Směr Aigen. Slávisté zamířili na kondiční kemp | SK Slavia Praha
Více

Směr Aigen. Slávisté zamířili na kondiční kemp

V ranních sobotních hodinách slávisté odcestovali do Horního Rakouska, kde v Aigenu zahájí přípravu na nový ročník. Kteří hráči v nominaci na kondiční soustředění figurují?

„Všichni se těšíme. Nejen na fotbalové věci, které nás čekají, ale i třeba na zážitky z dovolených, dlouho jsme se neviděli. Věřím, že si všichni dobře odpočinuli, naladili se na start sezony, která bude náročná. V prvním Aigenu chceme položit dobrý základ. Uvidíme některé nové tváře, jsme na ně zvědaví. Věřím, že se soustředění povede, vyhnou se nám zdravotní problémy, splníme všechny vytyčené cíle,“ říká asistent trenéra Jaroslav Köstl.

V oblíbeném resortu Almesberger kousek od lipenské přehrady se slávisté budou připravovat do neděle 25. června. V Aigenu bude trénovat celkem 24 hráčů, pět brankářů a devatenáct hráčů do pole. S týmem do Rakouska neodcestovali Ibrahim Traoré a Ewerton. V současné době finalizují jednání o jejich odchodu do jiných klubů. O budoucnosti obou záložníků vás budeme informovat. Tým doplnili pro první soustředění mladí hráči a navrátilci z hostování, s termínem kempu se kryjí duely seniorského národního týmu i reprezentace U-21, kde mají slávisté své zastoupení.

„Kádr se skládal s ohledem na probíhající reprezentační akce, kde máme hodně hráčů. Ti se na kondičním kempu neobjeví, připojí se postupně v průběhu týdne, kdy budeme trénovat v Praze. Na herní soustředění odjedeme kompletní. Teď jsme vzali mladé kluky, Naskose, Pecha, Šmigu či Konečného, děláme tak pravidelně. Pojede s námi i Boluwatife. Všichni prokázali nejen na jaře dobrou výkonnost, sledujeme je dlouhodobě. Věříme, že to pro ně bude nejen zážitek, ale cenná zkušenost, kdy zažijí přípravu ligového týmu. Třeba se někteří ukážou, prodají svůj potenciál tak, že pocestují i na herní kemp," vysvětluje Köstl.

Po návratu z Aigenu stráví vítězové MOL Cupu týden v Edenu, podruhé do Rakouska zamíří v sobotu 1. července.

Aktuálně

Předprodej balíčků na ligovou fázi Evropské ligy

7. 9. 2024
Vstupenky v balíčku je možné pořídit od 4. září. V první fázi budou moci zakoupit balíček permanentkáři na své sedadlo, ve 2. fázi potom budou moci platinoví permanentkáři ze sezony 23/24 přikoupit jeden balíček. V případě dostupné kapacity bude další fáze určena k dokupu balíčků pro členy Odboru přátel a Fanklubu a také současné permanentkáře.

Totální podcast s Davidem Ondříčkem

6. 9. 2024
Jaký je fotbal film a kdo je jeho režisérem? Nejen o tom se rozpovídal velký slávistický srdcař David Ondříček. Filmový režisér, scénárista, producent a hlavní umělecký tvůrce spotu „Zažij sílu Slavie“.

Soupiska pro ligovou fázi Evropské ligy

5. 9. 2024
Slavia potvrdila soupisku pro ligovou fázi Evropské ligy. Vrací se Conrad Wallem. Nechybí ani posily.

Další články