Ivana Tykač se stala patronkou slávistických žen | SK Slavia Praha
Více

Ivana Tykač se stala patronkou slávistických žen

Nejúspěšnější český ženský fotbalový tým posledních let vstupuje do sezony se silným kádrem, touhou obhájit double a uspět v Lize mistryň. Na této cestě jim pomůže také silný partner a inspirativní osobnost. Patronkou slávistických žen se totiž stala Ivana Tykač a její společnost Women for Women se bude nově objevovat na tom nejkrásnějším dresu. A nejen tam.

Podnikatelka, filantropka a zakladatelka obecně prospěšné společnosti Women for Women. To je ve zkratce Ivana Tykač, která se nově stala také patronkou týmu slávistických žen.

„Děvčata ve Slavii jsou boží a jsem ráda, že se stávám jejich patronkou. Dokonce mě napadlo, že bych byla šťastná, kdyby fotbal hrály všechny dívky. Kdyby se stal pevnou součástí sportovního světa. Aby v něm měly holčičky a dívky v Česku své vzory. Víte, jak strašně moc je potřebujeme a v jaké žijeme době. Ženy musí mít především svoji identitu. Ta se někdy těžko nalézá a chce to odvahu a sílu na ní trvat. Navíc, všechny sporty jsou dost drahé. Kromě fotbalu. V rámci našeho projektu Women for Women koncentrujeme velké zkušenosti, už více než dvanáct let podáváme pomocnou ruku ženám, rodinám a dětem. Dodáváme jim ten potřebný impuls, který vede ke změně jejich života k lepšímu. Cítím, že spojení našich dvou silných značek může přinést daleko více než vítězství a trofeje. Snad si troufnu říct, že vytváříme komunitu. Kdyby se nám to opravdu povedlo, byla bych šťastná,” uvedla Ivana Tykač, patronka slávistických žen a současně zakladatelka nového partnera týmu.

Tím se od letošní sezony stala obecně prospěšná společnost Women for Women, která má za sebou za dvanáct let svého působení velkou řadu charitativních, edukativních i společensky odpovědných či prospěšných projektů. Mezi ty nejznámější patří “Obědy pro děti”, “SOS do školky”, “Bydlení pro děti”, “Servis rodiny” nebo “První krok”.

„Slávistky jsou aktuálně nejlepším českým ženským týmem a hrdě reprezentují náš klub i zemi na té nejvyšší možné úrovni. Věřím, že navážeme na sportovní úspěchy let minulých a budeme i nadále dělat slávistickým fanouškům radost. Ženský fotbal dnes zažívá růst a získává pozornost nejen u nás, ale po celém světě. Abychom mohli jeho prostředí posouvat, potřebujeme silné partnery a inspirativní osobnosti. Jsem nesmírně hrdý, že se paní Ivana Tykač stává patronkou našeho ženského týmu. Moc se těším na spolupráci s ní osobně a Women for Women jak na hřišti, tak především mimo něj,“ dodal Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva SK Slavia Praha.

Pod patronátem Ivany Tykač a s novým partnerem na dresu vstoupí slávistky do sezony už tuto sobotu proti Viktorii Plzeň. Zápas se odehraje od 14:00 v Horních Měcholupech.

Aktuálně

Slávistky odcestovaly na Ligu mistryň

18. 9. 2024
Fotbalistky Slavie odcestovaly do Turecka, kde je čeká třetí pokus o postup do skupinové fáze Ligy mistryň proti tureckému Galatasaray. Úvodní utkání se odehraje ve čtvrtek 19. září od 20:00.

Lístky na derby jsou aktuálně vyprodané

18. 9. 2024
Vstupenky na 312. derby jsou aktuálně vyprodány. V prodeji budou už pouze místa případně uvolněná majiteli permanentních vstupenek.

Skvělý pohyb i synergie. Lingr se chytí rychle

17. 9. 2024
Jindřich Trpišovský po výhře 2:0 v Mladé Boleslavi hovořil s novináři o předvedené hře, spolupráci Mojmíra Chytila s Tomášem Chorým, výkonu Malicka Dioufa nebo návratu Ondřeje Lingra.

Další články