Hráči na hostování: Nezastavitelný Ewerton i tahoun Fila | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Nezastavitelný Ewerton i tahoun Fila

Jak se v uplynulém ligovém ročníku dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Ewerton (FC Baník Ostrava): Výjimečný přínos brazilského křídla byl klíčový pro dosažení čtvrté pozice Baníku v ligové tabulce, která Ostravě otevřela dveře do kvalifikace Evropské konferenční ligy. Během 31 soutěžních klání se Ewerton prosadil 14x, což mu vystačilo na šestou příčku v tabulce střelců. Navrch přidal pět asistencí. V závěrečném kole nadstavby přispěl dvěma zásahy k drtivé výhře 6:0 nad Slováckem a byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání.

Filip Prebsl (FC Slovan Liberec): Prebsl si pod Ještědem vybudoval reputaci spolehlivého obránce Slovanu, kde jako stálý člen základní sestavy absolvoval 26 soubojů, během nichž se dvakrát trefil a dvakrát asistoval. Přes jeho solidní výkony se Slovanu nepodařilo v play-off překonat Teplice a zajistit si účast v Evropské konferenční lize.

Filip Horský (FC Slovan Liberec): Horský, jakožto nadějný útočník, se často objevoval v ofenzivě Slovanu a za 25 vystoupení si připsal dva góly. Kromě toho se pětkrát objevil v sestavě liberecké rezervy, kde se čtyřikrát gólově prosadil.

Ebrima Singhateh (SK Sigma Olomouc): Singhateh strávil podzimní část sezony ve Vlašimi, kde se mu dařilo, za 14 vystoupení vstřelil 8 gólů. Po přesunu do Sigmy Olomouc na jaře na svou produktivitu nenavázal, v 10 zápasech se prosadil pouze jednou. Přesto přispěl k úspěchu rezervního týmu Sigmy, který v Národní lize obsadil druhé místo a on v osmi zápasech vstřelil dva góly.

Daniel Fila (FK Teplice): Fila prožil v Teplicích úspěšnou sezonu, stal se nejen stabilním členem základní sestavy, ale i nejlepším střelcem klubu s 10 góly ve 27 zápasech a třemi asistencemi. V odvetném zápase s Hradcem Králové odehrál celý duel, avšak Teplice prohrály 0:2 a sezona pro ně skončila.

Albert Labík (FK Teplice): Labík strávil podzimní část sezony ve Vlašimi, kde si z pozice levého obránce připsal tři góly za 15 utkání. Po přestupu do Teplic se stal součástí základní sestavy, ale na svůj první gól či asistenci si musí ještě počkat.

Antonín Kinský (FK Pardubice): Na jaře se etabloval jako brankářská jednička Pardubic a v 18 zápasech udržel čisté konto pětkrát. V souboji v Ďolíčku zůstal připraven na lavičce náhradníků.

Marek Icha (FK Pardubice): Icha, univerzální hráč v sestavě Pardubic, nastoupil do 26 utkání jako defenzivní záložník a krajní obránce, přičemž vstřelil tři klíčové góly. V posledním kole proti Zlínu se blýskl akrobatickým zásahem a v Ďolíčku přispěl k vítězství spolehlivým výkonem.

Denis Halinský (FK Pardubice): Sehrál klíčovou roli v záchraně Pardubic, když odehrál 27 utkání a v posledním zápase proti Bohemians přispěl k dalšímu čistému kontu.

Michal Beran (Bohemians 1905): Beran byl důležitou součástí středu zálohy Bohemians a ve 31 utkáních pomohl týmu udržet se v nejvyšší soutěži. Kromě dobrých výkonů přidal i gól a asistenci.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Matyáš Vágner (Sellier & Bellot Vlašim): Byl oporou branky Vlašimi v 27 soubojích, přičemž pětkrát udržel svou síť nedotčenou. V posledním střetnutí s brněnskou Zbrojovkou byl připraven zasáhnout z pozice náhradníka. Domácí si z tohoto klání odnesli bod za remízu 2:2, což Vlašim zařadilo na sedmé místo v ligové tabulce.

Victor Osuagwu (Sellier & Bellot Vlašim): Osuagwu se k týmu připojil na počátku roku a během 12 zápasů se třikrát zapsal mezi střelce.

Štěpán Beran (Sellier & Bellot Vlašim): V 18 utkáních se prosadil dvěma góly, přičemž jeho poslední trefa přišla v dramatickém souboji s Líšní, kde se prosadil po samostatné akci. V duelu se Zbrojovkou byl na hřišti 81 minut.

Martin Šubert (Sellier & Bellot Vlašim): Šubert, stejně jako Beran, přispěl dvěma góly během celé sezony, když nastoupil do 27 zápasů v záložní linii. Proti Zbrojovce se na hřiště dostal v 60. minutě.

David Planka (Sellier & Bellot Vlašim): Po zimním přestupu z B-týmu se zapojil do 13 zápasů, z nichž pouze v jednom přišel na hřiště jako náhradník. V souboji s Brnem odehrál celý zápas a zaznamenal svůj první gól za Vlašim.

Erik Biegon (Sellier & Bellot Vlašim): Často využívaný jako střídající útočník, se během 24 zápasů nedokázal prosadit gólově. V závěrečných minutách proti Zbrojovce dostal příležitost ukázat své schopnosti.

Jan Stejskal (MFK Vyškov): Stejskal svými výkony a sedmi čistými konty ve 20 zápasech pomohl Vyškovu dostat se do baráže o postup do nejvyšší soutěže. V prvním barážovém zápase s Karvinou prohrál Vyškov na domácím hřišti 0:1. Stejný výsledek ve prospěch Karviné se opakoval i v odvetném utkání, a tak Vyškov zůstává ve druhé nejvyšší soutěži.

Liga 1, Rumunsko

Andres Dumitrescu (Sepsi OSK): V jarní části sezony se stal důležitým prvkem Sepsi, 19 starty a dvěma asistencemi byl přínosný pro konečné umístění týmu na pátém místě v tabulce skupiny o titul.

Jakub Hromada (Rapid Bukurešť): Během svého půlročního angažmá v Rapidu nastoupil do osmi zápasů a zaznamenal jednu branku. Bohužel, jeho sezona byla předčasně ukončena zraněním. Rapid Bukurešť zakončil sezonu na šestém místě v boji o titul.

KVNB Beker, Nizozemsko

Ondřej Lingr (Feyenoord Rotterdam): V průběhu sezony se etabloval jako cenný náhradník, který často přicházel na hřiště v průběhu druhého poločasu. Během 20 zápasů se třikrát prosadil gólově a jednou přispěl asistencí. Feyenoord dosáhl druhého místa v ligové tabulce a zajistil si přímý postup do ligové fáze Ligy msitrů.


Aktuálně

Předprodej balíčků na ligovou fázi Evropské ligy

7. 9. 2024
Vstupenky v balíčku je možné pořídit od 4. září. V první fázi budou moci zakoupit balíček permanentkáři na své sedadlo, ve 2. fázi potom budou moci platinoví permanentkáři ze sezony 23/24 přikoupit jeden balíček. V případě dostupné kapacity bude další fáze určena k dokupu balíčků pro členy Odboru přátel a Fanklubu a také současné permanentkáře.

Totální podcast s Davidem Ondříčkem

6. 9. 2024
Jaký je fotbal film a kdo je jeho režisérem? Nejen o tom se rozpovídal velký slávistický srdcař David Ondříček. Filmový režisér, scénárista, producent a hlavní umělecký tvůrce spotu „Zažij sílu Slavie“.

Soupiska pro ligovou fázi Evropské ligy

5. 9. 2024
Slavia potvrdila soupisku pro ligovou fázi Evropské ligy. Vrací se Conrad Wallem. Nechybí ani posily.

Další články