Tady zůstávám! Barbora Votíková se vrací do Slavie | SK Slavia Praha
Více

Tady zůstávám! Barbora Votíková se vrací do Slavie

Majitelka čtyř mistrovských titulů a vítězka dvou domácích pohárů Barbora Votíková se po dvou letech v Paris Saint-Germain a sezoně v Tottenhamu vrací do Edenu! Sedmadvacetiletá reprezentační brankářka podepsala v Edenu smlouvu do června 2027.

Slávistický dres oblékla Barbora Votíková poprvé v roce 2014 jako mládežnická reprezentantka po přestupu z Viktorie Plzeň. Postupně se vypracovala na pozici jedničky nejen v týmu Slavie, ale také v reprezentačním A-týmu žen, kde má aktuálně na kontě více než čtyřicet odchytaných zápasů. V barvách Slavie získala čtyři mistrovské tituly, dvě vítězství v poháru a zahrála si i třikrát čtvrtfinále Ligy mistryň, kde stála mezi třemi tyčemi na stadionu v Edenu proti takovým týmům, jako jsou Barcelona, Wolfsburg nebo Bayern Mnichov.

Naposledy se Votíková v sešívaném dresu předvedla v červnu roku 2021, kdy odchytala remízové derby proti Spartě v Horních Měcholupech. Její cesta pokračovala v roce 2021 jako první české fotbalistky do francouzské ligy, kde oblékla dres Paris Saint-Germain.

Ve francouzském týmu se rychle stala jedničkou, ale předloni v květnu si v semifinálové odvetě Ligy mistryň proti Lyonu přetrhla zkřížený vaz v koleni. Po návratu už plzeňská rodačka nedostala větší příležitost a v předminulé sezoně nastoupila pouze na druhý poločas závěrečného ligového utkání proti Soyaux. Přesto s PSG loni získala francouzský pohár, i když do finálového zápasu kvůli zranění už nezasáhla.



Z francouzské adresy se v roce 2023 přestěhovala do Tottenhamu a po Kateřině Svitkové se stala druhou českou fotbalistkou v nejvyšší anglické soutěži Super League. Svůj debut v dresu Tottenhamu oslavila mezi třemi tyčemi čistým kontem a cenou pro nejlepší hráčku utkání. V dresu Tottenhamu nastoupila celkem do šesti ligových zápasů a pěti pohárových.

Kromě své fotbalové kariéry je Barbora Votíková známá také jako youtuberka a influencerka. Její kanál na YouTube, kde se věnuje především lifestyle a humoristickým videím, má tisíce odběratelů a přinesl jí další popularitu mimo fotbalový svět.

Báro vítej doma! Ať se Ti daří!

Aktuálně

Slávistky odcestovaly na Ligu mistryň

18. 9. 2024
Fotbalistky Slavie odcestovaly do Turecka, kde je čeká třetí pokus o postup do skupinové fáze Ligy mistryň proti tureckému Galatasaray. Úvodní utkání se odehraje ve čtvrtek 19. září od 20:00.

Lístky na derby jsou aktuálně vyprodané

18. 9. 2024
Vstupenky na 312. derby jsou aktuálně vyprodány. V prodeji budou už pouze místa případně uvolněná majiteli permanentních vstupenek.

Skvělý pohyb i synergie. Lingr se chytí rychle

17. 9. 2024
Jindřich Trpišovský po výhře 2:0 v Mladé Boleslavi hovořil s novináři o předvedené hře, spolupráci Mojmíra Chytila s Tomášem Chorým, výkonu Malicka Dioufa nebo návratu Ondřeje Lingra.

Další články