenky na 312. derby jsou aktuálně vyprodány. V prodeji budou už pouze místa případně uvolněná majiteli permanentních vstupenek.

Skvělý pohyb i synergie. Lingr se chytí rychle

17. 9. 2024
Jindřich Trpišovský po výhře 2:0 v Mladé Boleslavi hovořil s novináři o předvedené hře, spolupráci Mojmíra Chytila s Tomášem Chorým, výkonu Malicka Dioufa nebo návratu Ondřeje Lingra.

Další články