Vítězství a dvě premiérové branky | SK Slavia Praha
Více

Vítězství a dvě premiérové branky

Slávistky si připsaly třetí vítězství v přípravě, když na domácí půdě porazily mistryně polské ligy, Pogon Štětín, jasným výsledkem 3:0. O branky se postaraly Tamara Morávková, Jana Žufánková s Klárou Cvrčkovou, které si připsaly své premiérové zásahy v sešívaném.

Fotbalistky Slavie vstoupily do zápasu proti Štětínu skvěle, když ve 32. minutě poslala tým do vedení nádhernou střelou Jana Žufánková, která tak oslavila svůj první gól v červenobílém dresu. Hostující tým sice dokázal o několik minut později vyrovnat, ale jejich radost zhatil verdikt rozhodčího, který kvůli ofsajdu branku neuznal.

Ve druhém poločase provedl trenér Vágner několik změn v sestavě, což se vyplatilo. Tamara Morávková předvedla parádní střelu zpoza vápna a zvýšila na 2:0. Svoji premiérovou branku v sešívaném dresu vstřelila v 59. minutě také Klára Cvrčková, když si skvěle naskočila na centr Michaely Ferencové a hlavou překonala brankářku soupeře, čímž zpečetila výhru Slavie na 3:0.

"Utkání hodnotím pozitivně, protože jsme vyhrály. Byly tam však momenty, na kterých musíme ještě zapracovat, abychom se jim příště vyvarovaly a dokázaly se soustředit na maximální výkon. Z premiérové branky mám velkou radost, jsem ráda, že jsem se trefila, a doufám, že přidám ještě mnoho dalších," zhodnotila dnešní zápas střelkyně Klára Cvrčková.

Generálka na ligu čeká naše fotbalistky v sobotu 10. srpna, kdy změří síly s německým Bayernem Mnichov.

Aktuálně

PREVIEW před Boleslaví: Lingr a Michez připraveni

16. 9. 2024
Slávisty čeká v úterý od 19:30 v Mladé Boleslavi dohrávka 6. kola Chance Ligy. O utkání promluvil asistent Milan Kerbr.

B-tým se Zlínem v úterý od 17:30

16. 9. 2024
Slávistický B-tým čeká dohrávka odloženého kola druhé ligy proti Zlínu. Sešívaní se proti ševcům představí v úterý 17. září od 17:30.

Lístky na derby v předprodeji od 17. 9.

16. 9. 2024
Vstupenky na 312. derby budou nejdříve v předprodeji pro majitele platinových permanentních vstupenek, v dalších fázích prodeje, pokud bude volná kapacita, si je budou moci zakoupit i ostatní permanentkáři a členové Odboru přátel a Fanklubu. Naposledy bude spuštěn volný prodej v případě, že nebude vyprodáno.

Další články