Novou posilou Slavie obránce Lukáš Pokorný! | SK Slavia Praha
Více

Novou posilou Slavie obránce Lukáš Pokorný!

PRAHA – Výraznou posilu získala Slavie do obranné řady. Tým Jindřicha Trpišovského posílí stoper Lukáš Pokorný, který do Edenu přestupuje z francouzského Montpellier HSC. Během pátku absolvoval úspěšně zdravotní prohlídku a odpoledne už odcestoval za týmem do Španělska. Jeho přestup bude po administrativní stránce dotažen 26. ledna.
„O Lukáše jsme hodně stáli. Už z předchozího společného působení jsme si ověřili, že je to vhodný typ do způsobu fotbalu, který chceme praktikovat. Zároveň se v jeho současném francouzském působišti změnil trenér a nedával mu dost prostoru, takže byla šance ho získat. Snažili jsme se toho využít a po nějakém dlouhodobějším vyjednávání se to také povedlo, za což jsme rádi,“ říká sportovní ředitel Jan Nezmar.

Dojmy z nového angažmá střední obránce neskrýval. „Když jsem byl teď v Edenu, dýchlo na mě, že začíná nová kapitola života. Mám z toho hezký pocit a jsem plný očekávání,“ těší se
Lukáš Pokorný, který do Slavie přichází za přestupovou částku 800 tisíc euro.

Jak probíhalo rozhodování o návratu do Česka a příchodu do Slavie? „Zvažoval jsem pro a proti. Když jsem ti pak na papírek napsal plusy a mínusy, tak jsem zjistil, že na straně mínusů není skoro nic, oproti tomu papírek s plusy byl plný, takže jsem byl rozhodnutý, že do toho chci jít a být úspěšný tady,“ doplnila nová posila.

„Jdu do klubu, který chce být úspěšný, ještě jsem v takové situaci nebyl. Vždycky jsem byl v menších týmech, ať v Liberci nebo Montpellier, tohle je pro mě nová výzva, protože být v týmu, který musí vyhrávat a má to v DNA, je pro mě něco jiného. Fakt se na to těším. Je to jedna z věcí, kvůli které tu jsem,“ zdůrazňuje Pokorný.

„Lukáš Pokorný chtěl řešit svoji situaci v Montpellier, kde po skvělém startu svého angažmá nedostával v poslední době herní prostor. Jednalo se o možnostech jeho působení v rámci nejvyšších soutěží ve Francii či Belgii, nakonec rozhodlo rychlé a velmi konkrétní jednání Slavie,“ popsal přestup předseda představenstva společnosti SPORT INVEST Viktor Kolář.

„Lukáš Pokorný dobře zná práci nového sportovního vedení Pražanů, měl možnost opakovaně mluvit s trenérem i sportovním ředitelem. Jindřich Trpišovský umí naplno využít potenciálu jednotlivých fotbalistů, Slavii povede k modernímu a rychlému fotbalu a to by mělo hráči vyhovovat. Lukáše lákají také vysoké sportovní ambice klubu a netají se tím, že výkony v dresu Slavie by se opět rád přiblížil návratu do národního týmu,“ dodal Kolář, který hráče zastupuje.

Čtyřiadvacetiletý obránce Lukáš Pokorný přichází do Edenu z jihu Francie. Do Montpellier HSC přestoupil v lednu 2017 z Liberce a na jaře odehrál ve francouzské nejvyšší soutěži třináct utkání. Poprvé nastoupil 27. ledna proti Olympique Marseille a postupně se zabydlel v základu.

Ve 32. kole pak svým výkonem pomohl Montpellier ukončit sérii pěti zápasů bez vítězství a prestižní časopis France Football ho dokonce zařadil do ideální sestavy kola. S příchodem nového trenéra ale na podzim v sestavě francouzského celku scházel.

Do Edenu bývalý kapitán Liberce následuje trenéra Trpišovského. Na severu Čech odehrál odchovanec Slovanu celkem šedesát ligových zápasů, debutoval v březnu 2014 proti Jihlavě. Za tu dobu se 190 centimetrů vysoký stoper dvakrát gólově prosadil, a to proti Spartě a Příbrami. Za Liberec odehrál také čtrnáct utkání v rámci Evropských soutěží, dva roky po sobě si zde navíc zahrál základní skupinu Evropské ligy.

Na konci léta 2016 dostal Lukáš Pokorný pozvání také do reprezentačního A-týmu, kde pod Karlem Jarolímem nastoupil v přípravném zápase s Arménií. 


Aktuálně

Předprodej balíčků na ligovou fázi Evropské ligy

7. 9. 2024
Vstupenky v balíčku je možné pořídit od 4. září. V první fázi budou moci zakoupit balíček permanentkáři na své sedadlo, ve 2. fázi potom budou moci platinoví permanentkáři ze sezony 23/24 přikoupit jeden balíček. V případě dostupné kapacity bude další fáze určena k dokupu balíčků pro členy Odboru přátel a Fanklubu a také současné permanentkáře.

Totální podcast s Davidem Ondříčkem

6. 9. 2024
Jaký je fotbal film a kdo je jeho režisérem? Nejen o tom se rozpovídal velký slávistický srdcař David Ondříček. Filmový režisér, scénárista, producent a hlavní umělecký tvůrce spotu „Zažij sílu Slavie“.

Soupiska pro ligovou fázi Evropské ligy

5. 9. 2024
Slavia potvrdila soupisku pro ligovou fázi Evropské ligy. Vrací se Conrad Wallem. Nechybí ani posily.

Další články