Sezona U19: stříbro na CEE Cupu i střelec Pikolon | SK Slavia Praha
Více

Sezona U19: stříbro na CEE Cupu i střelec Pikolon

Náročný ročník 2023/24 má za sebou nejstarší dorostenecká kategorie U19. V přípravě přišlo stříbro a povedený CEE Cup. Vstup do ligového ročníku se však sešívaným nepovedl. Postupný herní progres vyústil v konečné čtvrté místo. Nejlepším střelcem týmu byl čtrnáctigólový Pikolon.

Stříbro na CEE Cupu

Předsezonní přípravné období si mládežníci zpestřili prestižním mezinárodním turnajem. Slávisté na CEE Cupu porazili arabský Al Ain a remizovali s brazilským Flamengem. Díky lepšímu skóre postoupili do finále, kde se stejně jako v roce 2022 utkali s Palmeiras. I přes snahu v závěru zápasu slávisté nakonec po prohře 1:2 brali stříbro.

„Do B-týmu se přesunulo 13 dorostenců, takže jsme do sezony vstupovali s historicky nejmladší kádrem. Náš věkový průměr pohyboval lehce přes 17 let. Přípravné zápasy jsme dlouhodobě směrovali do konfrontace se zahraničními týmy, případně s týmy dospělých. Tradičně jsme také využili v závěru letní přípravy CEE Cup, který má každoročně velmi vysokou úroveň. Bohužel ani tentokrát jsme na Palmeiras nevyzráli a podlehli těsně 2:1,“ přiblížil předsezónní období hlavní trenér U19 Milan Titěra.

Čtvrtí v lize dorostenců

Výkony a výsledky dorostenců v průběhu ligového ročníku byly jako na houpačce. Slávisté si dokázali připsat sérii šesti utkání bez porážky, vzápětí je ale čekala série čtyř proher a jedné remízy. Program byl ovšem velmi nabitý. Nejen ligová scéna, reprezentační výběry, ale také turnaj Al Abtal se promítl do uplynulého ročníku. Slávisté měli opět jeden z nejmladších týmů v soutěži.

„I přes kvalitní hru v přípravě se nám nepovedl vstup do ligy a po třech kolech jsme měli pouze jeden bod. Ve střední části soutěže jsme začali pravidelně vyhrávat a dostali se do kontaktu s čelem tabulky. Bohužel v závěru jsme se zase trápili střelecky. Náš mladý tým byl po podzimní adaptaci na jaře jak herně, tak i výsledkově lepší. Krom dvou utkání nás žádný tým herně nepřehrál. Předváděli jsme kvalitní výstavbu a dokázali jsme si tvořit gólové příležitosti. Letošní liga byla ohromně vyrovnaná, a i celkově první tým poztrácel během sezony třicet bodů. Celkové 4. místo bereme jako výsledkový neúspěch, ale jsme spokojeni s individuálním rozvojem hráčů i progresem týmu,“ uzavírá ligovou sezonu Titěra.

63 branek i střelec Pikolon

Slávisté si připsali celkem 63 úspěšných zásahů, což je řadí na čtvrté místo v soutěži. Největší podíl na těchto brankách měl útočník Samuel Pikolon, který rozvlnil síť celkem čtrnáctkrát a ve čtyřech utkáních se prosadil hned dvakrát. Na jaře proti Zlínu se blýskl hattrickem Karel Belžík a se svými devíti vstřelenými góly je druhý nejlepší střelec týmu.

„I přes spoustu vstřelených branek se nám kvůli slabší efektivitě nedařilo propojovat kvalitní herní výkony s výsledky. Zápasy, které byly v naší režii jsme nedokázali proměnit ve vítězství, což znamenalo naše ztráty v boji o první místo. Hlavně v podzimní části nám střelecky nejvíce pomohl Pikolon. Na jaře se střelecky prosazoval Belžík, který bohužel kvůli zlomené noze vynechal podstatnou část ročníku. Nebyli jsme spokojeni s produktivitou středních záložníků a velmi nízká úspěšnost byla také u stoperů v útočných standardních situacích. Naopak příjemným překvapením byla střelecká produktivita nováčka Dana Kohouta,“ komentoval útočnou část hry svého týmu Milan Titěra.

Aktuálně

Předprodej balíčků na ligovou fázi Evropské ligy

7. 9. 2024
Vstupenky v balíčku je možné pořídit od 4. září. V první fázi budou moci zakoupit balíček permanentkáři na své sedadlo, ve 2. fázi potom budou moci platinoví permanentkáři ze sezony 23/24 přikoupit jeden balíček. V případě dostupné kapacity bude další fáze určena k dokupu balíčků pro členy Odboru přátel a Fanklubu a také současné permanentkáře.

Totální podcast s Davidem Ondříčkem

6. 9. 2024
Jaký je fotbal film a kdo je jeho režisérem? Nejen o tom se rozpovídal velký slávistický srdcař David Ondříček. Filmový režisér, scénárista, producent a hlavní umělecký tvůrce spotu „Zažij sílu Slavie“.

Soupiska pro ligovou fázi Evropské ligy

5. 9. 2024
Slavia potvrdila soupisku pro ligovou fázi Evropské ligy. Vrací se Conrad Wallem. Nechybí ani posily.

Další články