Slávistický Fair Play Cup vyhrála dánská Gentofte FA | SK Slavia Praha
Více

Slávistický Fair Play Cup vyhrála dánská Gentofte FA

V sobotu 7. září proběhl 35. ročník Fair Play Cupu. Turnaj pro kategorii U11 vyhrálo při své premiérové účasti dánské Gentofte. Druhé místo vybojoval Lech Poznaň, bronz si odnáší pražská Sparta. Mládežníci skončili na 6. místě.

V duchu hodnot férového soupeření se v Edenu konal mezinárodní turnaj pořádaný mládežnickou akademií SK Slavia Praha Fair Play Cup. Dorazily týmy celkem z pěti zemí: Česka, Slovenska, Rakouska, Polska a Dánska.

Během sobotního programu hrál každý s každým a rozhodoval nejvyšší počet získaných bodů. Hráči mohli také od rozhodčích dostat bílé karty v případě mimořádného chování v duchu fair-play.

Slávisté do turnaje vstoupili výhrou 2:0 nad slovenskou Žilinou. Poté přišlo vyrovnané utkání a výsledek 1:1 proti Rapidu Vídeň. V dalším těžkém duelu už ale mládežníci podlehli pozdějšímu vítězi Gentofte 0:2.

Divoký zápas odehráli slávisté proti Baníku Ostrava. Brzkou ztrátu dokázali smazat, ale penaltu v poslední minutě soupeř proměnil a vyhrál 4:3. Zpět na vítěznou vlnu se dostali sešívaní talenti po jasné výhře 3:0 nad Zbrojovkou Brno. Bohužel dobře nenavázali do pražského derby a podlehli Spartě 0:2.

Naději na medailové umístění oživilo vítězství nad Dunajskou Stredou 2:1. Ta však vyprchala po závěrečné porážce od stříbrného Lechu Poznaň 1:4.

Průběh turnaje vyústil v poslední utkání mezi Spartou a Gentofte, kdy výhra znamenala prvenství v turnaji. Duel od úvodního hvizdu lépe zvládli dánští fotbalisté a mohli nad hlavu zvednou pohár pro vítěze Fair Play Cupu.

Celková umístění:

1. Gentofte FA
2. KKS Lech Poznań
3. AC Sparta Praha
4. FC Baník Ostrava
5. SK Rapid Wien
6. SK Slavia Praha
7. FC Zbrojovka Brno
8. FC DAC 1904
9. MŠK Žilina

Další ocenění:

Cena Fair Play: AC Sparta Praha
Nejlepší hráč: Zamin Raza (Gentofte FA)
Nejlepší střelci: Piotr Gabarczyk (KKS Lech Poznań), Fabian Ciskowski (KKS Lech Poznań), Felix Nimführ (SK Rapid Wien)
Nejlepší brankář: Matěj Makovec (SK Slavia Praha)


Aktuálně

Skvělý pohyb i synergie. Lingr se chytí rychle

17. 9. 2024
Jindřich Trpišovský po výhře 2:0 v Mladé Boleslavi hovořil s novináři o předvedené hře, spolupráci Mojmíra Chytila s Tomášem Chorým, výkonu Malicka Dioufa nebo návratu Ondřeje Lingra.

Souhra s Chorým? Když hrajeme spolu, dávám góly

17. 9. 2024
Mojmír Chytil přišel po vítězství (2:0) nad Mladou Boleslaví odpovídat na dotazy novinářů. Hovořil o spolupráci s Tomášem Chorým, práci v křídelních prostorech i o prvním místě v tabulce.

Nejradši bych hrál pořád. Na obraně pečlivě pracujeme

17. 9. 2024
Igoh Ogbu v letošní sezoně nechyběl ještě ani minutu a v Mladé Boleslavi dovedl defenzivu sešívaných k dalšímu čistému kontu. Už šestému po sedmi odehraných kolech. Nejen o kouzlu obrany a svém vytížení mluvil exkluzivně pro #SlaviaTV.

Další články