Sezona U15: mistři ČR i zlato z turnaje v Ostravě | SK Slavia Praha
Více

Sezona U15: mistři ČR i zlato z turnaje v Ostravě

Zlatou sezonu 2023/24 zakončili i starší žáci. Tým U15 prošel ligovým ročníkem neporažen, vstřelil 150 branek a získal tituly českého i celostátního mistra. Další zlato získali slávisté na mezinárodním turnaji v Ostravě.

Dominance v lize a zlato z mezinárodního turnaje

Předsezonní přípravu zakončili slávisté na Bican Cupu. Tradiční mezinárodní turnaj pořádaný mládežnickou akademií však starším žákům nevyšel podle představ a skončili na 7. místě. Reakce týmu na sebe nenechala dlouho čekat a vstup do ligového ročníku i celý podzim se povedl sešívaným na výbornou. Rok 2023 uzavírali slávisté nakonec s bilancí čtrnácti soutěžních výher a jediné remízy.

Také druhou část sezony odstartovali žáci na turnaji. V Saudské Arábii se prezentovali povedenými výkony proti předním evropským akademiím jako PSV Eindhoven nebo Royal Antverpy. Slávisté rovněž navázali v jarní části na tu podzimní vítěznou sérii, kterou prodloužili až na úžasných 15 utkání bez ztráty bodu. Jarní program doplnil prestižní Turnaj Národů v Ostravě. V něm prošli mládežníci bez porážky až do finále, kde porazili Hertu Berlín a zvedli nad hlavu první pohár v sezoně.

Na vlně neporazitelnosti pokračovali sešívaní dál. S nulou na kontě porážek a titulem českých mistrů zakončili ligový ročník. Ani to však mladým slávistickým talentům nestačilo. V celostátním finále jasně přehráli Zbrojovku Brno 6:1 a radovali se z celostátního titulu mistrů.

„Sezonu hodnotím jako úspěšnou. Na Bican Cupu jsme nebyli spokojeni ani s výsledky, ani s výkony. Náš herní projev měl ale stoupající tendenci a konec sezony už byl velice dobrý. Velmi dobře jsme se prezentovali na mezinárodních turnajích v Saudské Arábii a v Ostravě. Kluci si vedli stejně dobře i v domácí soutěži, kde za celou sezonu nepoznali porážku a svoje výkony korunovali v celostátním finále. Kromě dobrých výsledků a umístění jsme měli radost především z dovedností a herního projevu našich hráčů, což je pro nás stěžejní. Hráči chápali herní principy, dokázali hrát v různých rozestaveních, správně se rozhodovali a vyhodnocovali situace na hřišti,“ pochválil své svěřence hlavní trenér týmu U15 Jakub Glanc.

Ofenzivní duo Procházka-Srb a celkem 150 ligových branek

Slávisté se mohou pyšnit úžasnou statistikou, která jasně ukazuje, v čem byla síla týmu U15. Během 30 ligových utkání slávisté vstřelili přesně 150 branek, což je průměrně obdivuhodných 5 branek na zápas. Největší díly do útočné skládačky přidal ofenzivní tandem Matouš Srb a Adam Procházka, kteří se trefili dohromady 51krát. Srb se s 29 zásahy stal druhým nejgólovějším hráčem soutěže a Procházkových 22 branek uzavřelo první pětku střelců. Do top 20 se vešel i Yaroslav Kozhushko, který svých 15 gólů stihl ještě během podzimní části, před svým přesunem do dorosteneckých kategorií.

„Do ofenzivy byli kluci v tomto ročníku velmi kreativní a máme z nich radost. Dokázali jsme si vytvářet šance z postupných útoků, rychlých protiútoků i po standardních situacích. Zároveň je v týmu velké množství hráčů, kteří dokážou úspěšně zakončovat. V lize hned osm našich hráčů dokázalo vstřelit 10 a více branek,“ komentoval střeleckou potenci svého týmu hlavní trenér.

„Naopak v defenzivě se nám nepovedlo udržet čisté konto tolikrát, jak bych si představoval. I tady ale vnímám během sezony u hráčů velký progres. Především v osobním bránění, soubojích a v organizaci hry kluci udělali velký kus práce. Dokázali jsme následně obstát i v těžké zahraniční konkurenci,“ řekl na závěr trenér U15 Jakub Glanc.

Aktuálně

Předprodej balíčků na ligovou fázi Evropské ligy

7. 9. 2024
Vstupenky v balíčku je možné pořídit od 4. září. V první fázi budou moci zakoupit balíček permanentkáři na své sedadlo, ve 2. fázi potom budou moci platinoví permanentkáři ze sezony 23/24 přikoupit jeden balíček. V případě dostupné kapacity bude další fáze určena k dokupu balíčků pro členy Odboru přátel a Fanklubu a také současné permanentkáře.

Totální podcast s Davidem Ondříčkem

6. 9. 2024
Jaký je fotbal film a kdo je jeho režisérem? Nejen o tom se rozpovídal velký slávistický srdcař David Ondříček. Filmový režisér, scénárista, producent a hlavní umělecký tvůrce spotu „Zažij sílu Slavie“.

Soupiska pro ligovou fázi Evropské ligy

5. 9. 2024
Slavia potvrdila soupisku pro ligovou fázi Evropské ligy. Vrací se Conrad Wallem. Nechybí ani posily.

Další články