U19 zahájí přípravu 15. července i s novými tvářemi | SK Slavia Praha
Více

U19 zahájí přípravu 15. července i s novými tvářemi

Nejstarší dorostenecká kategorie zahájí přípravu v pondělí 15. července. Slávisté se sejdou pod vedením nového hlavního trenéra Jaroslava Machače. Mládežníky čeká soustředění v Písku, přátelská utkání i mezinárodní turnaj. Do ligového ročníku pak vstoupí 10. srpna proti Liberci.

Po delší pauze se ke startu letní přípravy sejde kategorie U19. Už v pondělí 15. července svolává realizační tým své svěřence zpět do tréninkového a zápasového programu.

Do nové sezony vstupuje nejstarší dorost s novým realizačním týmem. Novým hlavním trenérem se stává Jaroslav Machač, který se posouvá z kategorie U17. Asistenty se stávají Šimon Honetschläger, který doposavad vedl U16 jako hlavní trenér a Michal Šmíd. Brankáře bude mít nově na starosti Ondřej Volšík a kondiční stránku obstará Marek Vráblanský. Dosavadní trenér Milan Titěra povede v nové sezoně kategorii U17.

„Volno sice bylo delší než obvykle, ale bylo zasloužené a nutné. Trenéři i hráči, všichni už se na přípravu těšíme. Nechceme dělat větší rozdíly mezi přípravou a hlavní částí sezony, ale díky prázdninám toho stihneme více odtrénovat. Čeká nás náročný ročník s porcí kvalitních utkání a soupeřů. Kádr máme široký a velice kvalitní. Budou se od nás čekat výhry a boj o titul, tomu se nebráníme. Chceme ale hlavně hrát atraktivní kombinační fotbal a rozvíjet hráče ve všech aspektech výkonu, aby mohli co nejlépe přejít do dospělého fotbalu,“ říká nový hlavní trenér týmu U19 Jaroslav Machač.

15. červenceZačátek přípravy
20. červenceSK Slavia Praha - Dynamo ČB U1914:00, Borovany
20. - 24. červenceSoustředění Písek
27. - 31. červenceNextgen Cup
3. srpnaSK Slavia Praha - FK Teplice B10:30, Roudnice nad Labem
10. srpnaprvní ligové kolo10:00, Liberec

V kategorii U19 dochází rovněž ke změnám v kádru. Do B-týmu se posunuli Karel Belžík, Šimon Slončík, Jakub Kolísek, David Mikulanda, David Tomas, Jan Lacko, Tobias Boledovič a Matyáš Mervard. Denis Zamazal, Jan Jinoch, Roman Teterya a Ondřej Kopecký si hledají nová působiště. Jan Franěk se vrací z hostování zpět do Vlašimi.

Tým naopak posiluje polský útočník Arkadius Pawlik z Opavy, jenž se Slavií podepsal profesionální kontrakt. Ze Slovácka přichází útočník Maxim Kalabus a ze senegalské akademie PSG Abdourahmane Ba, který už v uplynulé sezoně nastoupil za kategorii U18. Na zkoušku přichází nigerijský Isaiah Chinedu.

Kádr U19 pro přípravu: Adam Štěpán, Antič David, Ba Abdourahmane, Beran Štěpán, Březina Aleš, Dostalík Martin, Filippov Patrik, Herák František, Holub Gabriel, Horsinka Samuel, Hubička David, Chinedu Isaiah, Jovanoski Stefan, Kalabus Maxim, Kalanin Dávid, Kočvara Filip, Kohout Dan, Kolářík Josef, Korenc Jáchym, Kotrba Matěj, Kovář Martin, Naskos Marek, Németh Lucas, Obdržálek Marek, Palán Jakub, Palivec Jáchym, Pawlik Arkadius, Sehnoutka Štěpán

Aktuálně

Předprodej balíčků na ligovou fázi Evropské ligy

7. 9. 2024
Vstupenky v balíčku je možné pořídit od 4. září. V první fázi budou moci zakoupit balíček permanentkáři na své sedadlo, ve 2. fázi potom budou moci platinoví permanentkáři ze sezony 23/24 přikoupit jeden balíček. V případě dostupné kapacity bude další fáze určena k dokupu balíčků pro členy Odboru přátel a Fanklubu a také současné permanentkáře.

Totální podcast s Davidem Ondříčkem

6. 9. 2024
Jaký je fotbal film a kdo je jeho režisérem? Nejen o tom se rozpovídal velký slávistický srdcař David Ondříček. Filmový režisér, scénárista, producent a hlavní umělecký tvůrce spotu „Zažij sílu Slavie“.

Soupiska pro ligovou fázi Evropské ligy

5. 9. 2024
Slavia potvrdila soupisku pro ligovou fázi Evropské ligy. Vrací se Conrad Wallem. Nechybí ani posily.

Další články