Květen plný podpory lidí se speciálními potřebami | SK Slavia Praha
Více

Květen plný podpory lidí se speciálními potřebami

Každý měsíc se zaměřujeme na různou problematiku nebo skupinu lidí, která si zaslouží naši pozornost a pomoc. V květnu jsme se v rámci aktivit společenské odpovědnosti, soustředili na podporu lidí se speciálními potřebami.

Zorganizovali jsme řadu aktivit, včetně bezbariérových zážitků během domácích zápasů, které měly za cíl zlepšit přístupnost a zvýšit povědomí o potřebách těchto lidí.

„Díky partnerství s organizacemi, které disponují hlubokými odbornými znalostmi v oblasti podpory lidí se speciálními potřebami, jsme mohli efektivně naplánovat a realizovat aktivity, které skutečně přinášejí změnu. Věříme, že spolupráce a sdílení know-how jsou klíčem k dosažení pozitivního dopadu,“ říká Michaela Schejbalová, CSR manažerka SK Slavia Praha.

Fotbalový zážitek bez bariér

Před a během domácích zápasů jsme v prostorách fanzony a stadionu zajišťovali bezbariérový přístup, čímž jsme podporovali solidaritu mezi fanoušky a přinášeli maximální zážitek z fotbalu pro všechny diváky. Fanoušci si mohli vyzkoušet fotbal pro nevidomé se zvukovým míčem nebo se seznámit se světem neslyšících. Samotný zápas byl pro nevidomé fanoušky komentován odborníky přímo na stadionu, a k dispozici bylo také audio z Radia Slavia.

Speciální dresy na podporu zrakově postižených

Pro podporu nadace Leontinka, která pomáhá lidem se zrakovým postižením, jsme navrhli speciální dresy s čísly a jmény v Braillově písmu. Tyto dresy budou draženy pro dobročinné účely.

Jména hráčů ve znakovém jazyku

Při zápasu s Plzní mohli fanoušci na velkoplošných obrazovkách na stadionu a během vysílání O2TV sledovat oznámení základní sestavy ve znakové jazyku. Místo obvyklého vyvolávání jmen a čísel hráči předvedli, jak by jejich jména vypadala ve znakovém jazyku pro neslyšící fanoušky.

Běh pro dobrou věc

Pro podporu Centra Paraple, které pomáhá lidem s poraněním míchy vrátit se zpátky do běžného života, se 232 hráčů ze všech kategorií SK Slavia Praha a FC Viktoria Plzeň zapojilo do akce svým pohybem. A-týmy sbíraly metry pro Centrum Paraple před zraky fanoušků během zápasu třetího kola nadstavby. Celkově naběhali 996 816 metrů, přičemž výtěžek z registrace každého hráče poputuje na pomoc lidem na vozíku.

Zlepšování podmínek na Edenu

Revize prostor stadionu pro nevidomé

Ve spolupráci s organizací SONS (Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR) jsme provedli odbornou revizi prostor stadionu zaměřenou na potřeby nevidomých. Cílem bylo přizpůsobit prohlídky muzea a další služby na stadionu tak, aby byly více přístupné.

Prohlídka Edenu pro lidi na vozíku

Několik vozíčkářů společně s asistenčními psy z organizace Pestrá se zúčastnilo bezbariérové prohlídky stadionu. Neustále pracujeme na zlepšení bezbariérových podmínek, abychom zajistili, že každý návštěvník může mít ten nejlepší možný zážitek.

Chceme ukázat, že fotbal může být přístupný pro všechny a že i malé kroky mohou mít velký dopad na kvalitu života těch, kteří čelí různým výzvám. Vytvoření co nejlepšího zázemí pro fanoušky se speciálními potřebami je jedním z našich hlavních cílů. Věříme, že naše snaha přispěje k vytvoření inkluzivnějšího prostředí a že budeme inspirací pro ostatní.


Aktuálně

Předprodej balíčků na ligovou fázi Evropské ligy

7. 9. 2024
Vstupenky v balíčku je možné pořídit od 4. září. V první fázi budou moci zakoupit balíček permanentkáři na své sedadlo, ve 2. fázi potom budou moci platinoví permanentkáři ze sezony 23/24 přikoupit jeden balíček. V případě dostupné kapacity bude další fáze určena k dokupu balíčků pro členy Odboru přátel a Fanklubu a také současné permanentkáře.

Totální podcast s Davidem Ondříčkem

6. 9. 2024
Jaký je fotbal film a kdo je jeho režisérem? Nejen o tom se rozpovídal velký slávistický srdcař David Ondříček. Filmový režisér, scénárista, producent a hlavní umělecký tvůrce spotu „Zažij sílu Slavie“.

Soupiska pro ligovou fázi Evropské ligy

5. 9. 2024
Slavia potvrdila soupisku pro ligovou fázi Evropské ligy. Vrací se Conrad Wallem. Nechybí ani posily.

Další články