Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí | SK Slavia Praha
Více

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

B-tým

FK Dukla Praha B vs. SK Slavia Praha 0:6 (0:4)

Sestava: Slavata - Trédl, Hunal, Konečný, Zachoval, Behenský (62. Pech Dav.), Žitný, Ogungbayi, Tomič (62. Sy), Toula (73. Škoda), Rama (73. Jelínek)

Góly: 25. Ogungbayi, 29. a 44. Trédl, 32. Rama, 61. Tomič, 64. Sy

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: Po dvou výsledkově nepovedených utkání jsme potřebovali zabrat. Proti nám stál tým, který se v jarní části prezentuje skvělou formou. Od první do poslední minuty jsme předváděli disciplinovanou hru plnou hezkých a přímočarých kombinací, navíc na těžkém terénu. Když se to podaří skloubit s efektivní koncovkou, tak z toho vyleze krásný výsledek.

U19

SK Slavia Praha vs. AC Sparta Praha 0:2 (0:1)

Sestava: Rezek - Boledovič, Slončík, Mervard, Pudil M., Koffi (34. Herák), Zamazal (71. Lacko), Naskos (82. Kohout), Dufek, Pikolon (82. Teterya), Toula (71. Holub)

Hodnocení trenéra Milana Titěry: V utkání jsme nezískali žádný bod, především kvůli několika neproměněným šancím. Dalším faktorem bylo brzké vyloučení po faulu na půlce hřiště. Pozitivním faktorem je to, jak tým zareagoval po vyloučení, a i v oslabení jsme soupeře přehrávali a vytvářeli si šance. Soupeř hrozil z občasných brejků a jejich zakončení bylo vždy nebezpečné. Zlomový moment utkání nastal ve druhém poločase, když jsme netrefili prázdnou bránu z malého vápna a za pár minut trefil krásný volej do šibenice útočník Sparty a utkání definitivně rozhodl. Již poněkolikáté nejsme za naši snahu a aktivní kombinační hru s řadou šancí odměněni bodovým ziskem.

SK Dynamo České Budějovice vs. SK Slavia Praha 2:3 (1:1)

Sestava: Rezek – Palán (46. Boledovič), Mervard, Slončík, Piták (83. Holub) – Zamazal, Naskos (83. Teterya), Koffi – Lacko (62. Mikulanda), Kohout, Herák (68. Jinoch)

Góly: 38. Piták, 78. Naskos, 86. Kohout

Hodnocení trenéra Milana Titěry: Na hřišti nejproduktivnějšího týmu soutěže nás nečekalo lehké utkání. Chtěli jsme navázat na dobrý herní výkon z derby, ale podpořit ho i gólově. Podařilo se nám vstřelit krásný první gól. Dva těžké zákroky předvedl proti hlavičkám Kohouta brankář Budějovic. Těsně před poločasem se trefil z vápna do šibenice i soupeř. Druhý poločas se hra přelévala na obě strany a čekalo se, kdo strhne vedení na svoji stranu. Herák nejdříve trefil břevno a poté jsme proměnili dva protiútoky. V samém závěru nás soupeř zatlačil korigoval na 2:3.

U18

SK Slavia Praha vs. FK Teplice U19 1:1 (0:1)

Sestava: Tomas – Pudil M., Hubička, Adam (62. Jelínek L.), Holub – Clarck, Franěk, Teterya – Mikulanda (62. Březina), Pikolon (46. Palán), Jinoch (62. Kumpan)

Góly: 90. vlastní

Hodnocení trenéra Radima Pfeifera: V úvodu utkání se nám nedařilo držet míč, soupeř nás velmi dobře napadal a byl silný v osobních soubojích. Nepříjemné měli Teplice hlavně rychlé protiútoky. Z jednoho se prosadili po naší ztrátě hned v 7. minutě. Celkově jsme si v prvním poločase nevytvořili mnoho šancí a působili jsme zakřiknutým dojmem. Po přestávce jsme chtěli změnit napadání. Hosté už ale ve druhém poločase chtěli hlavně udržet výsledek a prezentovali se hlubokým blokem se snahou hrát na rychlé protiútoky. My jsme drželi míč a snažili se vytvářet šance. Mnoho šancí jsme si ale nezajistili. Nakonec se nám v nastaveném čase povedlo vyrovnat z rohu.

U17

SK Slavia Praha vs. AC Sparta Praha 2:0 (2:0)

Sestava: Obdržálek – Beran (82. Antič), Kovář, Kočvara, Kolísek – Filippov, Hubička (66. Kolářík), Čížek, Korenc (82. Adam) – Šmiga (66. Březina), Németh (90. Kumpan)

Góly: 7. a 38. Németh

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Zasloužené vítězství našeho týmu. Byli jsme hodně herní, ofenzivní, aktivní, nároční, náběhoví a první půli ovládli herně i výsledkově. A to v novém rozestavení, které jsme zvolili den před utkáním díky typologii hráčů, které jsme měli k dispozici. Chtěli jsme tím Spartu i zaskočit a něco změnit. Kluci jsou však vnímaví a učenliví, tak se povedlo. Druhý poločas nebyl tak atraktivní, přesto se hrálo ve velké intenzitě. Sparta utkání nezabalila a nutila nás být stále v pozoru. Měla své šance, ale ty zablokovala obětavá obrana nebo Obdržálek. My jsme mohli utkání rozhodnout třetí brankou, ale šance jsme neproměnili. Odmakané, prožité a fotbalově zvládnuté utkání, které se našim příznivcům muselo líbit. Všichni zaslouží pochvalu.

SK Dynamo České Budějovice vs. SK Slavia Praha 1:8 (1:4)

Sestava: Dostalík – Kolísek, Kočvara, Kovář (61. Hubička), Beran – Korenc, Filippov (61. Adam), Čížek – Šmiga (46. Antič), Németh (67. Obdržálek), Kolářík

Góly: 3. Beran, 11. Németh, 13. a 89. Kolářík, 34. Čížek, 64. Filippov, 63. Kočvara, 81. Obdržálek

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Po derby další výsledkově zvládnuté utkání. Bylo víc nevynucených ztrát a nebylo to ono soubojově. Přesto jsme dali osm branek, o které se podělilo sedm střelců. Všechny byly po povedených akcích. Jsem nesmírně rád za přístup do druhého poločasu, že jsme pořád chtěli hrát, přidávat branky a utkání jen nedohráli. Tým je hladový po úspěchu.

U16

SK Slavia Praha vs. FK Teplice U17 4:1 (1:1)

Sestava: Paar – Kubů, Červenka, Palaščák (60. Klepáč) – Hájek, Horváth, Tománek (60. Magada), Frolík (60. Fuksa), Chaluš (46. Drašnar) – Brázda (60. Skokan), Potměšil

Góly: 9. Brázda, 69. Potměšil, 74. a 89. Magada

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: První poločas byl ve veliké intenzitě s lepším držením míče pro nás. Bohužel jsme darovali hostům vedení. Nesložili jsme zbraně a makali dál. Z individuální akce Potměšila udeřil po dorážce Brázda. Jinak se hrálo především mezi vápny. Druhý poločas pokračoval v podobném duchu. Poté, co jsme přežili trojnásobnou šanci soupeře krásnou střelou skóroval Potměšil. Od této chvíle jsme hráli fantasticky. Dobře jsme drželi míč a vytvářeli další šance. Teplicím jsme se vyrovnali, možná je i předčili v soubojích a výkon snesl velmi dobrá měřítka po všech stránkách. Další dva góly vsítil Magada, zejména druhý pohladil divákovo oko.

U13

FK Mladá Boleslav vs. SK Slavia Praha 6:8

Góly: 2x Šíma, 2x Rigoci, Javůrek, Rusyn, Dvořka, Petrović

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Dnešní utkání bylo fajn pro kluky v tom, že jsme si vyzkoušeli různé styly hry. Utkání mělo tempo od první minuty, Boleslav se snažila o pressing a nalezla na nás. Škoda že nám chyběla větší komunikace při standardkách a v nabírání hráčů. Po těchto věcech jsme zbytečně inkasovali, ale tým pracoval až do konce utkání a individuální kvalitou jsme se prosadili.

FK Teplice vs. SK Slavia Praha 2:0 (0:0)

Hodnocení trenéra Adama Ježka: V prvním poločase jsme byli lepší my. Měli jsme několik střel ze střední vzdálenosti, a i slibných šancí, ale ve finálním řešení jsme panikařili. Vyrovnali jsme se soupeři i ve fyzičnu. Druhý poločas byli lepší domácí a nám začaly docházet síly. Branky jsme dostali po brejku a centru ze strany. Pro nás velmi kvalitní soupeř, který nás prověřil. Z naší strany dobrý výkon hlavně první poločas.

U12

SK Slavia Praha vs. Football Talent Academy U13 7:8

Góly: Paur, Vrabec, Freimann, 2x Chlumský, 2x Bayo

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Měli jsme dvě sestavy, které se točily a výkony byly rozdílné. V první třetině obě party dokázaly dobře vystavovat a byli jsme nebezpeční i v poslední třetině hřiště. V druhé třetině už výkon byl rozdílný. První parta měla více nevynucených ztrát a postupem času se vytrácel pohyb a odvaha hrát směrem nahoru. Druhá parta si v těchto aspektech vedla lépe. Ve třetí třetině jsme brzy inkasovali dva góly a na první partě se to dost projevilo po psychické stránce. Druhá parta ještě dokázala zabrat a dotáhli výborným výkonem ztrátu tří gólů. Bohužel jsme inkasovali dvě minuty před koncem z rohu. Standardky jsou pro kluky těžko řešitelné a často proti starším soupeřům takto inkasujeme.

U12 + U11

FK Mladá Boleslav vs. SK Slavia Praha 0:11

Góly: 2x Pavlíček V., 2x Pavlíček J., 2x Bayo, 2x Dvořák, Zouhar, Šálený, Háječek

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Výsledek vypadá lépe než jaká byla naše hra. První dvě třetiny jsme nebyli schopni měnit tempo hry. Jediná myšlenka byla bezhlavě dopředu, ztráceli jsme tak velké množství míčů a běhali tam a zpět. Boleslav měla pár jasných gólových příležitostí a jen díky skvěle chytajícímu brankáři a zodpovědnosti hráčů v obraně žádnou z nich nevyužila. Třetí třetinu už naše hra vypadala mnohem lépe. Hráče soupeře jsme nechali běhat bez míče a trpělivě jsme si připravovali volné prostory po celém hřišti.

U11

SK Slavia Praha vs. Football Talent Academy U12 11:2

Góly: 3x Nesvadba, 3x Pavlíček J., 2x Kalík, Rafa, Zouhar, Škorpil

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Třetí zápas v řadě, kdy jsme vyhráli velkým rozdílem a přitom každý ze zápasů trochu jiný. Dnes jsme měli dlouhou dobu problém s velmi rychlých hřištěm a kluzkým míčem. Hodně nám míč odskakoval až do autu. Postupem času jsme ale změnili řešení situací, a hlavně zpřesnili přihrávky do nohy. Ve hře bylo málo otáčení hry a střelby ze střední vzdálenosti. Naopak jsme měli vysoký tlak na míč a správný výběr místa. I tak to byl spíše náš průměrný výkon.

U11 + U10

FC Tempo Praha vs. SK Slavia Praha 2:4

Góly: 3x Špinar, Neumann

Hodnocení trenéra Miloslava Pácala: I přes výhru naše hra nesnesla vlastně pozitivní kritéria. Spousta přetlačování do více hráčů, žádná odvaha hrát do tlaku na soupeře, ustrašená řešení, zbavování se míče a zodpovědnosti.

U10

Turnaj Hohenzollern

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Organizačně skvěle zvládnutý turnaj a zahráli jsme si s velmi kvalitními týmy z různých zemí. U nás těžko hledat takto vyspělé soupeře. Kluci navíc byli ubytováni v místních rodinách, což mělo skvělý sociální podtext. Začátek turnaje jsme bohužel prospali. Chyběla nám odvaha a řešení situací bylo pomalé. S přibývajícími zápasy jsme se zlepšovali, kluci začali více spolupracovat, řešit situace rychleji a být více odvážní. Co nás ale provázelo po celý turnaj bylo špatné zakončení. Soupeři byli chytřejší v rozehrávce, kdy se nebáli rozehrát i jinam než na obránce. Rozdíl byl v přímočarosti, jednoduchosti a chytrosti.

U9

Turnaj Wroclaw

Celková umístění:
1. Slask Wroclaw
2. SK Slavia Praha
3. Legia Varšava

Hodnocení trenéra Jana Duse: Hodně situací v zakončení jsme řešili zbytečně zbrkle. Měli jsme velkou odvahu a velké množství úspěšných pokusů jeden na jednoho. Výstavba od brankaře se někdy nedařila z důvodu malé aktivity hráčů a malého pohybu bez míče. Měli jsme ale hodně úspěšných cílených dlouhých míčů. Výsledky působily tak, že jsme byli jasně lepším týmem, ale mohli jsme zvládnout vstřelit ještě více gólů.

Aktuálně

B-tým v neděli proti rezervě Bohemians

3. 5. 2024
Slávistický B-tým se v neděli utká ve 25. kole ČFL s rezervou Bohemians. Utkání je na programu od 10:15 v Uhříněvsi.

Totální podcast s Matúšem Juráčkem

3. 5. 2024
Má přezdívku „slávista“ a na hrudi vytetovaný klubový znak. Hrdě s ním vstupuje do klece ve tvaru oktagonu. Jak se z kluka s pověstí rváče stal profesionální sportovec? Poučení z chyb i unikátní vztah ke klubu a dění na tribunách. Právě příběh Matúše Juráčka přináší nový díl Totálního podcastu.

V sobotu 4. května proti Slovácku

3. 5. 2024
Fotbalistky Slavie se chystají na 3. kolo nadstavbové části sezony, kde mohou v případě vítězství zpečetit svůj 23. mistrovský titul. Duel se odehraje v sobotu 4. května od 15:00 na stadionu v Kunovicích.

Další články