Druhá liga startuje. B-tým se představí v sobotu v Táboře | SK Slavia Praha
Více

Druhá liga startuje. B-tým se představí v sobotu v Táboře

V sobotu 20. července zahájí slávistické béčko ligový ročník utkáním v Táboře. Od 17:00 se představí v 1. kole Chance Národní Ligy proti Táborsku.

V sobotu vstoupí svěřenci trenéra Davida Střihavky do soutěžního ročníku Chance Národní Ligy. Po krátké přípravě, kdy sešívaní změřili síly s Příbramí a Duklou, je nyní čeká první mistrovské utkání.

„Příprava byla opravdu krátká, řekl bych že velmi nestandardní. Nezažil jsem tak krátkou přípravu ani jako hráč a ani jako trenér. Pro celý tým to bylo něco nového a přišlo mi, že jsme jen plynule přešli z konce sezony do přípravy na tu novou. Shledávám na tom ovšem i pozitiva. Například to, že hráči neztratili nic z kondice ani herní praxe. Od začátku přípravy jsme mohli rychle navázat a tréninky byly od prvního do posledního v maximálním nasazení. Jsem rád, že se nám podařilo místo dvou naplánovaných utkání odehrát čtyři. Z toho jedno modelové, ale s rozhodčími, takže zápas měl parametry klasického přípravného utkání. Spokojený jsem také se soustředěním. V Nymburce jsme strávili dlouhou dobu, chtěli jsme být co nejdéle pospolu a co nejvíce toho odtrénovat. To se nám podařilo. Poznali jsme do detailu všechny nové hráče, kteří se posunuli z U19, nebo se vrátili z hostování. Velmi rychle se zapracovali a nyní to bude už jen na nich, jak se prosadí. Někteří z nich budou sbírat ještě minutáž v dorostu, anebo si počkají na příležitost, kterou od nás dostanou. Chci rovněž dodat, že dobře zapadli i noví členové realizačního týmu. Kondiční trenér Ondřej Mach, fyzioterapeut Michal Neuwirth i analytik Jindřich Vampola,“ hodnotí přípravu hlavní trenér B-týmu David Střihavka.

Slávisté se v prvním kole Chance Národní Ligy představí na půdě Táborska. Jihočeský soupeř se v uplynulém ročníku dostal až do baráže o první ligu, kdy nestačil na České Budějovice.

„Věřím, že jsme na první utkání připraveni. Očekáváme, že bude velké horko, což se pravděpodobně projeví i na tempu zápasu. Poslední týden přípravy jsme odtrénovali opravdu ve vysoké intenzitě a velmi dobré kvalitě. Věřím, že budeme dobře připraveni. Jsem přesvědčený, že jsme odhodlaní na konfrontaci s novou výzvou. V sobotu nás ale rozhodně nečeká lehké utkání, proti týmu, který má velké ambice. Do všech utkání půjdeme s tím, že je chceme vyhrát, dáme do nich všechno a uvidíme, jaký výsledek se nám z toho podaří vybojovat,“ vyhlíží první utkání ve druhé lize hlavní trenér.

Zápas je na programu v sobotu 20. července od 17:00. Vstupné je jednotné 150 Kč, stadion se nachází na adrese Kvapilova 3075, 390 03 Tábor. Přímý přenos z utkání nebude k dispozici.

Slávisti, přijďte podpořit béčko i na venkovní zápas. Těšíme se na vás!

Aktuálně

Předprodej balíčků na ligovou fázi Evropské ligy

7. 9. 2024
Vstupenky v balíčku je možné pořídit od 4. září. V první fázi budou moci zakoupit balíček permanentkáři na své sedadlo, ve 2. fázi potom budou moci platinoví permanentkáři ze sezony 23/24 přikoupit jeden balíček. V případě dostupné kapacity bude další fáze určena k dokupu balíčků pro členy Odboru přátel a Fanklubu a také současné permanentkáře.

Totální podcast s Davidem Ondříčkem

6. 9. 2024
Jaký je fotbal film a kdo je jeho režisérem? Nejen o tom se rozpovídal velký slávistický srdcař David Ondříček. Filmový režisér, scénárista, producent a hlavní umělecký tvůrce spotu „Zažij sílu Slavie“.

Soupiska pro ligovou fázi Evropské ligy

5. 9. 2024
Slavia potvrdila soupisku pro ligovou fázi Evropské ligy. Vrací se Conrad Wallem. Nechybí ani posily.

Další články