Kdy a kde sledovat slávisty v reprezentacích? | SK Slavia Praha
Více

Kdy a kde sledovat slávisty v reprezentacích?

Slávisté napříč věkovými kategoriemi se s reprezentační pauzou rozjeli na srazy svých zemí. Pojďme se přehledně podívat, kdy a kde můžete sledovat slávisty v reprezentacích.

Česko

Na utkání A-týmu české reprezentace byli povoláni Lukáš Provod, David Zima, Tomáš Chorý a nejnovější posila sešívaných Ondřej Lingr. Zraněného Matěje Juráska v nominaci nahradil Vasil Kušej.

Češi nejprve v sobotu 7. září od 18:00 odehrají první venkovní duel Ligy národů proti Gruzii v hlavním městě Tbilisi. Následně se vrátí do Prahy, kde se v úterý 10. září od 20:45 utkají v Edenu ve druhém kole s Ukrajinou. Oba zápasy bude vysílat ČT sport.

Česko U21

Pro kvalifikační zápasy reprezentace do jednadvaceti let byli nominováni čtyři slávisté. Trenér Suchopárek povolal Antonína Kinského, Denise Halinského, Filipa Prebsla a Lukáše Vorlického na dva venkovní zápasy proti Litvě a Dánsku. Zápas s Litvou se odehraje v pátek 6. září od 14:30, s Dánskem pak v úterý 10. září od 18:00. Kvůli zranění v nominaci chybí Daniel Fila a Albert Labík. Obě utkání můžete sledovat na ČT sport.

Slovensko

Slovenskou reprezentaci čekají dva duely Ligy národů, v nichž nebude chybět ani Michal Tomič, který aktuálně hostuje v norském Bodø/Glimt. Ivan Schranz se kvůli zranění reprezentačního srazu nezúčastní. Slováci nejprve ve čtvrtek 5. září od 20:45 zavítají do Tallinnu, kde se utkají s Estonskem. O tři dny později nastoupí v Košicích od 18:00 proti Ázerbájdžánu.

Řecko

Christos Zafeiris se rozhodl reprezentovat zemi, ve které žil do svých devíti let, a rovnou dostal premiérovou pozvánku do A-týmu. Prvními soupeři Řeků v Lize národů bude Finsko a Irsko. V Aténách hrají s Finskem ve čtvrtek 7. září od 20:45, venku proti Irsku pak v neděli 10. září ve stejný čas.

Libérie

Oscar má před sebou dvě kvalifikační utkání Afrického poháru národů s libérijskou reprezentací. První zápas odehrají 6. září od 18:00 venku proti Togu. Následně se 10. září od 18:00 utkají doma s Alžírskem.

Senegal

Devatenáctiletý krajní obránce El Hadji Malick Diouf dostal svou první pozvánku do seniorské reprezentace Senegalu. Stejně jako Libérie, i Senegal odehraje dvě kvalifikační kola na Africký pohár národů. První střetnutí proběhne 6. září od 21:00 proti Burkině Faso na domácí půdě. Druhý zápas sehrají 9. září od 15:00 v Burundi.

Černá Hora

Nová posila sešívaných, Vladimír Perišić, byl poprvé nominován do seniorské reprezentace Černé Hory. Tým nejprve odcestuje na Island, kde odehrají první kolo 6. září od 20:45. Poté 9. září ve stejný čas přivítají na domácí půdě reprezentaci Walesu.

Mládežnické reprezentace

U20

V nominaci reprezentačního výběru do 20 let jsou slávisté Eric Hunal, Jan Trédl, Daniel Toula, Matěj Žitný, Štěpán Beran a Alexandr Bužek. Reprezentanty čekají přípravná utkání ve čtvrtek 5. a v úterý 10. září. V prvním duelu ve Znojmě změří čeští mladíci síly s Itálií. Druhý zápas v Kroměříži budou jejich soupeřem hráči z Turecka.

Obě utkání začínají v 17:00 a budou živě vysílána na webu tvcom.cz.

U19

Do Estonska s národním týmem U19 cestují i mládežníci Mikuláš Konečný, Eliáš Piták, Karel Belžík, Dominik Pech a Samuel Pikolon. Zápasy se uskuteční v Tallinnu a poslouží jako příprava na říjnovou úvodní fázi kvalifikace o postup na mistrovství Evropy. Utkání s Estonskem vykopnou v pátek 6. září od 17:00 a v pondělí 9. září od 12:00.

U18

Na začátku září se na jižní Moravě uskuteční jubilejní 30. ročník memoriálu Václava Ježka. Turnaj proběhne i za účasti slávistů ve složení: Štěpán Beran, Jáchym Palivec, Josef Kolářík, Marek Naskos a Šimon Slončík. Český tým bude obhajovat loňské prvenství.

První utkání s Walesem se odehraje v Lanžhotu ve středu 4. září od 17:00. Následuje soupeř z USA v Mikulově v pátek 6. září od 17:00. Poslední duel 8. září v 15:00 opět v Lanžhotu změří reprezentanti síly v Německem.

Přímé přenosy ze všech zápasů bude možné sledovat na webu tvcom.cz. Textové online reportáže budou také na webu onlajny.com.

U18 Slovensko

Slávisté mají svého zástupce i ve slovenské mládežnické reprezentaci. Brankář Dávid Kalanin bude bojovat se svým národním týmem na Ježek Cupu. Slováky čeká ve středu 4. září v Hustopečích od 17:00 Turecko. Poté se utkají v pátek 6. září od 17:00 v Kosticích s Walesem. Turnaj uzavřou v neděli 8. září v Mikulově od 11:00 s USA.

U17

Sešívaní talenti Adam Paar, Martin Kovář, Petr Potměšil a Jakub Šmiga jsou ve výběru hlavního trenéra Pavla Drska. První přípravný zápas se uskuteční v pátek 6. září v belgickém městě Kalmthout proti domácímu týmu s výkopem v 19:00. Druhý zápas odehrají čeští mladíci v neděli 8. září v Noordwijku proti Nizozemsku. Začátek je naplánován na 15:30.

V říjnu pak výběr U17 čeká základní fáze kvalifikace na mistrovství Evropy, ve které se utkají s Německem, Běloruskem a Andorrou.

U16

Reprezentaci mladších dorostenců čeká konfrontace v Rumunsku. V tréninkovém centru ve městě Buftea se představí i mládežníci Ondřej Suchý, David Barčot, Jakub Kratochvíl, Jan Kuneš, Adam Leibl, Ondřej Mašek a Matouš Srb. První utkání s Rumunskem se hraje v sobotu 7. září od 18:00, druhé v úterý 10. září od 11:00.

Aktuálně

PREVIEW před Boleslaví: Lingr a Michez připraveni

16. 9. 2024
Slávisty čeká v úterý od 19:30 v Mladé Boleslavi dohrávka 6. kola Chance Ligy. O utkání promluvil asistent Milan Kerbr.

B-tým se Zlínem v úterý od 17:30

16. 9. 2024
Slávistický B-tým čeká dohrávka odloženého kola druhé ligy proti Zlínu. Sešívaní se proti ševcům představí v úterý 17. září od 17:30.

Lístky na derby v předprodeji od 17. 9.

16. 9. 2024
Vstupenky na 312. derby budou nejdříve v předprodeji pro majitele platinových permanentních vstupenek, v dalších fázích prodeje, pokud bude volná kapacita, si je budou moci zakoupit i ostatní permanentkáři a členové Odboru přátel a Fanklubu. Naposledy bude spuštěn volný prodej v případě, že nebude vyprodáno.

Další články