Do Slavie přichází Vladimir Perišić | SK Slavia Praha
Více

Do Slavie přichází Vladimir Perišić

Vladimir Perišić, dvacetiletý reprezentační útočník z Černé Hory, v Edenu podepsal smlouvu do 30. června 2028, své působení v sešívaném začne v B-týmu.

Premiérově povolaný dvacetiletý reprezentant Černé Hory přestupuje do Slavie z Budućnosti Podgorica, v úvodu sezony se dvakrát prosadil v předkolech Konferenční ligy a dvakrát v lize. V minulé sezoně nastřílel 22 branek.

„Vladimir je velice talentovaný hráč, který může hrát na více postech v ofenzivě. Má za sebou skvělou sezonu, na kterou navázal i v předkolech Konferenční ligy. Ve dvaceti letech je navíc aktuálně poprvé povolán na reprezentační sraz A-týmu Černé Hory. Začne v B-týmu, aby se adaptoval, je to velký příslib do budoucnosti,“ říká sportovní ředitel Jiří Bílek.

„Mám velkou radost, že budu hrát za Slavii. Učil jsem se od Stevana Jovetiće, po mládežnických reprezentacích jsem se dostal do prvního týmu Černé Hory. Je to pro mě velká čest. S pomocí B-týmu se adaptuji na český fotbal. Těším se na život v Praze, je to krásné město,“ vyhlíží červenobílé angažmá Vladimir Perišić.

Tituly, Evropa a poprvé i národní tým

Shoda jmen s chorvatskou ikonou Ivanem Perišićem je čistě náhodná. Vytáhlý útočník je odchovancem černohorské Budućnosti Podgorica, do prvního týmu nakoukl už v šestnácti letech a s týmem, který ho vychoval, oslavil dva tituly. V minulé sezoně hostoval v druholigovém Komu Podgorica, kde měl skvělou formu. Za 14 utkání nastřílel 22 branek.

Po návratu do Budućnosti pokračoval, kde skončil, nadále dával góly, dvakrát se prosadil v předkolech Konferenční ligy, nejprve svému týmu pomohl postoupit přes kosovskou Malishevu, v následném dvojzápase vyrovnával odvetu proti CSKA Sofia. Na postup to ale po prohře v prvním zápase nestačilo. Dvakrát se prosadil i v úvodních kolech.

Pravidelně také reprezentoval Černou Horu v mládežnických kategoriích, skvělou formou v úvodu sezony si vysloužil první nominaci do A-týmu své země.

Aktuálně

Slávistky odcestovaly na Ligu mistryň

18. 9. 2024
Fotbalistky Slavie odcestovaly do Turecka, kde je čeká třetí pokus o postup do skupinové fáze Ligy mistryň proti tureckému Galatasaray. Úvodní utkání se odehraje ve čtvrtek 19. září od 20:00.

Lístky na derby jsou aktuálně vyprodané

18. 9. 2024
Vstupenky na 312. derby jsou aktuálně vyprodány. V prodeji budou už pouze místa případně uvolněná majiteli permanentních vstupenek.

Skvělý pohyb i synergie. Lingr se chytí rychle

17. 9. 2024
Jindřich Trpišovský po výhře 2:0 v Mladé Boleslavi hovořil s novináři o předvedené hře, spolupráci Mojmíra Chytila s Tomášem Chorým, výkonu Malicka Dioufa nebo návratu Ondřeje Lingra.

Další články