Osm let, devět trofejí! Mick van Buren se loučí | SK Slavia Praha
Více

Osm let, devět trofejí! Mick van Buren se loučí

Mick van Buren po osmi letech a devíti získaných trofejích končí ve Slavii a přestupuje do Cracovie, třináctého celku uplynulého ročníku polské Ekstraklasy.

Micku, děkujeme za všechny úspěchy, krásné společné chvíle!

Zkušený útočník, oblíbenec fanoušků, v Edenu působil osm sezon, během kterých hostoval v Den Haagu, Českých Budějovicích a Liberci.

„Jsem velmi šťastný. Těším se a doufám, že s týmem dosáhneme velkých věcí,“ usmíval se van Buren 14. června 2016 po podpisu smlouvy.

Jeho přání došla naplnění vrchovatou měrou, v červenobílém dresu van Buren získal čtyři mistrovské tituly, čtyřikrát se radoval z triumfu v domácím poháru, oslavil i výhru v Česko-slovenském Superpoháru

V paměti všech fanoušků navždy zůstane nejen díky nezapomenutelnému večeru 14. března 2019, kdy v osmifinále Evropské ligy vyrovnal ve 102. minutě proti Seville na 3:3, aby díky frenetickému konci a trefě Ibrahima Traorého mohl slavit se spoluhráči postup mezi nejlepších osm celků.

V dresu s hvězdou na prsou odehrál van Buren napříč soutěžemi 159 zápasů s bilancí 27 branek a patnácti asistencí.

V Cracovii, třináctém celku uplynulého ročníku Ekstraklasy, kterou vede 35letý trenér Dawid Kroczek, se potká s bývalým spoluhráčem Jakubem Jugasem. V Edenu spolu působili v rámci ročníku 2017/18.

Aktuálně

Předprodej balíčků na ligovou fázi Evropské ligy

7. 9. 2024
Vstupenky v balíčku je možné pořídit od 4. září. V první fázi budou moci zakoupit balíček permanentkáři na své sedadlo, ve 2. fázi potom budou moci platinoví permanentkáři ze sezony 23/24 přikoupit jeden balíček. V případě dostupné kapacity bude další fáze určena k dokupu balíčků pro členy Odboru přátel a Fanklubu a také současné permanentkáře.

Totální podcast s Davidem Ondříčkem

6. 9. 2024
Jaký je fotbal film a kdo je jeho režisérem? Nejen o tom se rozpovídal velký slávistický srdcař David Ondříček. Filmový režisér, scénárista, producent a hlavní umělecký tvůrce spotu „Zažij sílu Slavie“.

Soupiska pro ligovou fázi Evropské ligy

5. 9. 2024
Slavia potvrdila soupisku pro ligovou fázi Evropské ligy. Vrací se Conrad Wallem. Nechybí ani posily.

Další články