Já se vrátím! Olivie Lukášová odchází ze Slavie | SK Slavia Praha
Více

Já se vrátím! Olivie Lukášová odchází ze Slavie

Třiadvacetiletá brankářka Olivie Lukášová odchází po šesti sezónách v červenobílém dresu do italského AS Řím.

Osobnost Slavie a talentovaná fotbalistka patří aktuálně mezi nejlepší brankářky v české lize i v národním týmu. Přestup z 1.FC Slovácko v roce 2018 jí přinesl první ligové zkušenosti, a navzdory mládí se rychle etablovala mezi elitu. V roce 2019 se poprvé vrhla do víru derby a Ligy mistryň, kde excelovala mezi tyčemi a zazářila jako jedna z top hráček. Její cesta vedla přes mládežnické reprezentace až na mistrovství Evropy U17 v roce 2017. Její talent a potenciál byly oceněny v roce 2019 druhým místem v anketě Talent roku. Nejen pro Slavii, ale i pro český ženský fotbal se stala velmi rychle slibným jménem s velkou budoucností.

Rok 2023 se stal jejím nejúspěšnějším, když si vybojovala druhé místo v anketě Fotbalistka roku a posunula se v anketě z předešlého roku, kdy obsadila třetí místo.

Zářila i v Lize mistryň, kde se v v předloňské sezoně postavila proti německému gigantovi Wolfsburgu, kterému nedovolila vstřelit branku a po celou dobu základní skupiny patřila mezi nejlepší hráčky Slavie. Ve skvělých výkonech pokračovala i v loňském ročníku, kdy vychytala historickou remízu 2:2 na hřišti několikanásobného mistra této soutěže z Lyonu.

V reprezentačním dresu si připsala významné úspěchy, když udržela čisté konto proti týmu USA a mistryním Evropy z Anglie na vyprodaném stadionu v Brightonu. Se Slavií oslavila tři mistrovské tituly a tři vítězství v domácím poháru. Talentovanou brankářku čeká poprvé v životě zahraniční angažmá v týmu italského mistra AS Řím.

Oli, děkujeme za všechno!


Aktuálně

Jasná výhra U17 nad Duklou, čtyři góly střelce Potměšila

4. 10. 2024
Od úvodního hvizdu si šli mladší dorostenci za vítězstvím a vedli už od 4. minuty. Ve druhém poločase udělali slávisté z utkání jednoznačnou záležitost a porazili Duklu vysoko 9:1. Čtyřikrát se trefil Petr Potměšil, dvakrát Tomáš Brázda i Jakub Šmiga a jednou Tomáš Ferenc

U19 dotáhla ztrátu a remizovala s Duklou Praha

4. 10. 2024
Malé pražské derby se pro sešívané nevyvíjelo dobře a prohrávali od dvě branky. Zlepšený výkon ve druhém poločase potvrdili gólově Dan Kohout a Josef Kolářík. Slávisté remizovali s Duklou 2:2 i díky skvělým zákrokům brankáře Jovanoskiho.

Zima před derby: O své bilanci i domácím prostředí

4. 10. 2024
Před nedělním 312. derby, které ve Fortuna Areně začne v 18:30, zavítal před kameru #SlaviaTV David Zima.

Další články