Směr Ženeva. Slávisti míří na úvodní zápas UEL | SK Slavia Praha
Více

Směr Ženeva. Slávisti míří na úvodní zápas UEL

V úterý večer slávisté cestují do Ženevy, kde ve čtvrtek vstoupí do základní skupiny G Evropské ligy střetnutím s domácím Servette FC.

O utkání před odjezdem na letiště promluvili asistent trenéra Jaroslav Köstl a záložník Petr Ševčík.

„Těšíme se hrozně moc, dva roky jsme strávili v Evropské konferenční lize. Jednou jsme hráli čtvrtfinále, jednou jsme to nezvládli, sami si to pokazili. Je to ocenění za naše výkony v předkolech, postup jsme si myslím zasloužili. Jsme rádi, že se opět budeme konfrontovat s širší evropskou špičkou,“ říká Jaroslav Köstl.

Petr Ševčík je jedním z pamětníků, kteří pamatují obě sešívané účasti mezi nejlepšími osmi celky Evropské ligy v sezonách 2018/19 a 2020/21.

„Nejsilnější zážitek pro mě osobně určitě zápas na Chelsea. Sevilla byla rovněž super, nezapomenutelný obrat, ale na utkání na Stamford Bridge nikdy nezapomenu,“ přibližuje reprezentační záložník, který 18. dubna 2019 v Londýně dvakrát krásně skóroval.

Prvním soupeřem Slavie bude Servette FC, aktuálně osmý tým švýcarské Super League, loňský vicemistr, který na šampiony Young Boys Bern ztratil 16 bodů. S klubem z Ženevy sehráli slávisté dva přípravné duely na zimním soustředění v portugalském Algarve. Oba dovedli do vítězného konce po výsledcích 3:0 a 1:0.

„Je to tým, který to má založené na velké dotěrnosti. Po ztrátě míče rádi presují, zakládání mají jednodušší, nahoře mají čtyři hráče, jejich směrem létají dlouhé balony. Musíme na to být připravení, aby nám někde nefrnkli. My ale chceme soupeři vnutit naši hru, na hřišti vládnout,“ má jasno asistent hlavního trenéra.

„První krok je vždycky důležitý, člověka namotivuje na další utkání. Čekám těžký zápas, pokud se dostanete do základní skupiny Evropské ligy, musíte mít kvalitu. Určitě nás budou chtít potrápit, musíme se na ně dobře připravit," uzavírá Ševčík.

Zápas proti Servette FC začíná ve čtvrtek 18:45, duel přímým přenosem vysílá ČT sport.

Aktuálně

PREVIEW před Boleslaví: Lingr a Michez připraveni

16. 9. 2024
Slávisty čeká v úterý od 19:30 v Mladé Boleslavi dohrávka 6. kola Chance Ligy. O utkání promluvil asistent Milan Kerbr.

B-tým se Zlínem v úterý od 17:30

16. 9. 2024
Slávistický B-tým čeká dohrávka odloženého kola druhé ligy proti Zlínu. Sešívaní se proti ševcům představí v úterý 17. září od 17:30.

Lístky na derby v předprodeji od 17. 9.

16. 9. 2024
Vstupenky na 312. derby budou nejdříve v předprodeji pro majitele platinových permanentních vstupenek, v dalších fázích prodeje, pokud bude volná kapacita, si je budou moci zakoupit i ostatní permanentkáři a členové Odboru přátel a Fanklubu. Naposledy bude spuštěn volný prodej v případě, že nebude vyprodáno.

Další články