Skalp polského vicemistra, trefili se Diouf a Botos | SK Slavia Praha
Více

Skalp polského vicemistra, trefili se Diouf a Botos

2:0
(1:0)
přát., 3. 7. 2024, Aigen im Mühlkreis
přát., 3. 7. 2024, Aigen im Mühlkreis
SK Slavia Praha - WKS Slask Wroclaw
Slávisti ve druhém přípravném duelu přehráli v Aigenu polského vicemistra Śląsk Wrocław 2:0. Úvodní gól trefil Malick Diouf, ve druhém poločasu se premiérově prosadila i nová posila Giannis-Fivos Botos.

Slávisti začali za hustého deště náporem, hned v první minutě Daniel Fila vysunul Václava Jurečku, který prostřelil Leszczynskiho, míč z brankové čáry ale vykopl obránce Zukowski. Gólman Śląsku se předvedl i proti ráně Malicka Dioufa z ostrého úhlu, kterou dokázal vyrazit.

Ukázal se i Aleš Mandous, když ve 20. minutě zlikvidoval samostatný únik Nahuela. O čtyři minuty později se sešívaní dostali do vedení, Filip Prebsl vyslal do úniku Malicka Dioufa, který křižnou střelou z levé strany překonal polského brankáře - 1:0. Polský vicemistr v přípravě inkasoval vůbec poprvé, s KS Brzeg Dolny (4:0) a rumunskou Kluží (1:0) zvítězil bez obdržené branky.

Deset minut před koncem první půle Mandous vytáhl zpod břevna přetažený centr, po rohovém kopu Petkov z dobré pozice pálil nad. Ve 40. minutě Leszczynski lapil halfvolej Dioufa.

Do druhého poločasu, hřiště v Aigenu stále zkrápěly dešťové kapky, vyběhla čerstvá jedenáctka, z původní sestavy zůstali Mandous, Konečný, Masopust a Wallem. V 55. minutě Vorlický nahradil Zafeirise a Trédl Wallema.

V 63. minutě zkusil štěstí Vorlický, těsně minul. O pět minut později červenobílí zdvojnásobili svůj náskok, po rohovém kopu uklidil balon do sítě s přispěním teče jednoho z obránců Giannis-Fivos Botos2:0. Nová posila se prosadila hned ve svém prvním startu za Slavii.

Trédlova dělovka vytloukla polské bloky, Vorlického vychytal Leszczynski. Další Trédlova příležitost skončila obětavým zákrokem obránce, který míč srazil na rohový kop.

V nastavení už se nic zásadního nestalo, slávisti dovedli duel do vítězného konce, polského soupeře přehráli 2:0.

Další přípravné utkání čeká sešívané v sobotu 6. července proti Rapidu Vídeň, hrát se bude opět v Aigenu.

2:0

Sestavy

SK Slavia Praha

První poločas: Mandous – Halinský, Ogbu, Konečný – Masopust, Pech Dom., Prebsl, Diouf – Jurečka, Fila, Wallem Druhý poločas: Mandous - Bořil, Chaloupek, Konečný - Masopust, Zafeiris, Bužek, Zmrzlý - van Buren, Botos, Wallem

WKS Slask Wroclaw

Leszczynski - Musiolik, Nahuel, Olsen, Petkov, Petrov, Pokorný, Samiec-Talar, Schwarz, Szota, Zukowski

Detaily utkání

Branky
24. Diouf, 68. Botos

Aktuálně

EURO už házím za hlavu. Teď se musím připravit

5. 7. 2024
Už to vypadalo, že se Petr Ševčík na dalším evropském šampionátu neobjeví, pak byl ale donominován a v Německu si zahrál dva zápasy. Teď se jako první z reprezentantů připojil k týmu na herním soustředění v Horním Rakousku, po jeho příjezdu jsme zkušeného středopolaře vyzpovídali před kamerou.

Já se vrátím! Olivie Lukášová odchází ze Slavie

5. 7. 2024
Třiadvacetiletá brankářka Olivie Lukášová odchází po šesti sezónách v červenobílém dresu do italského AS Řím.

Slavia hledá posilu pro práci s fanoušky

5. 7. 2024
Fandíš sportu a máš vášeň pro cestování? Jsi komunikačně diplomat/ka a jsi rád/a součástí velkých věcí a emotivní atmosféry? Pokud je odpověď na tyto otázky ano, tak by tě mohlo zajímat, že do fotbalového klubu SK Slavia Praha hledáme kolegu na pozici Support Liaison Officer (SLO).

Další články