Jana Žufánková přestupuje do Slavie | SK Slavia Praha
Více

Jana Žufánková přestupuje do Slavie

Tým mistryň vítá ve svém kádru třetí letní posilu, kterou se stává jednadvacetiletá útočnice Jana Žufánková, která přichází ze Slovácka. Červenobílý dres bude oblékat do léta 2027.

Mladá fotbalistka začala svou kariéru ve věku deseti let v TJ Buchlovice, kde hrála až do mladších žáků. Poté přestoupila do Slovácka, kde se postupně vypracovala od starších žákyň až po ženy. V dresu Slovácka nastoupila v minulé sezoně do deseti zápasů a dokázala vstřelit tři branky. V modro-bílém dresu zažila i atmosféru Ligy mistryň, když nastoupila ke dvěma zápasům v kvalifikační skupině.

„Janu jsme sledovali dlouhodobě a těší nás, že si pro svou další kariéru vybrala Slavii. Jde o velmi pracovitou, talentovanou útočnici, která se dokáže prosadit v těžších zápasech, i to je dobrý předpoklad, aby byla pro náš ženský tým přínosem,“ říká k přestupu čerstvé posily místopředseda představenstva Slavie Martin Říha.

Mládežnická reprezentantka prošla všemi věkovými kategoriemi a v roce 2023 debutovala v A-týmu žen, kde nastoupila do čtyř přípravných utkání. Aktuálně působí v reprezentaci do 23 let pod vedením trenérky Slavie Blanky Pěničkové.

„Přijetí od realizačního týmu, kolektivu a vedení Slavie bylo velmi hezké. Jsem opravdu nadšená. Největším lákadlem pro mě byly hráčky a jejich kvalita,“ říká nová posila žen Slavie.


Aktuálně

První derby sezony skončilo porážkou

5. 10. 2024
Slávistky nezvládly úvodní derby sezony a na Proseku prohrály 1:5. Jediný gól Slavie vstřelila Klára Cvrčková.

Jasná výhra U17 nad Duklou, čtyři góly střelce Potměšila

4. 10. 2024
Od úvodního hvizdu si šli mladší dorostenci za vítězstvím a vedli už od 4. minuty. Ve druhém poločase udělali slávisté z utkání jednoznačnou záležitost a porazili Duklu vysoko 9:1. Čtyřikrát se trefil Petr Potměšil, dvakrát Tomáš Brázda i Jakub Šmiga a jednou Tomáš Ferenc

U19 dotáhla ztrátu a remizovala s Duklou Praha

4. 10. 2024
Malé pražské derby se pro sešívané nevyvíjelo dobře a prohrávali od dvě branky. Zlepšený výkon ve druhém poločase potvrdili gólově Dan Kohout a Josef Kolářík. Slávisté remizovali s Duklou 2:2 i díky skvělým zákrokům brankáře Jovanoskiho.

Další články