Čtyři slávisté v české nominaci na Ligu národů | SK Slavia Praha
Více

Čtyři slávisté v české nominaci na Ligu národů

Na zářijový sraz povolal kouč českého národního týmu Ivan Hašek čtyři slávisty, reprezentační povinnosti budou plnit i Ivan Schranz, Michal Tomič a premiérově také Malick Diouf. Všem nominovaným gratulujeme!

V české nominaci jsou David Zima, Matěj Jurásek, Lukáš Provod a Tomáš Chorý. David Douděra se srazu nezúčastní kvůli vážnému onemocnění v jeho rodině. Mezi náhradníky budou připraveni Antonín Kinský, David Douděra, Daniel Fila, Mojmír Chytil, Václav Jurečka a Petr Ševčík.

Česká fotbalová reprezentace zahájí svoji účast v Lize národů 2024 zápasem proti Gruzii, repríza vzájemného souboje z ME (1:1) se odehraje 7. září v Tbilisi na Mikheil Meskhi Stadium s kapacitou třicet tisíc fanoušků.

Tři dny po zápase v Gruzii odehraje národní tým úvodní domácí proti Ukrajině. Ve Fortuna Areně ji přivítá v úterý 10. září. Třetím soupeřem Čechů v Lize B, skupině 1, je Albánie.

Skupinové zápasy nového ročníku Ligy národů se odehrají v září, říjnu a listopadu. Play off je na programu příští rok v březnu a finále, které se ale bude týkat jen nejlepších celků ligy A, se bude hrát v červnu 2025.

Na sraz slovenské reprezentace míří Ivan Schranz a Michal Tomič. Výběr italského kouče Francesco Calzony, který na EURO prošel do osmifinále, se 5. září představí v Tallinnu proti Estonsku, 8. září v Košicích proti Ázerbájdžánu. Premiérovou pozvánku do prvního týmu senegalské reprezentace obdržel Malick Diouf, devatenáctiletý levý bek si ji vysloužil skvělými výkony v úvodu sezony. Těšit se může na zápasy s Burkinou Faso a Burundi.


Na kvalifikační zápasy reprezentace U21 byli nominováni Antonín Kinský, Albert Labík, Denis Halinský, Filip Prebsl, Lukáš Vorlický a Daniel Fila.

Aktuálně

PREVIEW před Boleslaví: Lingr a Michez připraveni

16. 9. 2024
Slávisty čeká v úterý od 19:30 v Mladé Boleslavi dohrávka 6. kola Chance Ligy. O utkání promluvil asistent Milan Kerbr.

B-tým se Zlínem v úterý od 17:30

16. 9. 2024
Slávistický B-tým čeká dohrávka odloženého kola druhé ligy proti Zlínu. Sešívaní se proti ševcům představí v úterý 17. září od 17:30.

Lístky na derby v předprodeji od 17. 9.

16. 9. 2024
Vstupenky na 312. derby budou nejdříve v předprodeji pro majitele platinových permanentních vstupenek, v dalších fázích prodeje, pokud bude volná kapacita, si je budou moci zakoupit i ostatní permanentkáři a členové Odboru přátel a Fanklubu. Naposledy bude spuštěn volný prodej v případě, že nebude vyprodáno.

Další články