Ondřej Lingr se vrací do Slavie | SK Slavia Praha
Více

Ondřej Lingr se vrací do Slavie

Majitel mistrovského titulu a dvojnásobný vítěz domácího poháru se Slavií Ondřej Lingr se po roce stráveném ve Feyenoordu Rotterdam vrací do Edenu, kde podepsal smlouvu do června 2028.

Přestupní částka za pětadvacetiletého reprezentačního záložníka činí 2,2 milionu eur.

„Naskytla se možnost získat Ondru za velmi přijatelných finančních podmínek. Neváhali jsme, věříme, že naváže na výborné výkony, které v našem dresu předváděl. Získáváme hráče s vítěznou mentalitou, okamžitou posilu, která zná naše prostředí, systém. Trenérský tým ví přesně, co od něj čekat. Doufáme, že výraznou měrou přispěje k naplnění našich cílů na domácí scéně, stejně tak v Evropě," říká sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.


„Mým cílem je, abych se stal opět důležitým členem týmu, jak tomu bylo, než jsem odešel. Ale mnohem důležitější jsou pro mě cíle Slavie. Ta je na prvním místě. Já budu vše dělat stejně tak, jak tomu bylo, než jsem odešel a to, abych pomohl týmu za jakékoliv situace. Ať už je to na hřišti, nebo mimo něj. Moc rád bych do Edenu vrátil ligovou trofej a pomohl Slavii k titulu a nejlepším výsledkům v Evropské lize,“ říká navrátilec Ondřej Lingr.

Tři roky, tři trofeje a 16 vítězných gólů

Ondřej Lingr přišel do Slavie v srpnu 2020 po úspěšném ročníku v Karviné, za 29 utkání vstřelil sedm branek a přidal jednu asistenci. Hned po svém příchodu se stal jedním ze stavebních kamenů fenomenální sezony, kdy slávisti zůstali neporažení a slavili zisk doublu. V lize ve 27 střetnutích skóroval čtyřikrát, svou premiérovou ligovou trefu v sešívaném dresu zaznamenal 6. prosince 2020 v pražském derby na Letné, kde Slavia vyhrála 3:0. Další tři góly přidal v MOL Cupu. Nastoupil také do všech zápasů základní skupiny Evropské ligy, kde se blýskl krásným gólem proti francouzskému OGC Nice, který nakonec vyhrál anketu o nejlepší gól sezony. Jeho skvělé výkony pomohly Slavii do čtvrtfinále Evropské ligy.

V ročníku 2021/22 patřil mezi nejlepší střelce týmu s bilancí 14 branek v lize, kdy bojoval o korunu krále střelců. Jeden přesný zásah si připsal i v Evropské konferenční lize proti Fenerbahce. Skvělými výkony si řekl o svou první pozvánku do seniorské reprezentace. V poslední sezoně v červenobílém dresu odehrál 27 ligových duelů, ve kterých přidal 11 branek a na další čtyři góly asistoval. Před svým odchodem oslavil na Letné zisk MOL Cupu.

Během tří let Lingr zvládl nastoupit za Slavii do 138 soutěžních zápasů, nastřílet rovných 40 gólů. Hned 16 pak bylo vítězných.

Do Feyenoordu Rotterdam zamířil v srpnu 2023. Během jednoho roku odehrál v červenobílém dresu 26 zápasů, vstřelil čtyři branky a slavil výhru v nizozemském poháru a superpoháru. Na EURU 2024 nastoupil do všech utkání ve skupině jako střídající hráč. V utkání českého výběru proti Gruzii asistoval při vyrovnávacím gólu na 1:1.

Lingy, vítej doma.


Aktuálně

Slávistky odcestovaly na Ligu mistryň

18. 9. 2024
Fotbalistky Slavie odcestovaly do Turecka, kde je čeká třetí pokus o postup do skupinové fáze Ligy mistryň proti tureckému Galatasaray. Úvodní utkání se odehraje ve čtvrtek 19. září od 20:00.

Lístky na derby jsou aktuálně vyprodané

18. 9. 2024
Vstupenky na 312. derby jsou aktuálně vyprodány. V prodeji budou už pouze místa případně uvolněná majiteli permanentních vstupenek.

Skvělý pohyb i synergie. Lingr se chytí rychle

17. 9. 2024
Jindřich Trpišovský po výhře 2:0 v Mladé Boleslavi hovořil s novináři o předvedené hře, spolupráci Mojmíra Chytila s Tomášem Chorým, výkonu Malicka Dioufa nebo návratu Ondřeje Lingra.

Další články