Starší žáci se přiblížili k titulu, mládežníci vyrazili na turnaje do zahraničí | SK Slavia Praha
Více

Starší žáci se přiblížili k titulu, mládežníci vyrazili na turnaje do zahraničí

Starší žáci U15 zvládli těžké utkání v Pardubicích a jsou tři kola před koncem blízko titulu. B-tým porazil v klíčovém utkání v boji o postup Domažlice. Mládežníci vyrazili na mezinárodní turnaje do zahraničí. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

B-tým

SK Slavia Praha vs. TJ Jiskra Domažlice 1:0 (1:0)

Sestava: Kolář - Trédl, Konečný, Hunal (84. Behenský), Zachoval, Švec, Žitný, Pech Dom. (74. Rama), Pech Dav. (67. Pudil A.), Toula, Tecl (84. Vorlický)

Gól: 32. Tecl

U18

SK Slavia Praha vs. FC Hradec Králové U19 1:0 (1:0)

Sestava: Jovanoski – Palán, Hubička, Kočvara, Adam (64. Kotrba) – Teterya, Koffi (71. Ba), Holub – Mikulanda (57. Bahi), Lacko, Jinoch (71. Horsinka)

Gól: 28. Teterya

FK VIAGEM Ústí nad Labem U19 vs. SK Slavia Praha 6:3 (3:2)

Sestava: Dostalík – Jelínek L., Kočvara, Kopecký, Herák (61. Ba) – Franěk (61. Březina), Filippov, Bahi (61. Horsinka) – Teterya, Lacko (46. Mikulanda), Jinoch

Góly: 7. a 27. Teterya, 68. Březina

Hodnocení trenéra Denyse Luksíka: V zápase jsme narazili na dobře připraveného soupeře, který šel brzy do vedení. Během chvíle jsme ale dokázali zápas otočit. Do poločasu jsme však opět o branku prohrávali a po našem tlaku na začátku druhé půle jsme dostali čtvrtý gól. Poté jsme se ještě dokázali vrátit do zápasu, ale i přes množství šancí jsme se už neprosadili, naopak ještě inkasovali. Sledovali jsme ofenzivně kvalitní utkání, bohužel jsme dnes nebyli kvalitní v defenzivní části.

U16

SK Slavia Praha vs. FC Hradec Králové U17 5:1 (2:0)

Sestava: Paar – Skokan, Fuksa (60. Pastyřík), Chaluš – Drašnar, Palaščák, Korenc, Horváth (60. Červenka), Kozhushko (60. Hájek) – Brázda, Magada (34. Klepáč)

Góly: 20., 37., 48. a 83. Brázda, 53. Klepáč

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: Z naší strany výborný zápas a předčili jsme soupeře ve všech činnostech hry. Byli jsme dobří v soubojích, dařila se nám výstavba hry a plynuly z toho hezké akce, zejména po levé straně. Kluci více chtěli, byli velmi dobře nastavení v hlavách a myslím, že po celý zápas jsme měli hru pod kontrolou.

FK VIAGEM Ústí nad Labem U17 vs. SK Slavia Praha 1:7 (0:3)

Sestava: Suda – Drašnar (46. Skokan), Červenka, Fuksa (60. Janota), Chaluš – Pastyřík, Palaščák (60. Ferenc), Klepáč (46. Brázda) – Hájek, Kozhushko, Horváth

Góly: 19., 21. a 28. Klepáč, 59. Kozhushko, 66. a 83. Brázda, 81. Horváth

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: V utkání jsme některé hráče dali na netradiční pozice, abychom je dostali do nekomfortu. Kluci to zvládli velmi dobře a máme také radost z návratů hráčů po zranění.

U15

FK Pardubice vs. SK Slavia Praha 0:1 (0:1)

Sestava: Suchý – Chadima (51. Kubeš), Kratochvíl, Kuneš, Pancíř (41. Svoboda) – Mašek, Srb, Kupera (41. Baroš) – Filip, Procházka (41. Zadorozhnii), Belžík (41. Ilinčić)

Gól: 33. Srb

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: První poločas byl velmi vyrovnaný. Pardubice hrály spíše dlouhé míče, ale chvílemi dokázali i slušně kombinovat. Nebezpečných šancí si vytvořili více než my. My jsme v kombinaci dělali velké množství nevynucených chyb a to zejména v přechodové fázi. Gól jsme vstřelili po krásné akci středem hřiště. Druhý poločas už byl výrazně pro nás. Soupeře jsme do žádné velké příležitosti nepustili. Kombinace byly nápaditější, přesnější a vytvořili jsme si jasné gólové příležitosti, které jsme bohužel neproměnili.

U14

FK Pardubice vs. SK Slavia Praha 1:2 (1:1)

Sestava: Fukna – Šafr, Fingerhutt, Vacek, Hofman – Štěpánek, Biriukov, Teplý (58. Hurych) – Košťál O. (41. Bryndza), Šourek, Novotný (78. Střihavka)

Gól: 6. Teplý

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Pozitivem je podařený úvod utkání, kde jsme předvedli několik hezkých akcí a i vstřelili krásný gól. Dalším pozitivem je, že se nám vrací dlouhodobě nemocní nebo zranění hráči. Negativem je, že jsme od 30. minuty postupně ztráceli tempo a postupem času měli ze hry více domácí. Ti k fotbalovosti dokázali přidat i fyzično. Soupeř si vypracoval šance, ale i my mohli skórovat. Druhý poločas jsme si vyzkoušeli i aktivně nenapadat a hrát ve středním bloku. Bohužel to neděláme vůbec často a tak blok nebyl kompaktní, avšak prvotní zkušenost přínosná.

U13

Turnaj Dunajská Streda

Sestava: Jeřábek, Vlasák – Kočí, Odei, Snášel, Šíma, Petrović, Rakár, Suchý, Dvořák, Rigoci, Rusyn, Skopec, Sklenář, Kléma, Žežulka, Javůrek, Hanzal

Celkové umístění:
6. SK Slavia Praha

Nejlepší brankář turnaje: Dominik Jeřábek

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Turnaj byl velmi vyrovnaný. V zápasech rozhodovaly maličkosti a chyby. My jsme je dělaly a to nás bohužel sráželo občas dolů v zápasech.

U12

Memoriál Francesc Vila - Andorra

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – SD Huesca 4:0 (Plháček, Jozífek, Pokorný, Lžíčař)
SK Slavia Praha – Real Sociedad 2:1 (Plháček, Hošek)
SK Slavia Praha – Villarreal CF 1:0 (Botnari)

Semifinále:
SK Slavia Praha – CA Osasuna 6:0 (3x Vrabec, Hošek, Jozífek, Lžíčař)

Finále:
SK Slavia Praha – Toulouse FC 0:1

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: První den si to všechno sedlo. Kluci hráli skvěle. I pod tlakem soupeřů jsme dokázali dobře vystavovat. Dobře jsme otáčeli hru, dobře jsme se rozhodovali, byli jsme přesní v kombinaci a každý přidal i něco navíc. Všechny týmy proti nám hráli přímočaře. Bohužel jsme naše tažení turnajem nedotáhli do úplného konce. V prvním poločase finále jsme byli lepším týmem. Soupeř se s výstavbou nepáral a my byli hodně na míči a vytvořili jsme si i šance, bohužel bez gólu. Ve druhém poločase převzal iniciativu soupeř a ze šancí dokázal jednu proměnit. V poslední minutě jsme mohli srovnat, ale trefili jen brankáře. Celkově skvěle zorganizovaný turnaj, skvělá konfrontace a od kluků i výborné výkony.

U11

SK Slavia Praha vs. FC Tempo Praha 17:1

Góly: 4x Miketa, 4x Šálený, 2x Zouhar, 2x Kaiser, Pavlíček J., Pavlíček V., Melvin, Kalik, Háječek

Hodnocení trenéra Miloslava Pácala: Kluci byli nabádáni k aktivní hře, což i dokonale přenesli do hřiště. Dnes dobré věci výrazně převýšily chyby, na druhou stranu také musíme říci, že nás soupeř dnes moc neprověřil.

U10

Memoriál Francesc Vila - Andorra

Celkové umístění:
5. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Skvělý turnaj, organizace i počasí. Ve všech zápasech jsme vypadali herně velice dobře až na poslední zápas ve skupině s Realem Sociedad. Celý turnaj jsme se snažili vystavovat za každé situace, a to jak do obránců, tak do záložníků nebo útočníka. Trošku jsme oproti soupeřům zaostávali v taktické vyspělosti a chování v jednotlivých situacích a jejich vyhodnocování. To ale také může souviset s tím, že soupeři byli ochotni udělat cokoliv pro výsledek bez takového důrazu na individuální rozvoj hráčů.

U9

SK Slavia Praha vs. FC Tempo Praha U10

Hodnocení trenéra Jonáše Jecha: V až tropických podmínkách jsme první polovinu utkání drželi s Tempem krok, možná jsme byli i trochu lepším týmem. Měli jsme více ze hry, ale góly jsme soupeři darovali a nebyli jsme účinní a chytří v útočné třetině hřiště. Poté ale přišly rychlé góly soupeře a my jsme měli hlavy dole. Začali jsme bourat do soupeře, dělat spoustu chyb a byli jsme zbrklí na útočné polovině. Tempo ucítilo šanci a už ji nepustili.

Aktuálně

Předprodej balíčků na ligovou fázi Evropské ligy

7. 9. 2024
Vstupenky v balíčku je možné pořídit od 4. září. V první fázi budou moci zakoupit balíček permanentkáři na své sedadlo, ve 2. fázi potom budou moci platinoví permanentkáři ze sezony 23/24 přikoupit jeden balíček. V případě dostupné kapacity bude další fáze určena k dokupu balíčků pro členy Odboru přátel a Fanklubu a také současné permanentkáře.

Totální podcast s Davidem Ondříčkem

6. 9. 2024
Jaký je fotbal film a kdo je jeho režisérem? Nejen o tom se rozpovídal velký slávistický srdcař David Ondříček. Filmový režisér, scénárista, producent a hlavní umělecký tvůrce spotu „Zažij sílu Slavie“.

Soupiska pro ligovou fázi Evropské ligy

5. 9. 2024
Slavia potvrdila soupisku pro ligovou fázi Evropské ligy. Vrací se Conrad Wallem. Nechybí ani posily.

Další články