Vernisáž výstavy František Plánička – Rytíř sportu | SK Slavia Praha
Více

Vernisáž výstavy František Plánička – Rytíř sportu

SK Slavia Praha a MČ Praha 10 si vás dovolují pozvat na vernisáž „František Plánička – Rytíř sportu“, která se uskuteční v neděli 2. června 2024 od 14:00 v prostoru před OC Cíl na Zahradním městě. Přesně na den ke 120. výročí od narození legendárního slávistického brankáře a nedaleko místa, kde svůj neuvěřitelný příběh také dožil.

Na návštěvníky čeká dvanáct grafických a textových výstavních panelů, které mapují fotbalový, osobní i profesní život a historický odkaz brankáře Františka Pláničky. Program bude připraven nejen pro slávisty nebo milovníky sportovní historie, ale také pro děti a dospělé, kteří se chtějí dozvědět něco o Osobnosti roku 2024 Prahy 10 a prožít další nezapomenutelnou akci tematického roku věnovanému tomuto velikánovi.

Výstavu zahájí nejen zástupci vedení Prahy 10 a našeho klubu, ale také paní Dana Lukešová, dcera slávistické ikony a Martin Lukeš, syn Františka Pláničky. Autorsky výstavou provede její spoluautor Vladimír Zápotocký a kurátorka Soňa Nouzáková.

Časový harmonogram:

14:00 – Slavnostní přípitek a zahájení výstavy

14:30 – Autorská komentovaná prohlídky výstavy

14:00-17:00 – Doprovodný program (dílny pro děti, fotbalové atrakce, food trucky)

Více informací najdete také na www.praha10.cz/frantisekplanicka.

Aktuálně

PREVIEW před Boleslaví: Lingr a Michez připraveni

16. 9. 2024
Slávisty čeká v úterý od 19:30 v Mladé Boleslavi dohrávka 6. kola Chance Ligy. O utkání promluvil asistent Milan Kerbr.

B-tým se Zlínem v úterý od 17:30

16. 9. 2024
Slávistický B-tým čeká dohrávka odloženého kola druhé ligy proti Zlínu. Sešívaní se proti ševcům představí v úterý 17. září od 17:30.

Lístky na derby v předprodeji od 17. 9.

16. 9. 2024
Vstupenky na 312. derby budou nejdříve v předprodeji pro majitele platinových permanentních vstupenek, v dalších fázích prodeje, pokud bude volná kapacita, si je budou moci zakoupit i ostatní permanentkáři a členové Odboru přátel a Fanklubu. Naposledy bude spuštěn volný prodej v případě, že nebude vyprodáno.

Další články