Směr Lille. Slávisté vyráží bojovat o Ligu mistrů | SK Slavia Praha
Více

Směr Lille. Slávisté vyráží bojovat o Ligu mistrů

Sešívaní odlétají do Francie, kde v úterý od 21:00 vstoupí do play off Ligy mistrů proti LOSC Lille. Před odletem jsme vyzpovídali asistenta Milana Kerbra a Mojmíra Chytila.

„Letíme udělat dobrý výsledek, za nás za realizák je důležité, že odveta bude u nás v Edenu. První zápas bude oťukávací, jako byl s Unionem. Budeme ještě nakoukávat soupeře, čeká nás den s tréninkem ve Francii, bude prostor poznat soupeře do hloubky, věřím, že budeme dobře připraveni,“ hlásí asistent Milan Kerbr.

„Do Lille letíme uhrát co nejlepší výsledek pro následnou odvetu. Náš cíl je postup,“ dodává Mojmír Chytil.

Lille v úvodním ligovém kole porazilo Remeš 2:0, kvůli zranění ale musel střídat tvůrce hry Angel Gomes.

„Na posledních zápasech Lille jsme měli lidi, od nich budeme mít informace. Máme spoustu informací. Gomes je pro ně klíčový hráč, bere si většinu balónů a rozehrává spoustu ofenzivních akcí. Jeho absence pro ně bude oslabení, ale mají velmi široký kádr, takže pro ně nebude problém ho nahradit,“ říká o zranění klíčového hráče soupeře Kerbr.

Slávisté se na souboj s Lille naladili výhrou proti Teplicím, museli ale otáčet skóre.

„Je důležité, že jsme zvládli otočit domácí zápas v lize a na play off Ligy mistrů letíme s čistou hlavou,“ vzpomíná sobotní ligový obrat proti Teplicím Mojmír Chytil.

Jak probíhá příprava na souboj o Ligu mistrů? A jaký je stav kádru? Trenérům nebudou k dispozici David Douděra a Daniel Fila, připravený bude Ivan Schranz

„Příprava probíhá standardně. Máme za sebou hodně zápasů v Evropě. Odlétáme už v neděli, aby se hráči mohli aklimatizovat, aby si všechno sedlo, jak má. Měli jsme to tak i s Unionem, kluci si to pochvalovali. Bude tam hodně videa a klid na pohovory s hráči, to je asi nejdůležitější prvek. Máme ještě jeden otazník. Uvidíme, jestli se to dá do odletu do kupy. Nic by se nemělo měnit a měli bychom být komplet jako s Unionem,“ uzavírá asistent Milan Kerbr.

Na zápasech play off zazní znělka Ligy mistrů. Pro Mojmíra Chytila to bude vůbec poprvé v kariéře.
„Těším se moc, proto fotbal hrajeme. Liga mistrů je největší klubová soutěž,“ nemůže se dočkat útočník sešívaných.

Aktuálně

PREVIEW před Boleslaví: Lingr a Michez připraveni

16. 9. 2024
Slávisty čeká v úterý od 19:30 v Mladé Boleslavi dohrávka 6. kola Chance Ligy. O utkání promluvil asistent Milan Kerbr.

B-tým se Zlínem v úterý od 17:30

16. 9. 2024
Slávistický B-tým čeká dohrávka odloženého kola druhé ligy proti Zlínu. Sešívaní se proti ševcům představí v úterý 17. září od 17:30.

Lístky na derby v předprodeji od 17. 9.

16. 9. 2024
Vstupenky na 312. derby budou nejdříve v předprodeji pro majitele platinových permanentních vstupenek, v dalších fázích prodeje, pokud bude volná kapacita, si je budou moci zakoupit i ostatní permanentkáři a členové Odboru přátel a Fanklubu. Naposledy bude spuštěn volný prodej v případě, že nebude vyprodáno.

Další články