Skvělý začátek, vysoká výhra nad Plzní | SK Slavia Praha
Více

Skvělý začátek, vysoká výhra nad Plzní

Fotbalistky Slavie zahájily novou sezonu drtivým vítězstvím 9:2 nad Viktorkou Plzeň. Na střeleckou listinu se zapsaly hned čtyři letní posily, dvěma góly zazářila Kateřina Svitková. Poprvé od svého návratu se mezi tyče postavila Barbora Votíková.

Jak vypadal úvodní zápas sezony v Horních Měcholupech?

V základní sestavě se představily hned čtyři nové posily: Klára Cvrčková, Michaela Ferencová, Kateřina Svitková a nejčerstvější akvizice týmu, Barbora Votíková. Tým do zápasu vedla kapitánka Diana Bartovičová. Útočnice Marjolen Nekesa si před začátkem utkání převzala ocenění pro nejlepší střelkyni minulého ročníku.

Svěřenkyně Jiřího Vágnera udeřily už ve třetí minutě, Martina Šurnovská posunula míč ke Kláře Cvrčkové, která otevřela svůj střelecký účet v sešívaném dresu - 1:0.

V 15. minutě se ve své soutěžní premiéře za Slavii prosadia devatenáctiletá Michaela Ferencová, který těžila ze skvělé akce Kateřiny Svitkové - 2:0.

Slávistky byly k nezastavení. Ve 22. minutě prošla středem hřiště nádherná průniková přihrávka, na jejímž konci se ocitla Lucie Bendová, která zvýšila na - 3:0.

Ve 25. minutě se dostala po rohu Kateřiny Svitkové kapitánka týmu Diana Bartovičová, která technickou střelou dostala míč přímo pod břevno. Nádhera trefa na - 4:0.

Do konce poločasu se ještě prosadila Molly McLaughlin, která si ve vápně skvěle našla míč po centru Martiny Šurnovské a přesnou hlavičkou zvýšila na - 5:0.

Po změně stran se prosadil i soupeř, když mladá Navrátilová snížila skóre na 5:2. V 60. minutě zazářila Kateřina Svitková, která využila přihrávku Martiny Šurnovské a nekompromisně vypálila do šibenice - 6:1. O dvanáct minut později se prosadila znovu Svitková, když nechytatelnou střelou pod břevno zvýšila náskok na - 7:1.

První ligový start za Slavii a hned trefa! Po závaru v pokutovém území si ji připisuje Jana Žufánková - 8:1. Poslední branku Slavie přidala v 84. minutě Karolína Křivská, která se šikovně prosadila přesnou střelou k tyči, čímž uzavřela skóre na - 9:1. Poslední slovo v zápase měla Viktoria Plzeň. V úplném závěru se v poslední minutě prosadila Šrámková, která upravila konečné skóre na - 9:2.

Slávistky oslavily první vítězství v novém ročníku. V dalšímu utkání vyzvou na domácím stadionu v Horních Měcholupech soupeřky z Pardubic, výkop utkání je naplánován na sobotu 24. srpna v 13:30.

Aktuálně

PREVIEW před Boleslaví: Lingr a Michez připraveni

16. 9. 2024
Slávisty čeká v úterý od 19:30 v Mladé Boleslavi dohrávka 6. kola Chance Ligy. O utkání promluvil asistent Milan Kerbr.

B-tým se Zlínem v úterý od 17:30

16. 9. 2024
Slávistický B-tým čeká dohrávka odloženého kola druhé ligy proti Zlínu. Sešívaní se proti ševcům představí v úterý 17. září od 17:30.

Lístky na derby v předprodeji od 17. 9.

16. 9. 2024
Vstupenky na 312. derby budou nejdříve v předprodeji pro majitele platinových permanentních vstupenek, v dalších fázích prodeje, pokud bude volná kapacita, si je budou moci zakoupit i ostatní permanentkáři a členové Odboru přátel a Fanklubu. Naposledy bude spuštěn volný prodej v případě, že nebude vyprodáno.

Další články