463 tisíc pro vozíčkáře. Slávisti podpořili Českou asociaci paraplegiků | SK Slavia Praha
Více

463 tisíc pro vozíčkáře. Slávisti podpořili Českou asociaci paraplegiků

Kabina A-týmu se rozhodla podpořit lidi po poranění míchy a prostřednictvím Nadačního fondu Slavie přispěla částkou 463 556,- Kč. Tento významný příspěvek pomůže České asociaci paraplegiků při nákupu speciálního vozidla pro tréninkové pracoviště Hvězdný bazar, které je určeno pro lidi s hendikepem.

„Finance použijeme na zakoupení automobilu pro tréninkové pracoviště Hvězdný bazar, které primárně slouží pro lidi na invalidním vozíku po poškození míchy vlivem nemoci či úrazu. Naši zaměstnanci vzhledem ke svému hendikepu stráví zbytek života na vozíku a často se potýkají s obtížemi při hledání zaměstnání. Do charitativních obchodů nám věnují oblečení jak široká veřejnost, tak mediálně známé osobnosti. Veškerý výtěžek je vynaložen na mzdy zaměstnanců a reinvestován do provozu. V rámci konceptu nabízíme také rozmanitý sortiment lokálních výrobků z chráněných dílen,“ říká Jana Šerá, fundraiser České asociace paraplegiků – CZEPA.

Finanční dar za A tým SK Slavia Praha předával v prostorách Hvězdného bazaru v Karlíně Stanislav Tecl. „Jsme rádi, že se nám v kabině podařilo vybrat nějaké peníze a darovat je na dobrou věc. Je vidět, že projekt Hvězdný bazar má velký smysl a doufáme, že bude automobil sloužit dobře,“ říká Stanislav Tecl, který je zároveň členem správní rady Nadačního fondu Slavie.

„Rozhodli jsme se podpořit aktivity České asociace paraplegiků, protože věříme, že jejich práce má velký smysl a pozitivní dopad na životy lidí po poranění míchy. Projekt Hvězdný bazar je skvělým příkladem toho, jak lze hendikepovaným lidem nabídnout příležitost k pracovnímu zapojení a seberealizaci. Jsme hrdí, že můžeme přispět k jejich úsilí a doufáme, že náš příspěvek na speciální vozidlo pomůže ještě více lidem dosáhnout jejich cílů,“ dodává David Ocetník, předseda Nadačního fondu Slavie.


Aktuálně

Předprodej balíčků na ligovou fázi Evropské ligy

7. 9. 2024
Vstupenky v balíčku je možné pořídit od 4. září. V první fázi budou moci zakoupit balíček permanentkáři na své sedadlo, ve 2. fázi potom budou moci platinoví permanentkáři ze sezony 23/24 přikoupit jeden balíček. V případě dostupné kapacity bude další fáze určena k dokupu balíčků pro členy Odboru přátel a Fanklubu a také současné permanentkáře.

Totální podcast s Davidem Ondříčkem

6. 9. 2024
Jaký je fotbal film a kdo je jeho režisérem? Nejen o tom se rozpovídal velký slávistický srdcař David Ondříček. Filmový režisér, scénárista, producent a hlavní umělecký tvůrce spotu „Zažij sílu Slavie“.

Soupiska pro ligovou fázi Evropské ligy

5. 9. 2024
Slavia potvrdila soupisku pro ligovou fázi Evropské ligy. Vrací se Conrad Wallem. Nechybí ani posily.

Další články