V závěru derby U17 slávisté ztratili šanci na zisk bodu | SK Slavia Praha
Více

V závěru derby U17 slávisté ztratili šanci na zisk bodu

3:2
(0:1)
14. kolo, 4. 11. 2023, Strahov
14. kolo, 4. 11. 2023, Strahov
AC Sparta Praha - SK Slavia Praha
Po sedmdesát minut se zdálo být vše na dobré cestě. Dva góly Aleše Březiny daly mladším dorostencům klid. Poté ale přišly nedůrazy v obraně a domácím se podařilo zápas v nastavení otočit. Vítězná série týmu U17 tedy po dvanácti zápasech končí.

Slávisté nastoupili do utkání s velkou chutí. Byli aktivnějším týmem na hřišti, ale nedostávali se do jasných brankových příležitostí. Na druhé straně se po protiútocích musel několikrát vytáhnout brankář Obdržálek. Snahu sešívaných zužitkoval ve 41. minutě Aleš Březina, který si našel míč na velkém vápně a z prvního doteku přesně zamířil do dolního rohu branky – 0:1.

V úvodních minutách druhého poločasu byl opět v permanenci Obdržálek, který však skvělými zákroky držel náskok sešívaných. Ten se rozrostl v 62. minutě. Kryštof Čížek rozjel útočnou akci středem, nahrál míč doleva volnému Aleši Březinovi, který propálil brankáře soupeře – 0:2. Pak ale přišly těžké chvíle pro hráče v červenobílém. Po skrumáži na malém vápně se míč odrazil až za brankovou čáru, sparťané snížili na 1:2. V 83. minutě už bylo vyrovnáno. Dvě rány z bezprostřední blízkosti ještě Obdržálek skvělými zákroky vyrazil, ale na třetí pokus už byl krátký – 2:2. Pohromu Slavie dokonal po hezké individuální akci a střele zpoza vápna v nastavení Topič a uzavřel tak účet zápasu na konečných 3:2 pro Spartu.

„Utkání mělo dvě roviny, výsledkovou a herní. Ani jedna pro nás nedopadla dobře, protože jsme prohráli. Víc mě ale mrzí, že jsme nehráli vůbec dobrý zápas. Derby, jak už tak bývá, tolik kombinačního fotbalu nepřineslo. A když už ano, tak spíše v podání Sparty. Ta měla mnohém víc šancí, byla kvalitnější v mezihře. Sparta byla lepší v nasazení a důrazu. Kde jsme si mysleli, že budeme lepší my, a to ve větší herní kvalitě hráčů, tak jsme to dnes vůbec nepotvrdili a nehráli jsme dobře. Sparta, ač prohrávala 0:2, tak zaslouženě zvítězila. My nepředvedli náš optimální výkon a vlastně podali asi ten nejslabší za celý podzim. Stačila na nás velká intenzita, soubojové chování soupeře, na vše jsme měli méně času a tak jsme byli slabší v kombinaci i individuálně. Hráli jsme převážně pomalu, bez pohybu, bez sprintových náběhů, do kecky. A to na Spartu, která je především silná v nasazení a běžeckém výkonu, platit nikdy nebude. Prohráli jsme zaslouženě a navíc po delší době. Věřím, že to bude facka, která nás zase nakopne a probudí k další pracovitosti a dalším fotbalovým výzvám,“ řekl po zápase hlavní trenér Jaroslav Machač.

3:2

Sestavy

AC Sparta Praha

Franc - Vodolán, Krpálek, Mikuš, Havelka (63. Pavlo), Hrubý, Moudrý, Vaňkát (46. Brabec, 63. Topič), Havrlík, Poturnay, Port (63. Pančev)

SK Slavia Praha

Obdržálek - Palivec, Kočvara, Kovář, Korenc - Čížek (79. Németh), Hubička, Sehnoutka (88. Jelínek) - Březina (88. Kumpan), Kotrba (67. Antič), Kolářík

Detaily utkání

Branky
70. Krpálek, 83. Pavlo, 90. Topič - 41. a 62. Březina
Diváci
498
Žluté karty
Krpálek - Kočvara, Kolářík, Antič
Rozhodčí
Machýček - Všetečka, Tichý

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články