Jakub Kolísek podepsal profesionální smlouvu | SK Slavia Praha
Více

Jakub Kolísek podepsal profesionální smlouvu

Stále ještě šestnáctiletý obránce Jakub Kolísek podepsal svou první profesionální smlouvu se Slavií.

„Jsme rádi, že se nám podařilo s Jakubem podepsat profesionální smlouvu. Víme, že se o něj zajímalo několik zahraničních týmů, které oslovil nejen svými výbornými výkony na EURU,“ říká sportovní ředitel Jiří Bílek.

„Je to pro mě velká motivace. Hrát za Slavii je čest, je to největší klub v České republice. Zahrát si na ME do 17 let byl pro mě životně i fotbalově největší zážitek. Líbí se mi cesta Tomáše Vlčka nebo Matěje Juráska. Určitě je mým cílem představit se za A-tým před vyprodaným Edenem,“ říká po podpisu smlouvy Jakub Kolísek.

Kolísek s fotbalem začínal v šesti letech v Kamenných Žehrovicích. O čtyři roky později se přesunul do Kladna, kde si ho v roce 2022 všimla pražská Slavia.

V sezoně 2023/24 nastupoval v dorosteneckých kategoriích na pozici levého krajního obránce.

Jakub je rovněž členem mládežnických reprezentačních výběrů. Za výběr Česka U17 se v červnu zúčastnil Mistrovství Evropy hráčů do sedmnácti let na Kypru. Díky svým výkonům se dostal do výběru jedenácti nejlepších hráčů EURA. V sezoně 2023/2024 si připsal první start v dospělém fotbale, když nastoupil za B-tým v odvetě baráže o druhou ligu proti Velvarům.

Aktuálně je Jakub součástí kádru slávistické rezervy.


Aktuálně

Předprodej balíčků na ligovou fázi Evropské ligy

7. 9. 2024
Vstupenky v balíčku je možné pořídit od 4. září. V první fázi budou moci zakoupit balíček permanentkáři na své sedadlo, ve 2. fázi potom budou moci platinoví permanentkáři ze sezony 23/24 přikoupit jeden balíček. V případě dostupné kapacity bude další fáze určena k dokupu balíčků pro členy Odboru přátel a Fanklubu a také současné permanentkáře.

Totální podcast s Davidem Ondříčkem

6. 9. 2024
Jaký je fotbal film a kdo je jeho režisérem? Nejen o tom se rozpovídal velký slávistický srdcař David Ondříček. Filmový režisér, scénárista, producent a hlavní umělecký tvůrce spotu „Zažij sílu Slavie“.

Soupiska pro ligovou fázi Evropské ligy

5. 9. 2024
Slavia potvrdila soupisku pro ligovou fázi Evropské ligy. Vrací se Conrad Wallem. Nechybí ani posily.

Další články