Pět tun potravinové pomoci pro ty nejpotřebnější | SK Slavia Praha
Více

Pět tun potravinové pomoci pro ty nejpotřebnější

SK Slavia Praha a značka Panzani spojily své síly, aby poskytly významnou potravinovou pomoc těm, kteří to nejvíce potřebují. Celkem bylo věnováno více než 5 tun potravin, konkrétně 6 100 balení těstovin a 6 000 balení omáček, které zamíří k rodinám v tísni, seniorům, lidem bez domova a dětem v dětských domovech.

Tato spolupráce zdůrazňuje význam spojení sportu a kvalitní výživy v boji proti potravinové nouzi a ukazuje, jak lze společnými silami pozitivně ovlivnit životy těch, kteří se nacházejí v nelehké situaci.

Když jsme zvažovali, s kým se spojíme v rámci naší charitativní činnosti, Nadační fond Slavie byl pro nás jasnou volbou. Jejich aktivity překračují hranice hřiště a skutečně pomáhají tam, kde je to nejvíce potřeba. Spojení s tradičním českým fotbalovým klubem SK Slavia Praha je pro naši značku přirozené, protože kvalitní sport a kvalitní strava k sobě patří. Jsme rádi, že Panzani může společně se Slavií přispět k dobré věci,“ říká Ivana Zajícová, marketingová manažerka značky Panzani.

Ve Slavii jsme věnovali velkou péči výběru organizací, které jsme se rozhodli podpořit. Chtěli jsme pokrýt všechny věkové skupiny, od dětí až po seniory, a zaměřili jsme se na projekty a služby, které skutečně dávají smysl a jsou ve své podstatě jedinečné. Naším cílem bylo vybrat takové iniciativy, které mají hluboký dopad na ty, kdo se nacházejí v nelehké životní situaci,“ uvedla Michaela Schejbalová, CSR ředitelka SK Slavia Praha.

Komu potraviny pomohou?

1. Diakonie Praha:

Potravinová pomoc poputuje do azylového domu Diakonie Praha, který poskytuje dočasné ubytování a podporu matkám s dětmi, jež se ocitly v tíživé životní situaci. Potraviny budou rovněž rozděleny mezi rodiny, které využívají Službu pro rodinu a dítě. Tato služba pomáhá rodinám ze sociálně slabších poměrů, kterým poskytuje materiální pomoc, poradenství a podporu v jejich každodenním životě.

„Jsme hrdí na to, že můžeme pokračovat v naší dlouhodobé podpoře Diakonie, tentokrát prostřednictvím 2 palet potravin od Panzani. Tyto potraviny pomohou mladým rodinám v azylovém domě a dalším rodinám v nouzi skrze jejich potravinovou banku,“ dodala Michaela Schejbalová.

2. Sociální Perpetuum a Místní místním:

V rámci devátého ročníku Pikniku (nejen) pro lidi bez domova, který se uskuteční 24. srpna v karlínském Přístavu 18600, bude potravinová pomoc poskytnuta lidem bez domova a rodinám v těžké životní situaci. Organizace Sociální Perpetuum Mobile a Místní místním se zaměřují na přímou pomoc lidem ve svém okolí, a jejich cílem je vytvořit síť sociálně přívětivých míst v Praze, která poskytují služby lidem bez domova.

3. Dobré víly:

Organizace Dobré víly, která pravidelně navštěvuje děti v dětských domovech a pomáhá jim nejen s přípravou do školy, ale i s rozvojem jejich zájmů, bude dalším příjemcem této potravinové pomoci. Díky těmto darům budou moci Dobré víly dětem zajistit kvalitní stravu, která je nezbytná pro jejich zdravý vývoj. Potraviny budou využity nejen v dětských domovech, ale také na táborech a volnočasových aktivitách, které organizace pro děti pořádá, což jim umožní plně si užít všechny aktivity a vytvořit si nezapomenutelné zážitky.

4. Potraviny pro seniory:

Pomoc bude směřovat také k seniorům, kteří často čelí finančním potížím a jsou odkázáni na potravinovou pomoc. Organizace Potraviny pro seniory se odlišuje od tradičních potravinových bank tím, že zajišťuje nákup a dodávku potravin přímo do domovů nebo klubů seniorů. To je obzvlášť důležité pro seniory, kteří se kvůli zdravotním nebo dopravním omezením nemohou na výdejní místa dostavit.

Díky pomoci od Slavie a společnosti Panzani se postaráme o 200 seniorů, kterým organizace pravidelně dodává jídlo. Tímto způsobem zajistíme, že i nejstarší generace bude mít dostatek energie pro každý další den a dlouhý, plnohodnotný život,“ dodává Silvie Dymáková, zakladatelka Nadačního fondu Příběhy.

Význam potravinové pomoci

Celkově tato potravinová pomoc reaguje na rostoucí problémy spojené s potravinovou nejistotou v České republice. Darované potraviny poskytnou základní výživu mnoha lidem, kteří by jinak neměli dostatek zdrojů. Spolupráce mezi SK Slavia Praha a Panzani zdůrazňuje význam propojení sportu a komunitní pomoci, které jde ruku v ruce s odpovědností za blaho společnosti.

Aktuálně

Trpišovský před Baníkem: Evropský zápas se vším všudy

12. 9. 2024
O své postřehy před sobotním 8. kolem Chance Ligy, v rámci kterého se sešívaní představí od 16:00 na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích proti Baníku, se podělil hlavní trenér Jindřich Trpišovský.

HALFTIME nově na 72 pobočkách sítě GECO

12. 9. 2024
Skvělá zpráva pro fanoušky Slavie a čtenáře klubového magazínu HALFTIME! Šestnácté číslo s Janem Bořilem na titulní straně a exkluzivními rozhovory s Tomášem Vlčkem a Barborou Votíkovou je od čtvrtka 12. září k dostání také na pobočkách sítě GECO.

Informace pro fanoušky do Razgradu

12. 9. 2024
První zápas nového ligového formátu Evropské ligy začnou slávisté zápasem proti Ludogorci, hrát se bude v Razgradu 25. září od 21:00. V článku si přečtěte důležité informace k výjezdu.

Další články