Slávistky padly v generálce s Bayernem Mnichov | SK Slavia Praha
Více

Slávistky padly v generálce s Bayernem Mnichov

Fotbalistky Slavie nezvládly generálku na ligu a podlehly německým šampionkám. V utkání se poprvé představila nová posila týmu, Kateřina Svitková. Příští týden je už čeká ostrý start do nového ročníku.

Slávistky čekal poslední přípravný zápas před startem nového ligového ročníku. Trenér Jiří Vágner se musel obejít bez několika hráček – Gabriely Šlajsové, Kristýny Růžičkové, Albíny Goretkiové a Kateřiny Vithové, které jsou na marodce. Na druhou stranu tým posílila nová posila, zkušená Kateřina Svitková, která se k mužstvu připojila.

Zápas našim fotbalistkám bohužel vůbec nevyšel. Německý tým otevřel skóre už v 6. minutě a o pouhé čtyři minuty později skóroval znovu. Do konce poločasu Bayern zvýšil své vedení ještě jedním zásahem, do šaten se šlo za stavu 3:0. Druhý poločas ovládla sedmnáctiletá Alara Sehilter, která během dvaceti minut zkompletovala hattrick. Poslední, sedmý gól německého celku padl v poslední minutě zápasu a uzavřel skore nešťastného utkání.

„Zápas nám bohužel nevyšel ani po herní, ani po výsledkové stránce, a německý tým ukázal svou sílu. Přesto hodnotím přípravu pozitivně a těším se na start nového ročníku, který nás čeká už příští týden proti Plzni,“ řekla po utkání útočnice Karolína Křivská.

Slávistky završily přípravu na sezonu 2024/25 s bilancí tří vítězství a dvou porážek.

Liga odstartuje v sobotu 17. srpna v 14:00 zápasem proti Viktorii Plzeň na našem domácím hřišti v Horních Měcholupech. Vstup je zdarma, tak neváhejte a přijďte nás podpořit!


Aktuálně

PREVIEW před Boleslaví: Lingr a Michez připraveni

16. 9. 2024
Slávisty čeká v úterý od 19:30 v Mladé Boleslavi dohrávka 6. kola Chance Ligy. O utkání promluvil asistent Milan Kerbr.

B-tým se Zlínem v úterý od 17:30

16. 9. 2024
Slávistický B-tým čeká dohrávka odloženého kola druhé ligy proti Zlínu. Sešívaní se proti ševcům představí v úterý 17. září od 17:30.

Lístky na derby v předprodeji od 17. 9.

16. 9. 2024
Vstupenky na 312. derby budou nejdříve v předprodeji pro majitele platinových permanentních vstupenek, v dalších fázích prodeje, pokud bude volná kapacita, si je budou moci zakoupit i ostatní permanentkáři a členové Odboru přátel a Fanklubu. Naposledy bude spuštěn volný prodej v případě, že nebude vyprodáno.

Další články