Posila na levý kraj, Marianna Annest | SK Slavia Praha
Více

Posila na levý kraj, Marianna Annest

Slávistky posilují tým i na začátku sezony a do svých řadách vítají Američanku Mariannu Annest. Dvaadvacetiletá levonohá fotbalistka přichází z druholigového rakouského FC Pinzgau Saalfelden a v Edenu podepsala víceletou smlouvu.

Sympatická obránkyně se stává devátou letní posilou ženského týmu a druhou američankou po boku Molly McLaughlin. „Jsem nadšená, že můžu být ve Slavii, myslím, že je to skvělý klub pro mě. Po prvních trénincích jsem se cítila dobře a nadšeně, kvalita týmu je skvělá, holky jsou velmi přátelské a cítila jsem se vítána,“ řekla po příchodu nová hráčka Slavie.

Mladá fotbalistka strávila tři roky na Northwestern University, kde studium dokončila předčasně během pandemie koronaviru. Tento krok jí umožnil získat rok navíc, během kterého se přesunula na University of Alabama. S týmem tam vyhrála pohár pro mistra jihovýchodní konference a probojovala se mezi čtyři nejlepší celky v celé zemi. Do Slavie přestupuje v druholigového rakouského FC Pinzgau Saalfelden, kde působila od ledna letošního roku a nastoupila do třinácti zápasů. Milovnice cestování, která už navštívila Londýn, Rakousko, Německo i Itálii, je nyní poprvé v Praze a těší se na nový život tady.

Po příletu do Čech stihla už navštívit i zápas mužů ve Fortuna Areně, když bojovali o postup do Ligy mistrů proti Lille. „Bylo to neuvěřitelné, atmosféra byla skvělá, Slavia má možná nejlepší fanoušky v Česku, možná i v Evropě. Bylo to velmi hlasité, ale úžasné prostředí,“ řekla po utkání.

„Jsme rádi, že jsme po odchodu Michelle Xiao přivedli do týmu levonohou krajní obránkyni. Marianna je technicky zdatná a důrazná fotbalistka, od které si slibujeme zvýšení konkurence na levé straně. Věříme, že bude pro tým přínosem,“ říká k přestupu místopředseda představenstva Slavie Martin Říha.


Aktuálně

PREVIEW před Boleslaví: Lingr a Michez připraveni

16. 9. 2024
Slávisty čeká v úterý od 19:30 v Mladé Boleslavi dohrávka 6. kola Chance Ligy. O utkání promluvil asistent Milan Kerbr.

B-tým se Zlínem v úterý od 17:30

16. 9. 2024
Slávistický B-tým čeká dohrávka odloženého kola druhé ligy proti Zlínu. Sešívaní se proti ševcům představí v úterý 17. září od 17:30.

Lístky na derby v předprodeji od 17. 9.

16. 9. 2024
Vstupenky na 312. derby budou nejdříve v předprodeji pro majitele platinových permanentních vstupenek, v dalších fázích prodeje, pokud bude volná kapacita, si je budou moci zakoupit i ostatní permanentkáři a členové Odboru přátel a Fanklubu. Naposledy bude spuštěn volný prodej v případě, že nebude vyprodáno.

Další články