V boji o Evropskou ligu proti Dnipro-1 | SK Slavia Praha
Více

V boji o Evropskou ligu proti Dnipro-1

Slávisté zahájí svůj boj o účast v základní skupině Evropské ligy proti Dnipro-1, který ve 2. předkole nemistrovské části Ligy mistrů nestačil na Panathinaikos. Sešívaní vstoupí do dvojzápasu ve čtvrtek 10. srpna v Edenu.

Start domácího utkání je naplánován na 19:00. Vstupenky budou v předprodeji pro permanentkáře od středy 2. srpna od 14:00.

Odveta 3. předkola Evropské ligy proběhne za týden 17. srpna v Košické futbalové aréně, kde ukrajinský vicemistr našel azyl pro svá domácí utkání v Evropě. Tribuna Sever pořádá na odvetné utkání vlakový výjezd, veškeré informace, včetně možnosti přihlašování, se dozvíte ZDE. Informace o vstupenkách na odvetný zápas zveřejníme na začátku příštího týdne.

Dnipro-1, které v uplynulé sezoně skončilo o pět bodů na druhém místě ukrajinské ligy za mistrovským Šachťarem, vypadlo v kvalifikaci o Ligu mistrů s řeckým Panathinaikosem Athény. Úvodní duel v Košicích skončil porážkou svěřenců Oleksandra Kuchera 1:3, hosty poslal zkraje zápasu do vedení Andraž Šporar, který na Slovensku odehrál tři sezony, působil ve Slovanu Bratislava, kde nastřílel 60 soutěžních gólů.

Řecké vedení navýšili ve druhé půli Filip Djuričič a z penalty Fotis Ioannidis. Malou naději do odvety dodal hráčům ve žlutých dresech Oleksandr Kaplijenko, který dal výsledku v 90. minutě konečnou podobu.

Odvetný úterní duel skončil remízou 2:2, nejprve se prosadili domácí, ale Dnipro-1 dokázalo zápas senzačně otočit na 1:2, postupové naděje ale utnul druhou brankou v zápase Andraz Šporar a po červené kartě Tanchyka bylo jasné, že dál jde po remíze 2:2 Panathinaikos a Dnipro se utká o Evropskou ligu se Slavií.

Hlavní hvězdou Dnipro-1 je nejlepší střelec ukrajinské Premier League Artem Dovbyk, který dal v loňské sezoně 24 gólů. Na soupisce figurují i dva Argentinci, záložník Domingo Blanco a obránce Emiliano Purita, náhradním gólmanem je zkušený 29letý Brazilec Max Walef.

Jméno soupeře pro případné play off Evropské ligy (v případě postupu), nebo play off Evropské konferenční ligy (v případě vyřazení), bude známo v pondělí 7. srpna, kdy proběhne los obou soutěží.

Aktuálně

První derby sezony skončilo porážkou

5. 10. 2024
Slávistky nezvládly úvodní derby sezony a na Proseku prohrály 1:5. Jediný gól Slavie vstřelila Klára Cvrčková.

Jasná výhra U17 nad Duklou, čtyři góly střelce Potměšila

4. 10. 2024
Od úvodního hvizdu si šli mladší dorostenci za vítězstvím a vedli už od 4. minuty. Ve druhém poločase udělali slávisté z utkání jednoznačnou záležitost a porazili Duklu vysoko 9:1. Čtyřikrát se trefil Petr Potměšil, dvakrát Tomáš Brázda i Jakub Šmiga a jednou Tomáš Ferenc

U19 dotáhla ztrátu a remizovala s Duklou Praha

4. 10. 2024
Malé pražské derby se pro sešívané nevyvíjelo dobře a prohrávali od dvě branky. Zlepšený výkon ve druhém poločase potvrdili gólově Dan Kohout a Josef Kolářík. Slávisté remizovali s Duklou 2:2 i díky skvělým zákrokům brankáře Jovanoskiho.

Další články