Osm slávistů v české nominaci na EURO | SK Slavia Praha
Více

Osm slávistů v české nominaci na EURO

Trenér Ivan Hašek v úterý nominoval osm slávistů na EURO 2024 v Německu. Před zahájením šampionátu se reprezentace utká ve dvou přípravných duelech s Maltou a Severní Makedonií, do turnaje vstoupí 18. června soubojem s Portugalci.

Na EURO 2024 odcestují s národním týmem David Douděra, Tomáš Holeš, David Zima, Tomáš Vlček, Lukáš Provod, Matěj Jurásek, Mojmír Chytil a Jindřich Staněk, který získal ocenění od LFA za nejlepšího brankáře sezony 2023/24.

O gólmanský trojlístek se bude tradičně starat Radek Černý.

Mezi náhradníky figurují Lukáš Masopust, Petr Ševčík, Václav Jurečka a Ondřej Zmrzlý

„Hrozně se na to těším, je to pro mě osobně asi poslední velký turnaj. Doufám, že se nám podaří stejný úspěch, kterého jsme dosáhli na minulém EURO, a dojdeme alespoň do čtvrtfinále,“ přeje si Tomáš Holeš a zmínil početné zastoupení svých současných i bývalých spoluhráčů ze Slavie.

„Už když jsem v reprezentaci začínal, byla reprezentace složená z velké části ze slávistů. O to je to vždycky lepší, pokaždé se tam těším. Potkám se s kluky, se kterými jsem hrál, jsou tam i současní slávisti. Na to je potřeba spoléhat. Vím, že když s nimi budu na hřišti, bude to dobré. Budeme sehraní, známe se z klubu. Jsem moc rád, že v repre je tolik slávistů, protože si to zaslouží.“

Češi nejprve odehrají dvě přípravná utkání s Maltou 7. června od 17:30 v rakouském Grödigu a se Severní Makedonií 10. června od 18:00 v Hradci Králové.

Mistrovství Evropy započne národní tým s favorizovaným Portugalskem 18. června v Red Bull aréně. Následně odcestuje do Hamburku, kde odehraje dvě utkání, a to s Gruzií 22. června a o čtyři dny později 26. června poslední zápas skupiny s Tureckem.

Jak se slávistům v národním týmu povede, můžete sledovat na obrazovkách ČT sport. Ať se daří, kluci!

Aktuálně

Předprodej balíčků na ligovou fázi Evropské ligy

7. 9. 2024
Vstupenky v balíčku je možné pořídit od 4. září. V první fázi budou moci zakoupit balíček permanentkáři na své sedadlo, ve 2. fázi potom budou moci platinoví permanentkáři ze sezony 23/24 přikoupit jeden balíček. V případě dostupné kapacity bude další fáze určena k dokupu balíčků pro členy Odboru přátel a Fanklubu a také současné permanentkáře.

Totální podcast s Davidem Ondříčkem

6. 9. 2024
Jaký je fotbal film a kdo je jeho režisérem? Nejen o tom se rozpovídal velký slávistický srdcař David Ondříček. Filmový režisér, scénárista, producent a hlavní umělecký tvůrce spotu „Zažij sílu Slavie“.

Soupiska pro ligovou fázi Evropské ligy

5. 9. 2024
Slavia potvrdila soupisku pro ligovou fázi Evropské ligy. Vrací se Conrad Wallem. Nechybí ani posily.

Další články