AKTUALIZOVÁNO: Ve 3. předkole UCL proti Union SG | SK Slavia Praha
Více

AKTUALIZOVÁNO: Ve 3. předkole UCL proti Union SG

Slávisté na cestě do Ligy mistrů vyzvou belgického vicemistra Royale Union Saint-Gilloise. Úvodní utkání se odehraje v Edenu ve středu 7. srpna od 19:00, odveta je na programu 13. srpna v Bruselu ve 20:30. Předprodej pro permanentkáře na svá místa zahájíme v pátek v 18:00.

Informace o předprodeji na třetí předkolo najdete ZDE.

Belgický soupeř skončil v minulém ligovém ročníku jen bod za prvními Bruggami. Chuť si však spravil v domácím poháru, který díky finálovému vítězství nad Antverpami opanoval. V belgickém Superpoháru pak porazil právě Bruggy a za minulou sezonu tedy získal dvě trofeje.

I přes bohatou předválečnou historii chyběl Union v nejvyšší soutěži 48 let, několikrát dokonce spadl až o tři patra níže. Do první ligy se vrátil v roce 2021 a začal sbírat úspěchy jak na tuzemské, tak mezinárodní scéně.

Jako první mužstvo belgické ligy se Union hned po postupu z druhé nejvyšší soutěže umístil před nadstavbou na čele tabulky a s konečným druhým místem si zajistil pohárovou Evropu. V sezoně 2022/23 se belgický celek probojoval až do čtvrtfinále Evropské ligy, kde ho vyřadil Bayer Leverkusen. Podobný osud ho potkal o rok později, kdy v osmifinále Konferenční ligy nestačil na turecké Fenerbahçe.

Union se prezentuje ofenzivní hrou, v jeho evropských kláních tradičně padá hodně branek. Sílu belgického vicemistra poznal v minulé sezoně i Liverpool, který Unionu ve skupině Evropské ligy podlehl 1:2.

Klubovými barvami jsou žlutá a modrá, své domácí zápasy hraje Union na Joseph Maria Stadium s kapacitou 9 400 diváků. Pro evropská utkání se však kvůli regulím musí stěhovat a Slavii tak vyzve ve stánku RSC Anderlecht. Více informací o přesném času výkopu, zápasu i vstupenkách vám přineseme v nejbližších dnech.

Aktuálně

PREVIEW před Boleslaví: Lingr a Michez připraveni

16. 9. 2024
Slávisty čeká v úterý od 19:30 v Mladé Boleslavi dohrávka 6. kola Chance Ligy. O utkání promluvil asistent Milan Kerbr.

B-tým se Zlínem v úterý od 17:30

16. 9. 2024
Slávistický B-tým čeká dohrávka odloženého kola druhé ligy proti Zlínu. Sešívaní se proti ševcům představí v úterý 17. září od 17:30.

Lístky na derby v předprodeji od 17. 9.

16. 9. 2024
Vstupenky na 312. derby budou nejdříve v předprodeji pro majitele platinových permanentních vstupenek, v dalších fázích prodeje, pokud bude volná kapacita, si je budou moci zakoupit i ostatní permanentkáři a členové Odboru přátel a Fanklubu. Naposledy bude spuštěn volný prodej v případě, že nebude vyprodáno.

Další články