Jan Bořil se vrací do národního týmu. Na sraz i Zmrzlý | SK Slavia Praha
Více

Jan Bořil se vrací do národního týmu. Na sraz i Zmrzlý

Jan Bořil se po více než třech letech vrací do reprezentace, kapitán Slavie byl v pondělí společně s Ondřejem Zmrzlým donominován na nadcházející sraz. V nominaci českého národního týmu na duely s Albánií a Ukrajinou tak figuruje sedm slávistů, Davida Zimu vyřadily zdravotní problémy. Antonín Kinský vyhlíží možný debut v reprezentačním "áčku".

Jan Bořil reprezentoval naposledy 3. července 2021 ve čtvrtfinále ME proti Dánsku. V aktuální sezoně v deseti ligových střetnutích nevynechal ani minutu, proti Plzni zapsal vítěznou branku, s Pardubicemi a Teplicemi přidal asistenci.

Antonín Kinský byl do seniorské reprezentace pozván vůbec poprvé. Hlavní trenér Ivan Hašek ukázal vyjma Bořila, Zmrzlého a Kinského také na Ondřeje Lingra, Tomáše Holeše s Chorým a Lukáše Provoda.

Všem nominovaným gratulujeme! Mezi náhradníky figurují Mojmír Chytil, David Douděra, Matěj Jurásek a Petr Ševčík.

Češi v pátek 11. října vyzvou na Letné Albánii a v úterý 14. října zakončí sraz ve Wroclawi utkáním proti Ukrajině. Po dvou zápasech Ligy Národů UEFA skupiny B je česká reprezentace průběžně třetí, na první Gruzii ztrácí výběr hlavního trenéra Ivana Haška tři body.

Aktuálně

B-tým z opavského azylu v Hlučíně bez bodu

7. 10. 2024
Slávistický B-tým se v neděli 6. října představil v Hlučíně proti Opavě. Sešívaní sehráli vyrovnané utkání, avšak v 63. minutě neohlídali domácí Kozáka, který zařídil výhru Slezanů. Jediný gól slávistické rezervy vstřelil Mikuláš Konečný.

Rozhodli fanoušci. Zběsilé tempo? Tak jsme si to přáli

7. 10. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře 2:1 nad Spartou o hrdosti na tým, síle tribun, vyloučení Oscara, hektickém závěru, rozhodčím i situaci na čele tabulky.

Takhle musíme pokračovat. Pak nás nikdo nezastaví

6. 10. 2024
Premiérová výhra v ligovém derby pro Christose Zafeirise, rovněž první gól, navíc vítězný (2:1). Virální "Griddy" oslavu branky mu poradil fanoušek. Co dalšího řecký reprezentant prozradil? Čtěte rozhovor.

Další články