Do Slavie přichází trenér Jiří Žilák | SK Slavia Praha
Více

Do Slavie přichází trenér Jiří Žilák

Mládežnická akademie posiluje trenérský úsek. Na pozici šéftrenéra kategorií U17, U19 a B-týmu přichází dlouholetý trenér mládežnických reprezentací Jiří Žilák.

Ve struktuře mládežnické akademie tak po odchodu Miroslava Beránka dochází k opětovnému obsazení pozice šéftrenéra kategorií U17, U19 a B-týmu.

„Po odchodu Miroslava Beránka jsme hledali vhodného kandidáta na jeho pozici. Dočasně ji tak musel zastávat z pozice šéftrenéra akademie Tomáš Heidenreich. Nyní s příchodem Jiřího Žiláka dochází k opětovnému obsazení této pozice a Tomáš Heidenreich se tak bude moci opět plně věnovat chodu týmů v celé akademii,“ říká k příchodu manažer akademie Petr Hurych.

Jiří Žilák působil jako hlavní trenér reprezentací necelých šest let. Na klubové úrovni ve Viktorii Plzeň strávil jedenáct let. Nyní se ke klubovému fotbalu vrací.

„Práce ve Slavii je pro mě velká výzva. Největší rozdíl oproti trénování v reprezentaci vnímám určitě v dennodenní komunikaci a práci s hráči a trenéry. Po šesti letech u reprezentace jsem cítil, že teď je ten správný moment se do každodenní práce v klubu pustit,“ vyhlíží práci ve Slavii Jiří Žilák.

Žilák naposledy vedl mládežnickou reprezentaci do sedmnácti let, která po pěti letech postoupila na mistrovství Evropy. Na turnaji tým pod jeho vedením vyhrál skupinu, ve čtvrtfinále po penaltovém rozstřelu vypadl s Dánskem.

„Jsem na celý tým pyšný. A jsem hrdý za způsob, kterým jsme se na EURU prezentovali. Postup do semifinále byl blízko, smutné emoce po vyřazení byly veliké. Postupem času ale bude převládat racionální uvědomění si velkého úspěchu a zkušenosti, které jsme načerpali,“ ohlíží se za závěrečným turnajem nový šéftrenér dorostu.

Aktuálně

Předprodej balíčků na ligovou fázi Evropské ligy

7. 9. 2024
Vstupenky v balíčku je možné pořídit od 4. září. V první fázi budou moci zakoupit balíček permanentkáři na své sedadlo, ve 2. fázi potom budou moci platinoví permanentkáři ze sezony 23/24 přikoupit jeden balíček. V případě dostupné kapacity bude další fáze určena k dokupu balíčků pro členy Odboru přátel a Fanklubu a také současné permanentkáře.

Totální podcast s Davidem Ondříčkem

6. 9. 2024
Jaký je fotbal film a kdo je jeho režisérem? Nejen o tom se rozpovídal velký slávistický srdcař David Ondříček. Filmový režisér, scénárista, producent a hlavní umělecký tvůrce spotu „Zažij sílu Slavie“.

Soupiska pro ligovou fázi Evropské ligy

5. 9. 2024
Slavia potvrdila soupisku pro ligovou fázi Evropské ligy. Vrací se Conrad Wallem. Nechybí ani posily.

Další články