Slávisti zamířili na odvetu s Unionem Saint-Gilloise | SK Slavia Praha
Více

Slávisti zamířili na odvetu s Unionem Saint-Gilloise

Slávisti zamířili do Belgie, kde v úterý odehrají odvetu proti Unionu SG. Před odletem jsme vyzpovídali asistenta trenéra Milana Kerbra a brankáře Antonína Kinského.

„Chceme jednoznačně uspět. Všechny přípravy směřovaly k tomuhle zápasu. Určitě tam jedeme s tím, abychom to zvládli a dostali se do další fáze kvalifikace,“ říká brankář Antonín Kinský.

„Je to jednoduché. Letíme si pro postup. Máme sice dvougólový náskok, ale víme, co nás v Belgii čeká. Union je strašně silný soupeř, navíc v domácím prostředí. Sice nebudou hrát na svém stadionu, ale budou tam mít vlastní fanoušky a očekávám dobrou kulisu. Měli jsme ale dobrou přípravu, strávili hodně času u videa, před odletem jsme na tréninku ještě zkoušeli některé taktické věci. Jeden trénink nás čeká ještě v pondělí před zápasem a já věřím, že budeme dobře naladěni,“ hlásí Milan Kerbr.

Může pomoct i skutečnost, že jste v zápase s Olomoucí dali oddychnout klíčovým hráčům?
„Po Unionu byli kluci vyšťavení, zápas byl náročný po fyzické i mentální stránce. Výraznější rotace se tedy nabízela. Šanci dostalo několik hráčů, kteří na ni delší dobu čekali. Radost mám hlavně z Václava Jurečky, který se chytil i gólově. Se sobotním výkonem jsme spokojeni a zároveň nás těší, že jsme pošetřili síly, které mohou být v Bruselu klíčové.“

V jakém složení letí tým do Belgie?
„Neodcestuje s námi Michal Tomič, který má zdravotní problémy. Vrací se naopak Petr Ševčík, před odjezdem na letiště absolvoval celý trénink. Letíme tedy ve dvaceti hráčích a třech brankářích.“


Antonín Kinský v lize ještě neinkasoval, v prvním zápase kapituloval jen po nešťastném vlastním gólu.
„Je to obrovská zásluha celého týmu, hlavně kluků vzadu, soupeře nepouštíme do šancí, z toho pramení, že jsme za pět zápasů dostali jeden gól. Střel bylo taky minimum. Je to pro nás důležité, můžeme se o to opřít. V momentě, kdy víte, že gól nedostanete, se vám hraje lépe i směrem dopředu.“

Jednadvacetiletý brankář si v prvním zápase proti Unionu SG odbyl evropskou premiéru.
„Celou tu dobu, co jsem chodil po hostováních, jsem tyhle zápasy sledoval a měl jsem v hlavě, že bych v nich chtěl být taky. Byla to pro mě velká motivace. Teď se mi to povedlo a užívám si to moc. Chtěl bych je hlavně úspěšně zvládnout a dostat se do soutěže, do které všichni chceme,“ uzavírá Antonín Kinský.

Aktuálně

Jsme připraveni. Atmosféra UWCL mě pohltila

19. 9. 2024
Fotbalistky Slavie nastoupí k úvodnímu zápasu 2. předkola Ligy mistryň proti tureckému Galatasarayi. Pro trenéra Jiřího Vágnera to bude premiéra na lavičce v této prestižní soutěži. Zápas začíná v 19:00 a můžete ho sledovat živě na YouTube kanálu Galatasaraye.

ONLINE: Od 19:00 UWCL proti Galatasaray

19. 9. 2024
Fotbalistky Slavie vstupují do úvodního utkání 2. kola Ligy mistryň! Dnes se od 19:00 představí proti tureckému Galatasaray. Jakou sestavu zvolil pro tento důležitý zápas trenér Jiří Vágner?

Slávistky odcestovaly na Ligu mistryň

18. 9. 2024
Fotbalistky Slavie odcestovaly do Turecka, kde je čeká třetí pokus o postup do skupinové fáze Ligy mistryň proti tureckému Galatasaray. Úvodní utkání se odehraje ve čtvrtek 19. září od 19:00.

Další články