AKTUALIZOVÁNO: Ve 3. předkole UCL proti Union SG | SK Slavia Praha
Více

AKTUALIZOVÁNO: Ve 3. předkole UCL proti Union SG

Slávisté na cestě do Ligy mistrů vyzvou belgického vicemistra Royale Union Saint-Gilloise. Úvodní utkání se odehraje v Edenu ve středu 7. srpna od 19:00, odveta je na programu 13. srpna v Bruselu ve 20:30. Předprodej pro permanentkáře na svá místa zahájíme v pátek v 18:00.

Informace o předprodeji na třetí předkolo najdete ZDE.

Belgický soupeř skončil v minulém ligovém ročníku jen bod za prvními Bruggami. Chuť si však spravil v domácím poháru, který díky finálovému vítězství nad Antverpami opanoval. V belgickém Superpoháru pak porazil právě Bruggy a za minulou sezonu tedy získal dvě trofeje.

I přes bohatou předválečnou historii chyběl Union v nejvyšší soutěži 48 let, několikrát dokonce spadl až o tři patra níže. Do první ligy se vrátil v roce 2021 a začal sbírat úspěchy jak na tuzemské, tak mezinárodní scéně.

Jako první mužstvo belgické ligy se Union hned po postupu z druhé nejvyšší soutěže umístil před nadstavbou na čele tabulky a s konečným druhým místem si zajistil pohárovou Evropu. V sezoně 2022/23 se belgický celek probojoval až do čtvrtfinále Evropské ligy, kde ho vyřadil Bayer Leverkusen. Podobný osud ho potkal o rok později, kdy v osmifinále Konferenční ligy nestačil na turecké Fenerbahçe.

Union se prezentuje ofenzivní hrou, v jeho evropských kláních tradičně padá hodně branek. Sílu belgického vicemistra poznal v minulé sezoně i Liverpool, který Unionu ve skupině Evropské ligy podlehl 1:2.

Klubovými barvami jsou žlutá a modrá, své domácí zápasy hraje Union na Joseph Maria Stadium s kapacitou 9 400 diváků. Pro evropská utkání se však kvůli regulím musí stěhovat a Slavii tak vyzve ve stánku RSC Anderlecht. Více informací o přesném času výkopu, zápasu i vstupenkách vám přineseme v nejbližších dnech.

Aktuálně

Předprodej balíčků na ligovou fázi Evropské ligy

7. 9. 2024
Vstupenky v balíčku je možné pořídit od 4. září. V první fázi budou moci zakoupit balíček permanentkáři na své sedadlo, ve 2. fázi potom budou moci platinoví permanentkáři ze sezony 23/24 přikoupit jeden balíček. V případě dostupné kapacity bude další fáze určena k dokupu balíčků pro členy Odboru přátel a Fanklubu a také současné permanentkáře.

Totální podcast s Davidem Ondříčkem

6. 9. 2024
Jaký je fotbal film a kdo je jeho režisérem? Nejen o tom se rozpovídal velký slávistický srdcař David Ondříček. Filmový režisér, scénárista, producent a hlavní umělecký tvůrce spotu „Zažij sílu Slavie“.

Soupiska pro ligovou fázi Evropské ligy

5. 9. 2024
Slavia potvrdila soupisku pro ligovou fázi Evropské ligy. Vrací se Conrad Wallem. Nechybí ani posily.

Další články