Tomáš Vlček podstoupí operaci poraněného kolene | SK Slavia Praha
Více

Tomáš Vlček podstoupí operaci poraněného kolene

Tomáše Vlčka, který si na Slovácku vážně poranil pravé koleno, čeká dlouhá pauza. V pondělí podstoupí operaci, rekonvalescence zabere devět měsíců. Vlčáku, přejeme hodně sil, myslíme na tebe!

„Došlo k poranění předního zkříženého vazu, menisku a postranního vazu. Tomáš dnes podstoupí operaci v ÚVN ve Střešovicích. Doba léčby se odhaduje na devět měsíců,“ popsal MUDr. Petr Krejčí, který má na starost slávistický A-tým.

„Chci všem slíbit, že teď budu největší fanoušek Slavie. A budu s týmem prožívat všechno tak, jako bych na hřišti byl. A dělat maximum pro to, abych mohl být co nejdříve zpět s týmem,“ vzkázal spoluhráčům Tomáš Vlček.

„Ztráta je to obrovská. Tomáš patřil do základní sestavy, byl členem reprezentace, předváděl skvělé výkony. Daleko horší je ale lidský rozměr. Vlčáka máme všichni rádi, pro návrat do Slavie obětoval všechno. Neskutečně mě to mrzí. Pro fotbalistu je to asi nejhorší zranění, které ho může potkat. V životě ale překonal nespočet překážek, je to bojovník. Věříme, že se brzy vrátí, jakkoli je celá situace pro všechny strany zdrcující," řekl na adresu Tomáše Vlčka trenér Trpišovský.

Tomáš Vlček se zranil v průběhu nedělního utkání na Slovácku, na konci prvního poločasu ve vlastním pokutovém území pravé koleno nevydrželo změnu směru a podlomilo se. Třiadvacetiletý obránce hřiště opustil v doprovodu fyzioterapeutů, jeho místo zaujal David Zima.

V uplynulé sezoně slávistický odchovanec odehrál 22 utkání v domácí soutěži, tři starty přidal v MOL Cupu. V Evropské lize nastoupil Vlček do osmi duelů a pomohl týmu k historickému prvenství v základní skupině o dva body před italským gigantem AS Řím.

Sezonu snů zakončil premiérovou účastí na ME, na šampionátu v Německu se v žádném utkání nepředstavil. K A-týmu Slavie si připojil v neděli 6. července, v přípravném duelu s Podbrezovou odehrál 26 minut, proti Žilině v generálce celé utkání.

Aktuálně

Předprodej balíčků na ligovou fázi Evropské ligy

7. 9. 2024
Vstupenky v balíčku je možné pořídit od 4. září. V první fázi budou moci zakoupit balíček permanentkáři na své sedadlo, ve 2. fázi potom budou moci platinoví permanentkáři ze sezony 23/24 přikoupit jeden balíček. V případě dostupné kapacity bude další fáze určena k dokupu balíčků pro členy Odboru přátel a Fanklubu a také současné permanentkáře.

Totální podcast s Davidem Ondříčkem

6. 9. 2024
Jaký je fotbal film a kdo je jeho režisérem? Nejen o tom se rozpovídal velký slávistický srdcař David Ondříček. Filmový režisér, scénárista, producent a hlavní umělecký tvůrce spotu „Zažij sílu Slavie“.

Soupiska pro ligovou fázi Evropské ligy

5. 9. 2024
Slavia potvrdila soupisku pro ligovou fázi Evropské ligy. Vrací se Conrad Wallem. Nechybí ani posily.

Další články