Matěj Žitný prodloužil smlouvu se Slavií | SK Slavia Praha
Více

Matěj Žitný prodloužil smlouvu se Slavií

Devatenáctiletý záložník B-týmu Matěj Žitný prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt trvá do 30. června 2027.

„Děkuji Slavii za možnost prodloužení smlouvy. Znamená to, že ve mně vedení i trenéři věří, že jsem svou práci ve Slavii nedodělal a má kariéra sotva začíná. Mrzelo mě, že jsem se na soustředění s A-týmem v Portugalsku zranil. Moc jsem tam chtěl zůstat a bojovat. Po konzultacích jsme se ale rozhodli, že se vrátím zpět do Česka a podstoupím magnetickou rezonanci,“ hlásí po podpisu smlouvy Matěj Žitný.

Odchovanec mládežnické akademie prodlužuje svou smlouvu se Slavií. Žitný začínal s fotbalem ve Spartaku Kbely, v jedenácti letech přestoupil do Edenu. V sezoně 2021/2022 získal s kategorií U19 mistrovský titul v I. Celostátní dorostenecké lize. Stal se také vítězem Československého poháru, kdy sešívaní porazili slovenského mistra U19 AS Trenčín 4:2.

Od soutěžního ročníku 2022/2023 začal získávat první zkušenosti ve slávistickém B-týmu. Nastoupil do pěti utkání ve druhé lize. Od léta 2023 patří naplno do kádru slávistické rezervy.

V zimní přípravě odcestoval s A-týmem na soustředění do Portugalska, kde si bohužel přivodil zranění a zimní kemp pro něj tak po dvou dnech skončil. Po návratu se připojil zpět k B-týmu a na jaře odehrál třináct utkání. Společně s týmem se stal mistrem ČFL skupiny A a čeká ho baráž o druhou ligu proti Velvarům.

Nyní tento mládežnický reprezentant prodlužuje smlouvu do roku 2027. Gratulujeme!

Aktuálně

Předprodej balíčků na ligovou fázi Evropské ligy

7. 9. 2024
Vstupenky v balíčku je možné pořídit od 4. září. V první fázi budou moci zakoupit balíček permanentkáři na své sedadlo, ve 2. fázi potom budou moci platinoví permanentkáři ze sezony 23/24 přikoupit jeden balíček. V případě dostupné kapacity bude další fáze určena k dokupu balíčků pro členy Odboru přátel a Fanklubu a také současné permanentkáře.

Totální podcast s Davidem Ondříčkem

6. 9. 2024
Jaký je fotbal film a kdo je jeho režisérem? Nejen o tom se rozpovídal velký slávistický srdcař David Ondříček. Filmový režisér, scénárista, producent a hlavní umělecký tvůrce spotu „Zažij sílu Slavie“.

Soupiska pro ligovou fázi Evropské ligy

5. 9. 2024
Slavia potvrdila soupisku pro ligovou fázi Evropské ligy. Vrací se Conrad Wallem. Nechybí ani posily.

Další články