Trojice mládežníků podepsala své první profesionální smlouvy | SK Slavia Praha
Více

Trojice mládežníků podepsala své první profesionální smlouvy

Tři hráči z mládežnické akademie podepsali své první profesionální smlouvy. Kapitán reprezentantů z EURA U17 Štěpán Beran, obránci Martin Kovář a Jáchym Palivec tak spojili svou budoucnost se Slavií.

Štěpán Beran (24. 5. 2007 - obránce)

Štěpán začínal s fotbalem v šesti letech v Úvalech. Od svých devíti let je součástí slávistické akademie, kde následně prošel všemi mládežnickými kategoriemi. V kategorii U17 dovedl Slavii jako kapitán v sezoně 2023/2024 k mistrovskému titulu. V této sezoně odehrál v I. Celostátní dorostenecké lize U17 dvacet dva utkání a z pozice obránce vstřelil dva góly, za U18 pak přidal tři starty. Štěpán je dlouholetým mládežnickým reprezentantem a jako kapitán dovedl reprezentační výběr U17 na EURO, kde rovněž s kapitánskou páskou nastupoval.

Martin Kovář (7. 2. 2008 – obránce)

Martin začínal s fotbalem v Třeboradicích v šesti letech. O dva roky později se už přesunul do Slavie a následně prošel všemi mládežnickými kategoriemi. V aktuální sezoně nastupoval převážně za tým U17, se kterým získal mistrovský titul. V I. Celostátní dorostenecké lize si připsal patnáct startů a jeden gól. Za U16 nastoupil do sedmi zápasů a za U18 do devíti. Kovář je rovněž členem mládežnických reprezentačních výběrů do šestnácti let.

Jáchym Palivec (25. 1. 2007 - obránce)

Jáchym absolvoval své první fotbalové kroky v Meteoru Praha. Do Slavie přestoupil ve svých třinácti letech. V soutěžním ročníku 2023/2024 získal s kategorií U17 mistrovský titul. V této sezoně nastoupil za U17 do patnácti utkání, za kategorii U18 pak do dvou. Jáchym byl součástí reprezentačního výběru do sedmnácti let v kvalifikaci na EURO. Závěrečných srazů se z důvodu zranění nemohl zúčastnit.

Aktuálně

Předprodej balíčků na ligovou fázi Evropské ligy

7. 9. 2024
Vstupenky v balíčku je možné pořídit od 4. září. V první fázi budou moci zakoupit balíček permanentkáři na své sedadlo, ve 2. fázi potom budou moci platinoví permanentkáři ze sezony 23/24 přikoupit jeden balíček. V případě dostupné kapacity bude další fáze určena k dokupu balíčků pro členy Odboru přátel a Fanklubu a také současné permanentkáře.

Totální podcast s Davidem Ondříčkem

6. 9. 2024
Jaký je fotbal film a kdo je jeho režisérem? Nejen o tom se rozpovídal velký slávistický srdcař David Ondříček. Filmový režisér, scénárista, producent a hlavní umělecký tvůrce spotu „Zažij sílu Slavie“.

Soupiska pro ligovou fázi Evropské ligy

5. 9. 2024
Slavia potvrdila soupisku pro ligovou fázi Evropské ligy. Vrací se Conrad Wallem. Nechybí ani posily.

Další články