PREVIEW: Zima a Trpišovský před Jabloncem | SK Slavia Praha
Více

PREVIEW: Zima a Trpišovský před Jabloncem

V prvním preview roku 2024 hovořil nejen o nedělním soupeři Jablonci hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků ze sociálních sítí odpovídal navrátilec David Zima.

Fotbalové jaro v Edenu startuje! Slávisti v neděli přivítají Jablonec, hrát se bude 20. kolo FORTUNA:LIGY. Výkop zápasu je naplánován na 18:00.

„Čeká nás hodně ostrý začátek, náročný týden. V neděli Jablonec, ve středu do Zlína, neděle Karviná. Hodně myslíme na to, aby tým byl vyladěný, nikdo se nezranil, terény jsou a budou náročné. Ladíme sestavu, standardní situace. Všechno tak, bychom v neděli podali co nejlepší výkon, herní, běžecký a hlavně zajímavý pro lidí, kteří přijdou,“ říká Jindřich Trpišovský.

Severočeši jsou po polovině soutěže na 11. místě tabulky, v domácím prostředí se slávisty uhráli v srpnu remízu 1:1. „S nimi jsou to vždycky dobré a zajímavé zápasy. Mají ofenzivní mužstvo, rychlé hráče hlavně směrem nahoru. Většinou padne rychlý gól, utkání je pak otevřené. Mají hodně kvalitní kádr, který neodpovídá postavení v tabulce. Myslím si, že půjdou rapidně nahoru. Čekám těžký duel, dobře, že jsme měli tolik času na přípravu,“ popisuje sílu soupeře hlavní trenér Slavie.

Během ledna trenérský tým uvítal nové posily. V generálce nastoupil v základní sestavě Ondřej Zmrzlý, David Zima s Malickem Dioufem si proti Moravcům zahráli druhý poločas. Jindřicha Staňka trápí zranění. „S příchody jsme spokojení, mrzí nás Jindra, mohl odchytat jen 30 minut, to je pro něj i tým mrzuté. David je tu chvilku, na druhou stranu ale náš tým i systém dobře zná. U Malicka i Zmrzky proběhla aklimatizace dobře, na jejich posty jsou směrem do ofenzivy i defenzivy velké nároky, v přípravě jsme vyzkoušeli tři rozestavení, obnáší to pro ně spoustu nových úkolů,“ přibližuje šéf sešívané střídačky.

David Zima, který se do Edenu vrátil po 2,5 letech strávených v Turíně, odpovídal na dotazy fanoušků ze sociálních sítí. Ukázal, jak je na tom s italštinou, prozradil, kdo byl podle něj nejlepší obránce světa i jakou italskou delikatesu si oblíbil, i mnoho dalšího. „Na fanoušky se těším moc, byl to skvělé už při generálce. Teď si myslím, že to bude ještě lepší. Doufám, že je potěšíme, tři body zůstanou v Edenu,“má jasno reprezentační obránce.

Na podzimní ligové zápasy v průměru přišlo do Edenu 17 664 diváků. Jindřich Trpišovský věří i na jaře v tradičně skvělou podporu fanoušků. „Zápasy v Edenu jsou výjimečné. Díky atmosféře a kulise, díky choreografiím. Už jsem něco viděl v garážích... (smích). Měli jsme dlouhý absťák, zima byla dlouhá. Věříme to, že fanouškům nabídneme skvělý výkon. Hrou, nasazením i emocemi,“ uzavírá Trpišovský.

Utkání proti Jablonci začíná v neděli v 18:00, přímý přenos nabídne O2 TV sport. Další informace naleznete už teď na našich klubových kanálech. Slávisti, přijďte nás podpořit! Těšíme se na vás.

Aktuálně

Jan Bořil podstoupil operaci zlomeniny lícní kosti

13. 5. 2024
Kapitán Jan Bořil utrpěl při sobotním derby zlomeninu lícní kosti. Aktuálně je po operaci a čeká ho klidový režim zhruba na čtyři až šest týdnů. Vyšetření poraněné ruky podstoupil i Mojmír Chytil.

PREVIEW: Ševčík a Houštecký před Plzní

13. 5. 2024
Čtyři dny po remíze v derby čeká slávisty předposlední domácí duel v sezoně. Do Edenu přijede třetí Plzeň. O duelu promluvil asistent Zdeněk Houštecký a záložník Petr Ševčík.

Výhra žen s Libercem, série 24 zápasů bez porážky

13. 5. 2024
V nadstavbové části 1. ligy žen si naše fotbalistky připsaly vítězství 6:1 na hřišti Liberce, prodlužují tak svou sérii na neuvěřitelných 24 zápasů bez porážky. Mezi střelkyně se zapsaly Košíková, Černá, Svitková, Stackpole, Szewieczková a Keene

Další články