U19 porazila Juventus. Třikrát se trefil Pikolon | SK Slavia Praha
Více

U19 porazila Juventus. Třikrát se trefil Pikolon

1:4
(0:4)
2. kolo, 29. 11. 2023, Salou
2. kolo, 29. 11. 2023, Salou
Juventus FC - SK Slavia Praha
Slávistický výběr do devatenácti let porazil ve skupinové fázi turnaje Al Abtal Juventus. Skóre otevřel Karel Belžík, hattrick přidal Samuel Pikolon.

Slávisté ve středu 29. listopadu odehráli ve španělském Salou druhé utkání ve skupině mezinárodního turnaje Al Abtal, ve kterém se střetli s italským Juventusem.

Sešívaní vstoupili do zápasu velmi aktivně a už od první minuty bylo znát, že jsou odhodláni k tomu, uhrát proti italskému velkoklubu příznivý výsledek. Ve 12. minutě přišel hned první gól a vedení sešívaných. K vyražené střele se pohotově dostal Pikolon, míč sklepl na úroveň penalty Karlu Belžíkovi a ten se už nemýlil. Tím slávistická dominance započala.

Rychlý protiútok a skvěle vyřešená situace tři na dva znamenal, že se slávisté v 15. minutě ujímají dvoubrankového vedení. Před prázdnou bránu naservíroval míč Karel Belžík Samu Pikolonovi, který už jen míč doklepával za záda gólmana. Druhý gól Samuela Pikolona přišel ve 22. minutě a byl u toho opět Karel Belžík, který vysunul Dominika Pecha do krajního prostoru. Pech poslal míč do šestnáctky, kde si ho našel Pikolon a nůžkami zavěsil. Čtvrtý gól slávistů měla ve 32. minutě na svědomí opět dvojice, tentokrát Dominik Pech a Samuel Pikolon. Pech unikl svému strážci po kraji hřiště a poslal prudký přízemní centr na malé vápno, kde už Pikolon dokázal míč prošťouchnout za brankáře. Do šaten se tak šlo za stavu 4:0 pro červenobílé.

Do druhého poločasu Juventus vystřídal a bylo to na hře znát. Italové byli nebezpečnější a dostávali se do více gólových příležitostí. Gólman Rezek byl ale v pozoru a za svá záda žádnou střelu nepustil. Z kraje druhého poločasu byla pro dorostence z jihu Evropy nařízena penalta, tu ovšem Adam Rezek zneškodnil a držel tak stav 4:0. V 89. minutě Juventus snížil na 4:1.

Mládežníci si tak ze Španělska odváží cenou výhru nad italským velkoklubem.

1:4

Sestavy

Juventus FC

Zelezny - Turco, Pagnucco, Owusu, Scarpetta, Giorgi, Merola, Mazur, Biggi, Grosso, Sosna

SK Slavia Praha

Rezek - Holub, Slončík, Hanzelka, Boledovič - Zamazal, Dufek, Pech, Hájek - Pikolon, Belžík

Detaily utkání

Branky
89. Pugno - 12. Belžík, 15. 22. 32. Pikolon
Žluté karty
Owusu, Merola - Dufek, Pikolon

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články